Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Kawałek o fajnym klimacie, wciągający. Bez problemu można przeniśc się w inny świat. Juz wiem, skad tytuł.
Ale jak dla mnie zbyt lajtowy. Oczywiście to nie znaczy, że kawałek jest zły. To moja subiektywna ocena.
Daje 8/10.

I teraz mam dylemat, czy dac cos z Motorhead, czy cos z elektronicznej...
A niech to, daje Motorhead.

Motorhead

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Słychac styl SOAD, ale... No właśnie, jest jedno ale. Brakuje mi cięższych "przecinków" w utworze. Kawałek niby dobry, ale brakuje tego czegos, co sprawia, że krew aż wrze w żyłach.
Ocena, hmm. Na pewno subiektywna. 6/10. Po prostu brakuje czegoś, co było by dopełnieniem. Nie wykorzstali utowru do końca.

A teraz coś, z czym wcześniej sie nie spotkałem. Mowa o Arch Enemy. Połączenie ciężkiej nuty z kobiecym... growlem.
Miłego słuchania.

Arch Enemy

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Hmkmm archów widziałem na żywo i na żywo robią większe wrażenie ;] Cóż ... za melodicami nie przepadam, ale solówki w tym kawałku niszczą a ja mam cholerny sentyment do Michaela Amotta za jego wspaniałe umiejętności rzeźbienia na gitarze i to jeszcze z Carcassa. Do tego aż miło czasami posłuchać growlu Angeli, który jak na kobietę jest całkiem niczego sobie.

Ja zapodam takie cóś. Ciekawy zespół z ciekawą historią ...

Mayhem - Freezing Moon (at Wacken '04)

http://pl.youtube.com/watch?v=y84gW_5ZFKE

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Show na scenie mi sie kompletnie nie podoba. Muzycznie tez jakos szczególnie mi nie podeszli. Nic wciągającego moim zdaniem.

ode mnie kawałek polskiego metalu. bylem nie dawno na ich koncercie i są świetni, kawałek prosto z nowej płyty.

Frontside - Moja dekalracja płonie

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
AC/DC kolejny legendarny zespół, który zapisał się na kartach muzycznej historii. Utwór na prawdę dobry, spokojny i... klimatowy. Wiele mysli przychodzi do głowy podczas słuchania. Świetne. Od oceny się powstrzymam, chociaż... Daje 10/10.

Jeżeli jesteśmy w klimacie legend i spokojnych utworów, mam coś dla Was.

Motorhead - Sweet Revange

Zawsze, gdy siadam i odpalam kiepa, ta nuta wbija mi się w mózg.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Wiadomo nie od dziś, że Motorhead świetnym zespołem jest, a jeszcze lepszym był na początku swej kariery. O ile się nie mylę, piosenka pochodzi z Bombera, jednego z lepszych albumów grupy. Wolne i spokojne granie, ale i tak bardzo przyjemnie się słucha ;) - 9/10

Ode mnie coś trochę szybszego, zespół grający muzę na pograniczu rocka i elektroniki, znany z komicznych, prześmiewczych tekstów i teledysków.
Bloodhound Gang - Foxtrot Uniform Charlie Kilo

Pozdrawiam

Karpielek

VIP
VIP
Wiadomym jest, że Dexter Holland i reszta zawsze wymiatają. Jest to jedna z najlepszych piosenek zespołu. 9/10 ;)

A tutaj dla fanów Green Day
Basket case

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
greeen day. takie sobie nigdy nie kochalem jakos bardzo. Ot taka muzyczka do posłuchania.

ode mnie troszke melodic death metalu, taki calkiem przyzwoity zespół ; )
Kalmah - Heros to Us

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
Nam, chłopcze, chodź pouprawiamy seks w świetle świec, utwory Klamah w tle dodadzą uroku atmosferze xD Ni no, co tu chrzanić. Kalmah najlepszy melo-death na tej planecie. A piosenka pierwsza klasa. 9,5/10

Foreigner - Double Vision classic
Video "Two-face Art" ze względu na mój sentyment do Two-Face'a z filmu The Dark Knight jak i kreskówki Batman: the Animated Series.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Nie podoba mi się to... aczkolwiek szanuję ludzi którzy są w stanie znieść taką nutkę na codzień... xD

Nekromantix - Horny In A Hearse

http://www.youtube.com/watch?v=eMUAaZM5CZ0

Bardzo Fajny HorrorPunk tylko rysownika do teledysku powinno się ukrzyżować... Jak można zrobić tak dupną animacje?? Tak czy srak polecam....

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
T-ej, już się nastawiłem na podły komentarz, czytając "punk" w twoim poście. Tuż po tej myśli odpaliłem, audio mnie szczerze zaskoczyło, bo rzeczywiście fajna piosenka. Podoba mi się ich styl i głos wokala, przyjemny. 7,5/10

Monster Magnet - Cage Around The Sun
Hmm, co tu by opisać. Mieszanka stoner rocka i metalu. Dość spokojna, jeśli mnie pytacie o zdanie.
Naprawdę dobry kawałek.

I had an urge to build a cage around the sun...
...I couldn't find a way to say no...
...I took a check on all the meters in my room
I kicked the dog and said let's go...
The clouds were hanging low above the path...
I had my arm around a sundown...
I pinned my baby into yanking satan's crank
Bum deals with a thin smile... oh yeah

Do góry Bottom