Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Arven. Manowar niewątpliwie jest zespołem godnym uwagi i należy mu się szacunek ze względu na ich całą twórczosc. Aleee... poczynajac od albumu Triumpf of Stell a koncząc na Gods of War to zespół stał sie dosc słaby. Co oczywiscie ich nie przekreśla.
Ale dlatego Warriors of the World nie jest dobrym kawałkiem. Utwór monotonny, nudny, bez mocy. Czysta komercha, zrobione pod szarą mase.

Teraz może odejde troche od klasyki i przejde do nieco nowatorskiego zespołu. Mowa o Therion.

Therion

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Poza Nightwishem w starym wydaniu nie odpowiada mi damski operowy głos i naparzanie w gitary.
Na dodatek damski wokal gryzie sie z męskimi zamiast komponować w całość ;/
Nic odkrywczego dla mnie

(1985)
The Cult's "She Sells Sanctuary"
http://www.youtube.com/watch?v=pieI3ctfMfM

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT(yeed @ 18-12-2008, 22:22) index.php?act=findpost&pid=206742
Poza Nightwishem w starym wydaniu nie odpowiada mi damski operowy głos i naparzanie w gitary.
Na dodatek damski wokal gryzie sie z męskimi zamiast komponować w całość ;/
Nic odkrywczego dla mnie

(1985)
The Cult's "She Sells Sanctuary"
http://www.youtube.com/watch?v=pieI3ctfMfM

No nic odkrywczego, bo Therion to nie nowy zespół. A poza tym. NIE ZNASZ SIE hehe.

Coś dla fanów ciężkiego brzmienia.

Vader

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Linkin Park? Błeee...

Cannibal Corpse - Sentenced to Burn

Od dziś takie posty będą karane warnem.
Jeśli chcecie napisać tu posta, opiszcie trochę więcej piosenkę, gdy nie macie pomysłu jak naskrobać ze 2-3 linijki, nie oceniajcie.
A piosence którą polecacie, też coś napiszcie, typu nazwa płyty, czy rok wydania.
To nie jest tylko mój wymysł, żeby wszystko było jasne. - Feo

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
No to rock, ni to rap, ale generalnie ciekawe połączenie :) Tylko mogłoby być nieco agresywniej, z większym przykopem. 8/10

Piosenka z okolic roku '72, klasyka wśród klasyków - z albumu Vol.4:
Black Sabbath - Snowblind

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Black Sabbath... Oooo taaak! Klasyka, legenda. Podobnie jak Motorhead, coś pięknego. Relikty lat '70 i '80.

A jeśli chodzi o Rap i Rock... Mam coś dla Was.

Necro

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Spodziewałem się czegoś w stylu Papa Roach ( btw. marne ), to jednak jest jeszcze gorsze. Te jego rapy nie kleją się z muzyką w tle. A ja szanuję hip-hop tylko wtedy, gdy te obie rzeczy się 'stopić' potrafią.

Tactical Sekt - Devil's Work

Tak zwane "dark electro" ;] Moja nowa podstawa.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Od dziś takie posty zawierające pół wersa z oceną piosenki i podanym linkiem do kolejnej piosenki, będą kasowane, w skrajnych przypadkach karane warnem.
Jeśli chcecie napisać tu posta, opiszcie trochę więcej piosenkę, gdy nie macie pomysłu jak naskrobać ze 2-3 linijki, nie oceniajcie.
A piosence którą polecacie, też coś napiszcie, typu nazwa płyty, czy rok wydania.
To nie jest tylko mój wymysł, żeby wszystko było jasne.

Do góry Bottom