Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Bardzo fajny kawałek chociaż moim zdaniem piosenka nie idzie w parze z początkiem teledysku i tym dziwnym prezenterem wiadomości. Tak czy inaczej, System of Down to bardzo dobry zespół i podobają mi się ich piosenki.

The Smashing Pumpkins - Tarantula

Utrwór z ich ostatniej płyty. Dość słabo spisywał się na listach przebojów, ale kawałek wymiata.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Singiel, zapowiadający ostatnią płytę, na prawdę niezły kawałek. Ale nie oszukujmy się, nowe Dynie nie miażdżą już tak jak dawniej... Tak czy siak, jedna z lepszych piosenek z Zeitgeista - 8/10

Tera tak.... zespół dosyć znany, grający coś na w stylu rocka, z elementami brit-popu, często mylnie szufladkowani są jako indie. wydali kilka całkiem niezłych płyt, ale takich kawałków porządnych, na wysokim poziomie mają, moim zdaniem, niewiele. Ale przynajmniej udało im się osiągnąć sukces komercyjny ;)
Bloc Party - Hunting for Witches

*Czorny*

New Member
Bojan ----> nie moje klimaty ;).
A teraz coś ode mnie Linkin Park - Faint.

[SIZE=14pt]Jako że jesteś tu nowy, nie wlepię warna a jedynie ostrzegę.
Posty w tym temacie muszą być dłuższe niż jedno, dwa zdania!
[/SIZE]

EDIT: Sorki...

szczurek

Menda serowa
Weteran
Bez słuchania - jeden z kawałków na których się wychowałem. Tak na prawdę przygodę z muzyką na serio zacząłem właśnie dzięki Linkin Park.
Kawałek Faint jest utworem bardzo żywiołowym, zawsze poprawia mi nastrój i przywołuje wspomnienia. Polecam.

Fort Minor - Believe Me ( inspiracja by Feo xD )

MadMack

Forumowy lol
Fort Minor - cóż niektóre ich piosenki są fajne. Believe me zalicza się do nich. Przynajmniej ja tak sądzę. Mimo, iż nie lubię tego typu muzyki - jakoś mnie przekonał moment, w którym idzie ten śpiew: " You have to believe me " ( lol )

Jimmy Eat World - The Middle

Dzięki tej piosence zwykle dostaję jakiegoś kopa i mam jazdę totalną. Ma dobry tekst, mówiący o tym, że trzeba być sobą..., no i dobrze.

Pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
Nie powiem że nie, nutka taka nawet przyjemna. Faktycznie na pewno nie wprowadza w nastrój przygnębienia. Na pewno spróbuje jak będzie mi smutno ;p Teledysk też w porządku ;d

Avril Lavigne-Don't Tell Me

Avril ma to do siebie że często w niej "siedzę" ;]

Thran

Che Świniara
Szczurek nie podoba mi się Avril tyle mam do powiedzenia ^_^

http://pl.youtube.com/watch?v=2Neop9OVaB8

Szczur dał Fort Minor to ja też.

To jest nutka o Nazwie Remember the Name opowiada o ludziach którzy uprawiali bądź uprawiają ekstremalne sporty innymi słowy. ODLOT :)

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
No winc. Nuta jush była prezentowana, tak że niech cię kij przebije.
Ale m'kay. Ocenię. Swego czasu byłem ostro napalony na ów kawałek Minora. Pamiętam etap, gdzie niczego innego nie słuchałem. Tia, się zmieniło, ale moje zdanie o nucie pozostało nienaruszone. Utwór wytwarza zaj3bisty klimacik i w ogóle jest kul, yoł.

