Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Psychodeliczny ? czy ja wiem, wielkiego szału kawałek nie robi, aczkolwiek jest 1 000 000x lepszy niż każdy podawany przez Ciebie japoński crap ;p
Gdyby ten wokal był tu nie taki wrzeszczący, to chyba było by lepiej, chociaż w sumie...

The Prodigy - Omen

Drugi singiel i teledysk z płyty "Invaders Must Die", tak mi jakoś wpadł w ucho dziś wieczór.
http://www.youtube.com/watch?v=xMVTKOoy1uk

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Damn...to nie to Prodigy, które znam i lobię...jakaś potworna mielonka ;/
Feo co do Japońskiego crapu...to każdy ma swój gust więc zejdź ze mnie.

Limp Bizkit - Hold On z płytki "Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water"

Piękna robota....W tle wstawki z The crow.
Świetnie dopasowany, klimatyczny utworek, trochę za spokojny jak na Limpów xD
Ja widzę jednak w tym całkiem dobry plus

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Pamiętam czasy, kiedy słuchałem Lipm Bizkit. To było jakies... 10 lat temu. Hehe
Tak czy siak do głowy zaczęły napływac wspomnienia. Utwór lajtowy, mimo wszystko duży plus.

Motorhead

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Dla mnie Mtorhead to zespół jednego kawałka. Ace of Spades daje rade, a w tym kawałku wokal jest jakiś taki umęczony. Daje to średniany efekt, co najmniej jakby wokalista był na zajebistym kacu.

Edwin Starr - War

Dośc popularny motyw muzyczny wykorzystywany w filmach i serialach.
Przykładem jest serial LAW & ORDER czy film RUSH HOUR 2 bodajże.
Całkiem klimatyczny i z ponadczasowym przesłaniem

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kojarzy mi się właśnie z amerykańskimi filmami w których czarni królowie bluesa występują w rolach głównych.
Jak najbardziej na plus, chyba nawet kojarzę ten kawałek z kilku filmów. No a jak nie kawałek to styl ;p

Bon Jovi - Living On A Prayer

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
jest ok. Stare z duszą. Fajny wokal, dobra ścieżka "melodyczna" ;] Taka muzyka jest zawsze jak najbardziej ma tak. Swoją drogą znany hicior ;] Nawet nie wiedziałem że to ten zespół nagrał. Dzięki za informacje, jakże przydatną ;]

Ode mnie coś takiego, dla muzycznych pasjonatów, ja to tak nazwę, bardzo miłe dla ucha, przyjemne, ale poszaleć to się przy tym nie poszaleje. Wpadło mi w ucho na jakiejś libacji xD

Salif Keita-Tomorrow
http://www.youtube.com/watch?v=jZM4NIVIOUI...feature=related

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Ciekawe. Dość spokojna nuta, całkiem kilmatyczna. Muszę powiedzieć że mi się całkiem podobało. taka chilloutowa muzyka, żeby sobie usiąść, zamyślić i rozkoszować chwilą. quite goood ; )

Ode mnie zespół włoskiii

Lacuna Coil - Unspoken

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
Nameless - kawałek spoko, może być. Chociaż nie słucham tego typu muzyki ale ta mi się podobała. Powiedziałeś, że to jest zespól włoskii ale wyglądało mi to na zespół amerykański :p

Ja daje mój ulubiony kawałek :p

Guns N' Roses - Welcome To The Jungle

Polecam przeczytać regulamin tego tematu, następnym razem poleci warn i zakończy wszystko się banem. - Feo

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Świetny utwór, kiedyś słuchałem go non-stop. Zarówno muzyka jak i wokal w 100% dają radę.

Ja zapodam kolejny utwór Queen. A mianowicie "Breakthru" z albumu "The Miracle". Gdy pierwszy raz słuchałem tego utworu, szczególnie spodobał mi się bas. Deacon po prostu zagrał to świetnie. Freddie jak zwykle zaśpiewał idealnie. Roger Taylor i Bryan May też dali z siebie naprawdę bardzo wiele. Do tego dochodzi bardzo fajny teledysk. Ogólnie utwór jest boski.

Queen - Breakthru

xenex

Member
Queeni to klasyka, jednak iż nie przepadam ogólnie za taką muzyką to powiem że jest Ok :]

Ja się jaram czarnuchami, dla mnie jedyna słuszna muzyka :]
Nic nie zastąpi dobrego biciku przyprawionego dobrym flow :)
40 Glocc ft. Dr.Dre LV - Finer Thangzz

Thran

Che Świniara
Świetne Xenex poprostu Świetne niewiem co więcej powiedzieć :)

http://www.youtube.com/watch?v=2W0Oqp2_CFQ

Immediate Music Strength and Honor ( Choir )

Moim zdaniem zdecydowanie najlepsza nutka z Immediate Music polecam tą i także inne utwory tego wykonała prawie wszystkie występują w filmach i grach bardzo serdecznie polecam ;)

http://www.youtube.com/watch?v=lVvb1CHi2a8

Immediate Music Arcana ( Choir )

A to na zachętę ;)

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Przyznaje...zajebiste aż mnie ciareczki przeszły. uwielbiam takie motywy, chóry zawsze robią dobre wrażenie.
Zwłaszcza na realu...te odczucia są niesamowite

Z mojej strony cos maksymalnie zrypanego. czyli w sam raz dla NAua
Leningrad Cowboys - Happy Being Miserable

