Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
nho nje wjem, nje wjem... czasem lubię takie nuty
czasem = gdy 'estem nabzdryngolony
inaczej nie mogę wyczuć całej mistycznej strony tych popowo-techniawowych mixuf klubowych
ta na trzeźwo nuta... daje tak sobie radę, oczaimy wkrótce mejbi jak przejdzie po pijoku

----

i co wy kurfa wiecie o muzyce? ;p
listen & learn
[yt]MDi_niGldA4&feature=related[/yt]
AudioMachine, robią melodie do traileruf

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Fhuj nastrojowe. Aż się chce zobaczyć to vidjoł co pod nie robiona jest nuta. Można posłuchać dwa, trzy razy jednak na dłuższą metę tego typu dźwięki wysiadają. Trzeba mieć do nich nastrój. Jednak w ogólnym rozrachunku na plus.

"Technomłoty" też potrafią doceniać inne style. A to co dał Revan, to takie sobie, chociaż moje klimaty.

Gary Jules - Mad World

[yt]D1Nq086QB1Q[/yt]

To jest kawałek, który swego czasu grał mój subwoofer non stop. Znam słowa na pamięć. Smutne, a zarazem piękne, prawdziwe ale trudne do zrozumienia. Sluszajte i puaczcie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tu nic nie trzeba mówić. nastrojowa muza...wręcz chciałoby się powiedzieć dołująca. Gary Jules ma świetny głos i zawsze z chęcią lubię go posłuchać.

Niewątpliwy mistrz tradycyjnej muzyki chińskiej. Jego utwory sa pełne odmienności i niesamowitego nastroju.
Oczywiście dodatkowego smaczku dodają pobrzmiewające tradycyjne chińskie instrumenty w połączeniu z tradycyjnymi.
Jeśli szukasz w muzyce instrumentalnej czegoś nowego to z pewnością twórczość Peng Fanga będzie dla ciebie w sam raz.
Jia Peng Fang
[yt]graSqga9RVI[/yt]

HousE

Obywatel
Jak chcesz się odprężyć to jest idealna piosenka. Ale ja preferuje piosenki z tekstem i do słuchania. Mimo to bardzo "miły" utwór.
Mam dla was kolejną przyjemną piosenkę MJ - They dont care about us

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
zajebioza, moja ulubiona piosenka tej cioty
tryska mocom ;D

http://www.imeem.com/people/gKoVjYF/music/X6cDlvmo/break-of-reality-circles/
Break of Reality - Circles

cello rock w stylu Apocalyptiki

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Genialne. Nastrojowe, przyjemne dla ucha, fajnie by się przy tym rozmyślało :). Ciekawy utwór.

SOAD - Revenga

Jak dla mnie, ta piosenka jest świetna. Jedna z nielicznych, których mógłbym słuchać godzinami. Po prostu cudo ^_^.

Ave

Thran

Che Świniara
Nie przepadam za Soadem zbytnio więc niemogę ich ocenić.

http://www.youtube.com/watch?v=qvHocIi08qU

Właściwie poznałem ten utwór jak i inne bezimiennych przez brata ale podoba mnie się ! to jest jeden z prawdziwych utworów Hip hopowych w polsce a przypominam że u nas mamy underground HH :D

DEATH TO THE TEDE ! :xd:

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Fajny bicik :D Lirycznie, jak dla mnie, utwór pozostawia wiele do życzenia. Niby chopaki coś tam chciały przekazać, ale chyba nie bardzo im się udało. Nie słucham hh na co dzień i nie jestem obeznany w tym gatunku, ale ten kawałek za bardzo mi do gustu nie przypadł...

Ostatnio mam straszną zajawkę na ten kawałek ^^
Zespół gra brit pop z elementami indie rocka. Utwór został wykorzystany w jednym z odcinków serialu Scrubs. Enjoy :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Przyznaje, że naprawdę lajtowy utwór i na dodatek całkiem sympatyczny. Fajna melodia i ciekawy teledysk. Warto pochylić się nad nimi.

Natomiast ja przedstawiam wam zespół The hours. Chłopaki grają Indie rocka/Britpop.
Niestety nie znam dokładniejszych informacji o zespole, jednak z czystym sercem mogę wam polecić ten kawałek. Naprawdę wkręcający.
[yt]vXK22pB4mFM[/yt]

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Przyjemniutki ten kawałek. Ogólnie britpop, choć nie jest uwielbianym przeze mnie gatunkiem, to jednak czasem lubię posłuchać tego typu muzyki, zwłaszcza jeśli jest ciekawa. Ten utwór jest. Teledysk też jest fajny. Chociaż nie obraziłbym się gdyby większy nacisk nałożyli na gitary niż na fortepian, ale jest naprawdę bardzo dobrze :)

[yt]hXTfWV56YVc[/yt]
Miażdżące Dynie - Here is No Why.
Jeden z lepszych utworów na płycie Mellon Colie, chociaż płyta ma same świetne kawałki

Sluger

Member
Bardzo fajna nutka, wpada w ucho jak diabli ;) Chyba se ją zrzucę na fona :p

Trochę z innej beczki :p Mój ulubiony kawałek z gatunku hardstyle :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Slug niezły z ciebie morderca jak naprawdę tego słuchasz :) Aż taki hardkor nie jestem ,żeby to przełknąć.

Z mojej strony coś z pokroju muzyki filmowej. Brzydko przyznaje, że to pozycja zamieszczona na GS, jednak bardzo mi się spodobała i myślę, że warto się podzielić.

