O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nikt tu nie pisze ostatnio, więc trochę odświeżę takim oto spostrzeżeniem:

Panowie! Nie ma co oszczędzać na stomatologu. Jeździłem do takiej babki, co dość tanio zęby leczyła i przez tę c*pę (za przeproszeniem) mało nie zszedłem z bólu. Miesiąc chodziłem na prochach przeciwbólowych. Wystarczyło pójść do Stomadentu, gdzie płacisz sporo drożej, ale za to wiesz za co i już po jednej wizycie jakość mojego życia podniosła się znacznie. Już nigdy w życiu nie będę "żydził" na zdrowie, w myśl zasady: nie stać mnie na tanią tandetę.

Wbrew pozorom, często taniej, w ogólnym rozrachunku znaczy tak naprawdę, drożej.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
A stomatolog to jest od zębów tak? Ja mam zdrowe :D bo myje.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
A stomatolog to jest od zębów tak? Ja mam zdrowe :D bo myje.

Toś szczęśliwy człowiek heh. Ja też myję. Nie w tym rzecz, ale co ja tam będę mówił... Ważne, że jest już dobrze, a w każdym razie- lepiej.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
cóż, to oczywiste, stwierdzenie 'nie stać mnie na tanie rzeczy' nie powstało z niczego.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
cóż, to oczywiste, stwierdzenie 'nie stać mnie na tanie rzeczy' nie powstało z niczego.

Niby oczywiste, jednak jak widać na załączonym obrazku (moim przykładzie), czasami ulegamy Lidlowemu, że się tak wyrażę, marketingowi heh.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Znaczy się chodziłem do dentysty regularnie emm... w 1 klasie gimnazjum, wszystko zrobili i teraz mam wyebane na niego.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Dentyści zdzierają, że ho ho.
Dlatego wciąż marzę, by nim zostać :trollface:

Z drugiej strony 5 lat ciężkiej nauki, więc jakieś tam usprawiedliwienie jest, tym bardziej, że mowa o prywatce...

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Tak sobie oglądam wystąpienia w sejmie po Expose Tuska- bezcenne. Heh, Palikot nieźle dał czadu. Na pewno gdzieś to będzie chodziło na youtubie, także jak ktoś nie widział na żywo, to polecam zobaczenie sobie tego w wolnej chwili. Generalnie, nic się nie zmieniło- świetne Muppet Show.

Cedric

GołoWąs
Mi szczerze to nawet nie chciało się tego oglądać - zobaczyłem tylko te paskudne mordy i wyłączyłem telewizor

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Nie dziwię Ci się Ced. W Twoim wieku takie sprawy mnie grzały dokładnie. Czym innym żyłem i co innego mnie interesowało. Ale z wiekiem pewne proporcje się zmieniają, co jest nieuniknione. Dzieje się tak przynajmniej, w wypadku normalnych, myślących i w miarę normalnie rozwijających się ludzi. Także wszystko przed Tobą heh. Co nie znaczy, że na widok niektórych gęb nie mam odruchów wymiotnych. Po prostu przezwyciężam torsje i jadę z tym koksem dalej, bo chcę wiedzieć o czym mówią oszołomy i czasami mądrzy ludzie, a także (w gruncie rzeczy), jest to najlepszy kabaret na świecie. Takie marne Ani Mru Mru, czy Niemoralny Niepokój- nie mówiąc o innych shitowskich tworach, nawet się do sejmu nie umywają. Życie pisze lepsze scenariusze, niż najlepsze komedie Barei za komuny i tak jest także dziś.

Hmm, trochę się rozpisałem heh.

Cedric

GołoWąs
Skoro teraz z nimi nie wytrzymuję to ciekawe co będzie za parę lat ? ^^
Może chwycę za snajperę i wystrzelam skurczysynów zanim ktoś ustrzeli mnie :trollface:
Mnie jednak dziwi głupota ludzka. W czasie rządów Tuska zadłużono kraj w 4 lata o więcej, niż w ciągu 10 przez Gierka
Oczywiste- "obniżamy podatki"- podwyższone na maxa (przynajmniej ustawowego), cały rząd bierze w łapę tyle, że się w głowie nie mieści. A społeczeństwo nadal na nich głosuje, bo to "mniejsze zło, bo Kaczor chce przejąć pełnię władzy" etc
To tylko część tego burdelu na kółkach w którym wszyscy żyjemy. Ale ludzie nadal wolą sobie kopać sami grób, heh -_-

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie to, żeby uważał się, za przedstawiciela wyższej rasy, ale...