Very well, czas wyj3bać nieco epickości na wierzch i nie mówię tu o mym węgorzu.
E.S. Posthumus - Pompeii

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Naprawdę fajne połączenie. Bardzo lubię chóry i ciekawa aranżacje muzyczną.
Godne polecenia.....jednak prawdziwe wrażenie można doznać dopiero wtedy, gdy słucha się chóru na żywo

Skrzypce.....piękny klimat...nie ma co opisywać..trzeba posłuchać
Kanako Ito - to your Heart

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Spodziewałem się czegoś więcej. Imho lipne ;o Gdyby ścieżka napierdalała jak Jelonek to robi, inne byłoby me zdanie.

The Duskfall
swedish melodic death metal
1999−2008
Piosenka pod tytułem "Source" ściga mnie od tygodnia.

The Duskfall - Source

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Offspring to nie mogłem nie skomentować ^^
Przypadkowo? To masz szczęście, bo to naprawdę świetny kawałek. Nie wiem co jeszcze mogę dodać poza tym, abyś odkrywał dalej muzykę tej grupy.

Smashing Pumpkins - There It Goes
Demo. Moim zdaniem jedna z lepszych piosenek jeśli chodzi o głos Corgana.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Hmm. Było. Nawet z 2 razy xD May it be. 9/10 Jedyna ich piosenka, która coś dla mnie znaczy. Reszta jush niezbyt udana moim aroganckim zdaniem. No, ale samo Sweet Home Alabama to jush więcej warte niż całe krążki niejednej grupy.

Men at Work - Land down under
Klasyk. Zajebisty klasyk. What else?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Klasyk, klasyk, klasyk... no co tu więcej pisać, świetny kawałek ;D Szczególnie podobają mi się te solówki na fujarce ^^ 9/10

Piosenkę zasłyszałem w radio, wpada w ucho. Długo jej szukałem, ale w końcu wyłapałem tekst i znalazłem ;)
Takie trochi country, trochi rock, trochi nie wiadomo co. Ale bardzo fajne

Amy McDonald - This is the life

Karpielek

VIP
VIP
Ta Bojan jest to troszku połączenie rocka i jak się nie mylę to popu. Uwielbiam wsłuchiwać się w brzmienie gitary akustycznej. To chyba jeden z najlepszych kawałków tej wokalistki xD

Pamiętacie może zespół Red Hot Chili Peppers? Kiedyś ojciec mi o nim wspominał, więc postanowiłem poszukać. Zespół założony został w 1983r. więc ma trochę lat. Przesuchałem parę kawałków i mi się bardzo spodobały.
Oto jeden z nich:Red Hot Chili Peppers Dani California

Thran

Che Świniara
Oooo karpielek pamiętam tą piosenkę Red Hot Chili Pepers i czasem jej słucham normalnie odlot jest a teledysk owni :D

http://www.youtube.com/watch?v=RiMAvK3DaOU

Don Guralesko Drewnianej Małpy Rock.

Moim zdaniem jeden z najzabawniejszych kawałków Rapu polskiego kto nie lubi HH to nie zrozumie przesłania tej piosenki :)

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Ty psie. Rzuciłeś kozę na drogę. No bo jak to oceniać? Nie napiszę trzech linijek! xD Feo mnie może o o o! Kawałek cudo! Z bardzo udanego filmu dodam! ,o
Co zaś ku*wa Feo ? O_0

Ja... Ja wam natomiast prezentuję to co mam w sigu... Gogol Bordello, banda ukraińskich & ruskich (?) penerów grający punka.

Jako że Nau słynie z częstych zmian sygny, wkleje tu link do tej pieśni z jego podpisu, bo Bóg raczy wiedzieć co przyniesie nam jutrzejszy dzień.
http://www.youtube.com/watch?v=3Jv3b0VKec8&

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ordżynalne niewątpliwie...jednak wydaje mi się, że prędzej można to dorzucić do muzeum osobliwości niż naprawdę się fascynować

Psychodeliczna muzyka....utworek 10 minut ale hipnotyzuje.
Genialna solówka w tle....majstersztyk. Styl określany mianem "depresyjnego rocka"
Katatonia - Brave z płyty Brave Murders Day

Do góry Bottom