Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Thran

Che Świniara
Gofer nawet fajne podoba mi się ta nuta ale więcej o niej nic powiedzieć nie mogę muszę się jej przysłuchać dokładnie :)

http://www.youtube.com/watch?v=p-3gmRslIks

Pillar Frontline.

Klimat niczym wojenny i takie tam czy czegoś od tej piosenki trzeba chcieć więcej ? bo moim zdaniem nie jest wręcz idealna :)

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
eeeemmmm .... więc ... muzycznie ... bardzo dobrze, takie typowe rockowe granie. Przyjemne dla ucha nawet ma coś w sobie energii ale nikle. Ale mi osobiście się nie podoba. Wokal kiepski jak dla mnie. takie plastikowe to to.

Ja zapodam coś ciekawego, z fajnego filmu.

Frank Stallone - Pushin'
http://www.youtube.com/watch?v=n-5aCEteSk4

Thran

Che Świniara
Dudeksss ta piosenka to klasyk normalnie czysty klasyk ! a klasyki czasem mnie się podobają a ten zalicza się do tych które lubię ;)

http://www.youtube.com/watch?v=DzPlDuIOg3Y

Kaliber 44 Jedziemy po Zioło.

Z mojej strony też klasyk moim zdaniem jedna z piosenek które cholernie mi się podobają niewiem czemu ale tematyka tej piosenki jest dla mnie zabawna :)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Stare ale jare...pamiętam jak wykorzystaliśmy tą muzę do szkolnego przedstawienia he he

Po udanym pierwszym singlu, kolejny całkiem przyzwoity utworek.
Czekamy na płytkę :)

Pectus-Jeden moment

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Nie jest tak źle. Nawet dobry wokal imo. Tekst niczego sobie. Całość daje radę. 7/10

Wczoraj miałem zaszczyt obejrzeć film pt. "Reign over Me". Dramat, w wersji niemieckiej rozwala. Przezacny. Aktualny avatar oraz sig pochodzą od screena z filmu. Podczas liter końcowych leciała piosenka The Who "Love Reign O'er Me" coverowana przez Pearl Jam. Urzekła mnie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Pearl Jam.....Prawdziwy klasyk. Nie wszyscy lubią ich muzykę ale wszysyc ich znają.
Naprawdę kawał muzycznej historii. Całkiem niezły motyw, chociaż należę do tych co Pearl Jam nie darzą wielką miłością.

No....wychodzi, ze to na doła. Całkiem przyzwoity polski zespół. Polecam wszystkim.

Czaqu - Dlaczego jestem jaki jestem

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Znana znane :)

Foo Fighters to jeden z ciekawszych rockowych zespołów, które obecnie wiodą prymat na rynku.
Dobra muzyka i naprawdę oryginalny wokal.

Całkiem przypadkowo trafiłem na kolesia....zupełnie go nie znam ale uważam ,ze ma naprawdę coś hipnotyzującego w głosie.
Może to nie Gary Jules...ale ale....ma porządny wokal....zresztą Jules dołuje a Paolo przykuwa uwagę
Paolo Nutini-Autumn-

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Hmm... Nie potrafię się obiektywnie wypowiedziec na temat tego kawałka.

Osobiście nie lubię, wręcz nienawidzę utworów tego typu. Nie trafiają do mnie, odbijają sie ode mnie.
Wokal koleś może miec na prawdę dobry, ale nie potrafię pozytywnie wypowiedziec się na ten temat.

Tak czy siak pewnie do większości osób by trafił.

A ode mnie legendarny KAT.

KAT - Wyrocznia

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Wreszcie ktoś zaczął doceniać KAT'a ostatnio był to Dadex ;] teraz krafcio. Miło. Jest to mój jeden z ulubieńszych zespołów polskich. piosenka jest zajebiaszcza. Pod każdym względem i nikt mnie nie przekona że tak nie jest. Gitarka, bassik i perka na dobrym poziomie ;] Romek zawsze fajnie paraduje na scenie , trzeba mu przyznać ;] To jeszcze stary skład KaTa .... to były czasy ;]

Skoro jesteśmy przy tym zespole.
KAT - Śpisz jak kamień (live)
http://www.youtube.com/watch?v=VigTCLzxdJQ...feature=related

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Dud. Istna symfonia dla mych uszu. Utwór genialny, piekielnie dobry. Po prostu Kat, aż brak słów. Z resztą prawdziwi fani wiedza o co chodzi.

Jeśli jesteśmy w temacie KATa, to oczywiście, że kolejny z ich kawałków.

KAT - 666

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Faaajne fajne, podoba się. Z początku myślałem, że to jakiś rock, dopiero potem wyszła elektronika tego kawałka :) (To się nazywa Drum & Bass, D'n'B, przynajmniej były z tego gatuku poprzednie prace Pendulum - Teach)
Dosyć wyraźnie słychać sekcję rytmiczną, więc to pewnie będzie to ;)

Bardzo ciekawe, wpada w ucho. 8/10

Kolejny mega-komercyjny kawałek, aczkolwiek można posłuchać. Kanadyjski rock, itd, itp, etc.