Nie mam pojęcia o nich xD....ale powiem jedno są zajebiście zakręceni xD

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
mówisz ;] nie no całkiem spoko. i muzycznie i ich wygląd jest ok. ja tam nie widzę tutaj nic zaskakującego. takie o miłe dla ucha.
Chcecie zobaczyć coś co rozpuści wasze mózgi ? Macie, widziałem to na żywo i myślałem, że umrę ;]
Zwróćcie uwagę co perkusista ma na głowie ;]

Sebkha-Chott
http://www.youtube.com/watch?v=gNPBJqhcJEY

To się nazywa avant garda muzyczna

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Krejzzzzi sziiiit ;D 8/10 ;D Totalna katastrofa muzyczna, no ale przyjemna w swój orydżinalny sposobik. Jazda na pełnym spontanie ;p

Band: Minushuman
Song: All Keeps Falling Down
Album: Watch The World Die
Genre: Thrash / Death Metal
Year: 2008
Label: Minushuman Productions
Country: France

pepon

Member
ZAJE*ISTY kawałek, Nau !!!!

Mają same takie dobre utwory czy to wyjątek ?

Tutaj przedstawiam pewnie już mało znany (bo od 10 lat nie istniejący) polski zespół Illusion. Grali w klimacie Pantery, generalnie miłe do posłuchania. Jako ciekawostka mogę napisać, że po 10 latach nieistnienia zespołu, dali koncert na festiwalu we Wrocławiu, w Hali Stulecia, wraz z Hunterem i Acidami.
Oto ich chyba najbardziej znany utwór : Illusion - Nóż

A tutaj pieśń o komarze :D Piosenka o komarze

Pozdrawiam...

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Ojj, Illusion, miodzio. Tego się słuchało na okrągło kilka lat temu, szkoda że się rozpadli :/
Wokalista ma czysty głos, bez problemu idzie zrozumieć co śpiewa, nawet za pierwszym razem.

Aż mnie ten kawałek nakręcił do poszukania kasety która gdzieś w szafie leży z pewnością ;)

Ja zapodam coś co mnie się spodobało zeszłej nocy.
Sam w prawdzie nie wiem wiele o zespole tworzącym tą muzykę, ale garść suchych informacji z google zapodam.

Equilibrium - E.S. Posthumus
E.S. Posthumus powstało w 2000 roku. Jego członkami i twórcami za razem są bracia Helmut i Franz Vonlichten. Urodzili się w Los Angeles, gdzie dorastali i zdobywali wykształcenie. Z pomocą lokalnego radia stali się wielką internetową sensacją sprzedając największą liczbę płyt. Sławę przyniosła im kompozycja "Nara", która pochodziła z odnoszącego sukces w USA serialu "Cold Case".

Starczy tego pisania, tak pewnie nie przeczytacie, ale cóż poradzić.

Proszę misiek ;) http://www.lastfm.pl/music/E.S.+Posthumus/+wiki W sumie od Nau wyszło moje zainteresowanie tym zespołem

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Zespół ten jush tu przedstawiałem. Cieszy mnie, że grono fanów urosło. Muzyka świetna, każdy ich utwór wręcz taki. Elektroniczne brzmienie dodaje ich brzmieniu pikanterii. A do tego widzę mój ulubiony film w video - Equilibrium. Polecam.

Tak epickie, że zamknąłbym na tym poście temat ;o

Globus - Preliator

Thran

Che Świniara
Nau zgadza się epickie normalnie w dechę ten utwór.

http://www.youtube.com/watch?v=pGD8ET54kRg

Moim zdaniem drugi najlepszy wykonawca jeśli chodzi o filmy i gry ta muzyka poprostu jest w dechę a przypominam że jest nieco podobna do Immediate Music tylko trochę mroczniejsza :)

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
DR świetne. takie kawałki lubię. Budują grozę i napięcie. Bardzo mi się podoba. przypomina mi trochę motwyw z requiem dla snu. Podobna budowa trochę nastroju.

Pozwole sobie powiedziec cos w kewstii Illusion. przesłuchałem ten kawałek i wzbudził moje duże zaintersowanie. Rzeczywiście brzmia jak Pantera, ale wokal jest czysty i przejrzysty. Musze sie bliżej przyjrzeć ich twróczości.

Ode mnie melodic Death metal w wykonaniu In Flames. Kawałek który od kilku dni żywi moją chorą psychikę. In Flames-> Free Fall

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
CYTAT
Pozwole sobie powiedziec cos w kewstii Illusion. przesłuchałem ten kawałek i wzbudził moje duże zaintersowanie. Rzeczywiście brzmia jak Pantera, ale wokal jest czysty i przejrzysty. Musze sie bliżej przyjrzeć ich twróczości.

Illusion to podstawa ... jest to kolejny zespół na którym się wychowałem do tego był z Gdańska ... więc tym bardziej.

Twój kawałek ... nigdy in flames mnie nie urzekło. Jakoś tak ani wokal nic szczególnego nie prezentował, taki standardowy ani nic więcej. muzycznie zawsze zajeżdżali mi melodic death metalem. Aczkolwiek posłuchać się da mimo że nic szczególnego.

O takie jajcarze ... początek jest mocny xD
Gwar - The Ultimate Bohab
http://www.youtube.com/watch?v=BnDedNEZNWE...player_embedded

Do góry Bottom