Tool. Nie sądziłem, że spotkam fana, bądź słuchacza tego specyficznego zespołu.
Na pewno mogę powiedziec, że są artystami. O wielu innych twórcach muzycznych nie sposób tego pomyślec.
Co do kawałka. Typowy Tool. Utwór nawoływuje do refelksji. Na usta ciśnie mi się pewien cytat. Dla oczytanych nie będzie on zagadką. "Ludzie sami zgotowali sobie ten los" lub "Ludzie sami zgotowali sobie piekło". Niestety nie jestem w stanie przywołac dokładnych słów. Utwór spokojny, refleksyjny. Oczywiście, że mi sie podoba.
Teledysk, nie ustępuje kroku przesłania piosenki. Tool jest zespołem, który na pewno widzi zepsucie świata. Widac to mniej lub więcej w praktycznie każdym z ich kawałków. Często ukazane poprzez metafory lub symbole.
Kilka cytatów z teledysku wpadło mi w oko. Jeden najtrafniej określa sytuację. "Mordercy sądzą morderców".
Jednym słowem. Prawdziwi Muzycy Artyści.
A nie odnośnie tematu. Mam nadzieję, że przyszłe wypowiedzie będą co najmniej wyglądac jak moja. Takie jest założenie tego tematu, a wypowiedzenia kilku prostych słów nie jest opinią.
Pozdrawiam
Ode mnie jeszcze jeden kawałek KATa. Wiem, katuje Was tym, ale muszę podzielic się z Wami legendą i klasyką polskiej sceny metalowej.
Kawałek pochodzący ze wspaniałego koncertu uwiecznionego na DVD "Somewhere in Poland 2003" Zresztą co tu dużo gadać po prostu KAT.
KAT - Oczy Słońc