Three Days Grace - I Hate Everything About You

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Przypominam:

CYTAT
[SIZE=18pt]Od dziś takie posty zawierające pół wersa z oceną piosenki i podanym linkiem do kolejnej piosenki, będą kasowane, w skrajnych przypadkach karane warnem.
Jeśli chcecie napisać tu posta, opiszcie trochę więcej piosenkę, gdy nie macie pomysłu jak naskrobać ze 2-3 linijki, nie oceniajcie.
A o piosence którą polecacie, też coś napiszcie, typu nazwa płyty, czy rok wydania.[/SIZE]

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Bojan. Bardzo dobry kawałek. Trochę zapoznawałem się z tworcząścią TDG. Styl może nie jakiś bardzo wybitny. Raczej prosty i komercyjny. Ale mają kawałki które bardzo mi się podobają, jak np. Home. Na ten utówr po wielokroć trafiałem w radiu.

Ode mnie Tool- Right In Two

http://www.youtube.com/watch?v=CDxeKZtS3rM

Co do samego zespołu, kawałek pochodzi z ich płyty 10.000 Days. Zamyka płytę. Słuchając tego kawałka polecam przeanalizować tekst. Tool jest to jeden z niewielu zespołów które oddają tekst i jego przesłanie za pomocą dźwięków również.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Tool. Nie sądziłem, że spotkam fana, bądź słuchacza tego specyficznego zespołu.
Na pewno mogę powiedziec, że są artystami. O wielu innych twórcach muzycznych nie sposób tego pomyślec.
Co do kawałka. Typowy Tool. Utwór nawoływuje do refelksji. Na usta ciśnie mi się pewien cytat. Dla oczytanych nie będzie on zagadką. "Ludzie sami zgotowali sobie ten los" lub "Ludzie sami zgotowali sobie piekło". Niestety nie jestem w stanie przywołac dokładnych słów. Utwór spokojny, refleksyjny. Oczywiście, że mi sie podoba.
Teledysk, nie ustępuje kroku przesłania piosenki. Tool jest zespołem, który na pewno widzi zepsucie świata. Widac to mniej lub więcej w praktycznie każdym z ich kawałków. Często ukazane poprzez metafory lub symbole.
Kilka cytatów z teledysku wpadło mi w oko. Jeden najtrafniej określa sytuację. "Mordercy sądzą morderców".

Jednym słowem. Prawdziwi Muzycy Artyści.

A nie odnośnie tematu. Mam nadzieję, że przyszłe wypowiedzie będą co najmniej wyglądac jak moja. Takie jest założenie tego tematu, a wypowiedzenia kilku prostych słów nie jest opinią.
Pozdrawiam

Ode mnie jeszcze jeden kawałek KATa. Wiem, katuje Was tym, ale muszę podzielic się z Wami legendą i klasyką polskiej sceny metalowej.

Kawałek pochodzący ze wspaniałego koncertu uwiecznionego na DVD "Somewhere in Poland 2003" Zresztą co tu dużo gadać po prostu KAT.

KAT - Oczy Słońc

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
To że gust muzyczny mam strasznie obszerny sporo osób wie.
KATa w zasadzie nigdy nie słuchałem, jak z resztą sporej części polskiego metalu, ale chyba zaczynam trochę żałować. Muzyka świetna, wokal lekko niezrozumiały (w sensie że nie wychwytuje części słów).
Mimo to, ogólne wrażenia pozytywne :]

Ode mnie trochę rocka.
Coma - Zero Osiem Wojna

Cóż mogę napisać, piosenka z najnowszej płyty Hipertrofia. Płyta nie jest zła, ale poprzednie były o niebo lepsze. Kto orientuje się i lubi Come, to zapewne ma wyrobione zdanie o każdym krążku.

Sama Coma powstała w 1998 roku w Łodzi, założycielem a zarazem wokalistą jest Piotr Rogucki. Dla fanów więcej opisywać nie trzeba, a dla nowych słuchaczy odsyłam na Wikipedię, oraz stronę główną zespołu http://www.coma.art.pl/index_htm.htm

PS.
To że temat dostał regulamin, nie znaczy że ma umrzeć śmiercią naturalną ...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Feo - bardzo fajne. Co prawda, nie w moim stylu, ale piosenka mi się podobała. Ciekawe wykonanie, tekst z przesłaniem. Ogólnie spoko wrażenie :).

Ode mnie:

System of a Down - She's like Heroin

Jedna z moich ulubionych piosenek. W Systemie najbardziej podobają mi się te przejścia muzyki :D. Piosenka pochodzi z albumu Hypnotize z 22 listopada 2005 roku. Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej o Systemie polecam Wikipedię.

Ave

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
System system. Moja młodość muzyce metalowej że tak powiem. Album hipnotize i mezmerize(choć to własnie od nich poznałem ten zespół) zaliczę do mniej udanych. Zdecydowanie starsze kawałki systemu mają w sobie coś. Polecam Toxicity jeśli chodzi o ich twórczość.

Ode mnie Black River. Szatan och i ach. Polska kapela. Muzycy ja tworzący grają w takich kapelach jak Wrinkled Fred, Behemoth, Vader, Rootwater. Jedna jedyna płyta. Ale moim zadaniem świetna. A oto kawałek prosto z niej.

Black River Free Man
http://www.youtube.com/watch?v=Q8CiouJzvVY

Do góry Bottom