Jeśli mieszkasz w mieście...
Wyjdź na blokowisko, usiądź na ławkę i poobserwuj ludzi. Wyjdź do kościoła i poobserwuj ludzi, ewentualnie posłuchaj księdza podczas homilii jeśli dobrze mówi.
Wieczorem wyjdź do jakiegoś klubu, poobserwuj ludzi. Zajrzyj do pubu, poobserwuj ludzi. Zajrzyj do sąsiada, poobserwuj go.

Jeśli mieszkasz na wsi, to nie musisz wychodzić - i tak znasz tamtejszych ludzi.

Po tych obserwacjach pomyśl. A potem spójrz na ten kołchoz przy wiejskiej... i pomyśl.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
Może to, że kiedyś Cię to nie obchodziło miało związek z tym że za komuny nawet nie było iluzji wyboru władzy, panie Biafra?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Mnie jednak dziwi głupota ludzka.

Jeszcze nie raz Cię zadziwi...

W czasie rządów Tuska zadłużono kraj w 4 lata o więcej, niż w ciągu 10 przez Gierka
Oczywiste- "obniżamy podatki"- podwyższone na maxa (przynajmniej ustawowego), cały rząd bierze w łapę tyle, że się w głowie nie mieści.

Proste. To jest kontynuacja rządów komunistycznych, gdzie na konferencji prasowej (głównie kierowanej do zagranicznych mediów), tzw. wtorkowych, rzecznik ówczesnego rządu, niejaki Jerzy Urban (obecny, wielce szanowany redaktor naczelny około tygodnika NIE- notabene główny ideolog partii Palikota) wyznał w swej bezbrzeżnej (bo bez karnej naówczas, jak i dotychczas) szczerości, iż rząd się wyżywi. Odpowiedź na pytanie o dotkliwy kryzys panujące w tamtej Polsce i pogłębiający się z dnia na dzień ofc.

A społeczeństwo nadal na nich głosuje, bo to "mniejsze zło, bo Kaczor chce przejąć pełnię władzy" etc

Bo nasze społeczeństwo współczesne, jest złożone z wykształciuchów. I jakby to niepopularnie nie brzmiało, to najprawdziwsza prawda. A kto to taki wykształciuch?
To tysiące tępych sztuk, z tzw. wyższym wykształceniem, np. technicznym (domorośli informatycy, menadżerzy, handlowcy, fachowcy od zarządzania [nie wiadomo czym], specjaliści od ochrony środowiska, stosunków europejskich, czy politidioci innej maści. Wspólny mianownik, to niedokształcenie w sferze ogólnej. Czyli: historia (ta rzetelna i prawdziwa), geopolityka, kultura (ta prawdziwa, nie pop) itp. I to są efekty zidiocenia społeczeństwa, bo jakie elity lub pół elity, taki cały naród...

To tylko część tego burdelu na kółkach w którym wszyscy żyjemy. Ale ludzie nadal wolą sobie kopać sami grób, heh -_-

W jednym zdaniu: jak wyżej i nie wszyscy, na szczęście i póki co... Tyle.

Edit:

Może to, że kiedyś Cię to nie obchodziło miało związek z tym że za komuny nawet nie było iluzji wyboru władzy, panie Biafra?

Może. Słuszna uwaga.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
http://www.gadu-gadu.pl/kaczynski-bedzie-mial-nowego-kota?utm_source=gg&utm_medium=main

:D

Vendetta

Deathproof
VIP
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o_iUI6IXYb8[/youtube]
xD

btw po tym Jarku jezdzicie, a wcale dzis glupio nie gadal. Jarek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tusk.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Romuś! Ty jak zwykle zachowujesz się jak w miarę inteligentny bachor, jednak oderwany od rzeczywistości i realiów. Grats. Ciągnij tak dalej.

btw po tym Jarku jezdzicie, a wcale dzis glupio nie gadal. Jarek>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Tusk.

Prawdę prawisz, nawet jeżeli to z Twojej strony żart, prowokacja, czy inna burleska... Prawda jest taka, że Kaczor mówił treściwie i z sensem- dość krótko i na temat. Nie jak złotousty Tusk, który pier**li, po to, by usprawiedliwić swoje dalsze podelstwo i skundlenie, oraz serwilizm i totalny brak instynktu samozachowawczego (gdyż ma za grube teczki w Moskwie, by sobie pozwolić na takowy). Wszystko w tym temacie. Dalej głosujcie, tzw. Młodzi i Inteligentni, na PO i Partię Palikota: przyszłość ścieli się świetlista przed nami...

Do góry Bottom