E.S. Posthumus - Nara
[yt]iPvTOwxCecM[/yt]

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Yeedo, bardzo sympatyczny utwór. Nie wiem skąd, ale go kojarzę, możliwe, że był w jakimś filmie.
Aaa, już wiem skąd to znam - piosenka została wykorzystana w serialu "Dowody Zbrodni" (by the way, bardzo fajny serial, polecam :) )

Tak się zastanawiałem co by Wam zapodać, bo ostatnio namierzyłem kilka godnych polecenia utworów, ale póki co...

Padło na zespół Sunny Day Real Estate. Chłopaki grają coś na styl emo rocka, ale nie tego kojarzonego z dzieciakami w arafatkach i z grzywkami do kolan, wiecznie płaczących i tnących się nożem do masła, tylko tego prawdziwego, starego dobrego emotional rocka, bez przypiętej łatki ;)
Utwór pochodzi z pierwszej płyty pod tytułem "Diary", wydanej w roku 1994.

[yt]QMkH6xi6-Og[/yt]

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Całkiem niezły kawałek ;) Wpada w ucho,teledysk też fajny.

Bon Jovi:
http://www.youtube.com/watch?v=cOfaYFIHt1g

Zespołu chyba nie muszę przedstawiać ;) Ale jakby ktoś nie znał:
Zespół założony w 1983 w New Jersey przez johna Bon Jovi.Grają metal i rock.
A co do samej piosenki...utwór pochodzi z płyty "Crush"(2000 r.) i był pierwszą promującą płytę piosenką.Piosenka odniosła duży sukces na świecie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Chyba trochę za bardzo pojechałeś z tym metalem granym przez Bon Joviego xD
Kawałek znany bardzo sympatyczny i żywy. Pamiętam go w reklamówce Opla Corsy xD

Dla was coś specjalnego :)
Niesamowite wykonanie kawałka formacji Third Eye Blind - Jumper przez Jima Careya w jakże sympatycznym filmie Yes Man!
moim zdaniem Jim zrobił to lepiej niż w oryginale!!! Film także polecam z całego serca.
Boskie :)
Third Eye Blind - Jumper (w wykonaniu Jima Careya)
[yt]rYWOg52Q8gw[/yt]

HousE

Obywatel
Ciekawy kawałek ale nie z mojego typu. Wersja oryginalna lepsza była (dla mnie).

Mam tu utwór "pop song" Jona lajoiego z płyty "you want some fo this bitch". Jeden z lepszych utworów chociaż wszystkie są świetne.

http://www.youtube.com/watch?v=-kbZ_Y2TBaE

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Co tu dużo mówić - podsumowanie całej tej popowej korporacji w jednym kawałku. Sama prawda, tak to niestety wygląda, że większość artystów z tej branży najzwyczajniej w świecie się sprzedaje, robi muzykę dla kasy a nie z powołania.
Na szczęście są jeszcze zespoły, które od początku do końca kariery leją na mainstream i grają to co lubią, muzykę alternatywną, z przesłaniem, a nie to co trafi w gusta większości populacji. Utwór jak najbardziej pozytywny, tak jak jego autor ;)

Dzisiaj niestandardowo, coś troszku mocniejszego niż zwykle ;)
Moonspell jest zespołem powstałym w roku 1989 w Portugalii, grającym rocka progresywnego black metal.
Utwór pochodzi z pierwszego longpleja grupy noszącego nazwę Wolfheart, wydanego w roku 1995.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Kawałek niezły,to czego słucham chociaż bardziej odpowiada mi hard rock :) Zespołu nie znam ;)

Ja dla Was mam utwór Offspring.Zespół znany i lubiany;p Założony w 1984 przez Bryana Hollanda i Grega Kriesela.Graja głównie punkrock.Ich najsłynniejsze akwałki to "Pretty fly(for a white guy)","Why Don't You Get a Job","The Kids Aren't Alright","Gotta Get Away","(Can't Get My) Head Around You" czy "Walla Walla".Ich najnowsza płyta została wydana w tym roku.Znalazły sie na niej takie piosenki jak "Kristy, Are You Doing Okay?" czy "Stuff Is Messed Up".

ja pokaże Wam kawałek którego nie wymieniłem :)

A oto on:

daria

Szejn
Weteran
Hmmm... Ogólnie to kojarzy mi się z disco-polo. Takie wrażenie odniosłam dziwne.
Chyba jakaś specyficzna ta piosenka, bo dość szybka i krótka.
Generalnie, nie słuchałam nigdy Offspringa i nie będę, ponieważ ich muzyka po prostu mi nie podchodzi, wolę takie "delikatne" nutki.

A ja polecę chyba znaną tutaj każdemu pioseneczkę. Maryla Rodowicz - Ale to już było. Klasyk polskiej muzyki.
Ostatnio jakoś tak "mi się zaczęło śpiewać" refren i sobie ściągnęłam. Powiem szczerze, że ta piosenka jest piękna. No i słowa życiowe. Śpiewali nam to na rozpoczęciu liceum, wspomnienia z gimnazjum wracały, aż się łezka kręciła. Reasumując, mam pozytywne uczucie względem tej piosnki. Polecam gorąco, można sobie powspominać i oderwać się od rzeczywistości. Chciałabym kiedyś usłyszeć tą piosenkę na żywo z ust Maryli.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Stara piosenka, ale bardzo życiowa. Nie ma sensu rozpamiętywać tego co było kiedyś, tyko iść przed siebie, czasu się niestety nie cofnie. Bardzo fajny kawałek i chociaż nie przepadam za Marylą, ten akurat mi sie podoba :)

Ode mnie cuś zagranicznego. God Is An Astronaut - irlandzki zespół grający instrumentalnego post-rocka z elementami ambientu. Utwór z płyty o tym samym tytule, wydanej w roku 2005

Do góry Bottom