Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Z Monster Magnet pierwszy raz spotkałem się przy okazji pierwszej części matrixa.
Przypominam niekumatym, że ich kawałek znalazł się na ścieżce dźwiękowej do filmu.
Prezentują naprawdę porządna dawkę muzyki. Generalnie kawałek całkiem składny i przyswajalny. Może wokal trochę taki "wymęczony" ale daje rade

Michael Sembello - Maniac
http://www.youtube.com/watch?v=cxOlKvvLXP8...feature=related

Oj stary Hicior ale jak go ponownie usłyszałem to jakoś serduszko szybciej zabiło. Naprawdę świetny kawałek do posłuchania jak i potańczenia :) No i jeszcze ten teledysk dość odważny :)

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
A stary, stary, co nie oznacza, że zły. Kiedyś muzyka była jeszcze dobra, nie to, co teraz. Może i jestem niewolnikiem tych wszystkich nowych goa-tranców, mimo to starych przebojów się nie wyrzeknę. Nie pozwolę, by kurz pokrył te niegdyś potężne utwory. Nuta 10/10, bo tak, bo ma swoisty klimat, bo podoba mi się we wszystkich swych detalach. I kobita w teledysku, choć nieco drobna, też mi się podoba.

W.A.S.P. - On Your Knees
CYTAT
W.A.S.P. is an American heavy metal band formed in 1982.
;p
A sama piosenka On Your Knees... Nie potrafi opuścić mej pustej czaszki.

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Nau !!!!!! Tego potrzebowłem. Normalnie czuc moc bijącą z lat 80. Czuc tą pierwotną potęgę heavy metalu. Aż uśmiech maluje mi się na twarzy.

A mówiąc o mocy i potędze. Mam tu takie cos.

Bathory

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Pierwsze wrażenie nijakie (spowodowane tym, że trance mnie zbytnio od blacku odciągnął). Dzisiaj rano jednak odsłuchałem kilka starych kawałków Quorthona, by sobie przypomnieć jak dawały w kość. Black metal najburżujski jest wtedy, gdy człekowi chaos rozum przejmuje. Tak było rankiem, wczorajszy alk wzmocnił nieco uczucie. ;D No i wróciło moje pierwotne zdanie na temat Bathory: wpłost zajębisztę! 9,5/10 i ani połówki mniej!

Khetzal - Listening Winds

Goa-trance. Antidotum na kaca (mojego co najmniej).

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Hmm, ciekawe. Muszę przyznać, że nie spotkałem się jeszcze z taką muzą, a okazuje się być bardzo przyjemna i wpada w ucho - przynajmniej ten kawałek. Wypadałoby się temu lepiej przyjrzeć ;p Tak ogólnie 8/10

Bloodhound Gang - Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss
Ponownie Bloodhound Gang, tym razem w wydaniu bardziej "techniawkowym" :]

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Są o wiele lepsze kawałki tej kapeli niż Primo Victoria i 40:1. Mimo to kawałek pozostaje w całkiem dobrej formie na tle innych, ale nie ma co się nim podniecać aż nadto. muzycznie jak i tekstowo czuć klimat Sabatona i tyle. Jak najbardziej na tak. Czasami takie lżejsze granie też warto posłuchać ;]

http://pl.youtube.com/watch?v=iAQr7Rb4ytE&...EE&index=22
Arkona - Slavsya Rus

Plosie ;]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
NIedobły kłólik .....Niestety obawiam się, że gusta moje i kóópy tak się różnią, że ciężko będzie znaleźć coś wspólnego w muzycznych gustach

Five For Fighting - 100 Years
http://pl.youtube.com/watch?v=NmoE8_U-JTw
W sumie z badziewnego dramaciku....jednak muzyka naprawdę daje dobry klimat

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Takie pitolenie trochę, pod koniec miałem nadzieję, że coś się z tego rozkręci, ale cóż ;]
Generalnie nutka spoko, trochę tak bez większego kopa, ale da się posłuchać, szczególnie jak się jest na kacu ^^ 7/10

Nowe odkrycie, zespół mimo iż doceniany przez krytyków i publiczność, raczej mało znany. A szkoda, bo to kawał dobrego grunge'u
Screaming Trees - More or less

Pozdrawiam

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Normalnie jestem za grunge'em. Tyle, że nie teraz :> Mimo to ocenię, jakbym był na to w nastroju. Granie gitarek w utworze mi absolutnie pasuje. Podciągają jęczenie wokala, który chyba, wnioskując z tonu, by całą sprawę sobie odpuścił. W sumie... 7,5/10 Nuta lekko depreche wywołująca, ale jo siem nje dołem!

R.L. Burnside - It's Bad You Know
Electric Delta Blues, jak to niektórzy zwą.
Mister Burnside zmarł 2005. R.I.P.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Pomijając to że koleś wokalista ma śmieszną fryzurę to piosenka całkiem w dechę. Na początku zdawało mi się że trochę fałszuje, ale koncerty na żywo ( właściwie to piosenki śpiewane na nich ) zawsze wyglądają inaczej niż te z oryginału, więc pewnie kwestia mojego ucha :)

Limp Bizkit - My Generation

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Bardzo fajny kawałek, zupełnie inna muzyka niż ta, którą zaprezentowali na ostatniej płycie. W pierwszym składzie mieli zupełnie inne brzmienie, byli bardziej wyraziści ;) Gish to jak dla mnie 3 w kolejności najlepsza płyta SP, zaraz po Siamese Dream i Mellon Collie. A kawałek dostaje zasłużone 9/10 :]

Pantera - Cemetery Gates
Świetny kawałek z jednej z lepszych płyt Pantery, Cowboys from Hell. Klasyka thrash metalu

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Jest ok. Widać koleś zna się na swym kunszcie całkiem dobrze. Chyba nie można nic zarzucić temu kawałkowi. No może trochę mało rozbudowany i tyle. Mogłoby się tam dziać coś więcej to by był jeszcze lepszy. Ale mimo to jest ok. Takie akurat na rozluźnienie.

Chyba klasyka klasyków ;]

Hit the road Jack!
http://pl.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I&...feature=related

Aha i przypominam bo widzę nie do wszystkich jeleni dotarło
CYTAT
Od dziś takie posty zawierające pół wersa z oceną piosenki i podanym linkiem do kolejnej piosenki, będą kasowane, w skrajnych przypadkach karane warnem.
Jeśli chcecie napisać tu posta, opiszcie trochę więcej piosenkę, gdy nie macie pomysłu jak naskrobać ze 2-3 linijki, nie oceniajcie.
A piosence którą polecacie, też coś napiszcie, typu nazwa płyty, czy rok wydania.
To nie jest tylko mój wymysł, żeby wszystko było jasne.

I ja tu będę zaglądał częściej coś widzę.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Klasyka - fajnie się czasem cofnąć do starszych kawałków ;] Good shit... xD

Ja dodam od siebie horrorpunkowy akcencik
The Undead - Astro Zombies
utwór fajny choć to cover Misfitsów i powiem że orginał lepszy i warto posłuchać. Undead też gra jednak fajnie więc polecam

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Ciekawie grają chłopaki, jednak oryginał jest o wiele lepszy. O ile muzycznie obie wersje różnią się nieznacznie, to wokal u Misfitsów jest o wiele lepszy, bardzo charakterystyczny. O ile się nie mylę, to kawałek z pierwszej płyty, nagranej jeszcze z Danzigiem na wokalu. Jak dla mnie, stare Misfits było zdecydowanie lepsze ;)
Cover oceniam tak na 7/10, a oryginał otrzymuje oczywiście komplet punktów ;]

Akira Yamaoka - Waiting for you
Yamaoka tworzy muzykę głównie do gier komputerowych, znany jest ze skomponowania soundtracków do serii Silent Hill.
Gatunkowo jego muzykę można zaliczyć do mocno ambientowej, z elementami industialu.
Ten utwór akurat jest jednym z łagodniejszych i pochodzi z OSTa do Silent Hilla 4.

Pozdrawiam

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Swietna nuta. Kojąca zmysł. Po prostu cudo. Trochę smętna i ponura, ale piekna. I tego artystę muszę lepiej poznac ; )

TDG home

bardzo zacny kawałek, ostatnio często go słucham. chociaz zostal mi polecany kawalek "scared" TDG to jednak mimo wszystko ten uwazam za o niebo lepszy.

Do góry Bottom