O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Vendetta

Deathproof
VIP
Prawdę prawisz, nawet jeżeli to z Twojej strony żart, prowokacja, czy inna burleska... Prawda jest taka, że Kaczor mówił treściwie i z sensem- dość krótko i na temat. Nie jak złotousty Tusk, który pier**li, po to, by usprawiedliwić swoje dalsze podelstwo i skundlenie, oraz serwilizm i totalny brak instynktu samozachowawczego (gdyż ma za grube teczki w Moskwie, by sobie pozwolić na takowy). Wszystko w tym temacie. Dalej głosujcie, tzw. Młodzi i Inteligentni, na PO i Partię Palikota: przyszłość ścieli się świetlista przed nami...
Czego to miałby być żart? Po prostu coraz bardziej zaczynam Jarka doceniać. W wielu rzeczach po prostu nie można się z nim nie zgodzić.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
W wielu rzeczach po prostu nie można się z nim nie zgodzić.

I to jest kluczowe stwierdzenie. W sytuacji, gdy większość słucha i ogląda tylko paszkwile, niewybredne kawały na jego temat i tym podobne jasełka, a nie słucha jego samego, tego co mówi i jak mówi, jawi się jako oszołom, jakim kreują go mainstreamowe media. Gdy człowiek (statystyczny Polak) wysili swoje szare komórki (które mu jeszcze zostały, albo te budzące się dopiero do życia), to okazuje się niespodziewanie (co często wywołuje szok), że facet mówi konkretnie i z sensem.

To dlatego atakuje się go tak bezpardonowo- gość jest mądry i ma wizję, wie co chce osiągnąć i kogo osądzić wraz ze wsadzeniem do kryminału włącznie. Boją się go panicznie, a jednym z najskuteczniejszych ataków na oponenta jest ośmieszenie, wyszydzenie i inne równie kreatywne metody działania, aby zohydzić wizerunek gościa, w tym przypadku Jarka (bo Leszka już nie ma, więc nie trzeba).

A wystarczy po prostu posłuchać co ma do powiedzenia i samemu ocenić, czy mówi z sensem, czy też nie.

Cedric

GołoWąs
Dalej głosujcie, tzw. Młodzi i Inteligentni, na PO i Partię Palikota: przyszłość ścieli się świetlista przed nami...
Wyobraź sobie, że ode mnie wszyscy w szkole chcą głosować na Palikota, bo się wciągnął w interes wyzwolenia marychy, jest przeciwny Kościołowi itp. Ale jak wiadomo gimbusiarnia już wcześniej wypaliła sobie mózg i nie myśli.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Wyobrażam sobie. I to jest fakt, który mnie przeraża...

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Co do Palikota - w mojej szkole jest podobnie :p Mam to szczerze mówiąc głęboko w tyle kto gdzie głosuje, aczkolwiek poczułem się dziwnie jak dobre koleżanki i kumple zagłosowali na Palikota i twierdzą że go popierają... mały zonk, że tak powiem.

Vendetta

Deathproof
VIP
Mnie to wisi, czy legalizuja, czy nie. Papierosy sa legalne i pala w szkolach codziennie, ludzie umieraja na raka pluc. Alkohol jest legalny, ludzie gina w wypadkach. To trawa gorsza nie bedzie IMO, oczywiscie pierw bedzie selekcja naturalna i slabsze osobniki wypala sobie mozg.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Zaiste, mało znasz świata, więc nie zabieraj głosu :trollface:

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Biafra i Ced polecam wam film "The Unity - Prawda o marihuanie" więcej nie będę wdawał się w tą rozmowę bo wiem kto i co zacznie pisać o mnie :trollface:

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
chodzi nie o samą marihuanę, tylko że totalni kretyni głosują na P. wierząc że do tego doprowadzi - w co szczerze wątpię - a mają w d*pie całą resztę...

Vendetta

Deathproof
VIP
Legalizacja to tani chwyt skierowany ku grupie mlodzezy wchodzaca w "pelnoletnosc", zeby mieli na kogo glosowac.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Tanie, nie tani- chwyt zafunkcjonował i to jest smutne i straszne. Pamiętajmy, dostajemy to na co zasługujemy i czego pragniemy (choć nie zawsze). Trącać Palikita, traktujmy faceta, jako tego szatana, przeciw któremu się obłudnie niby opowiada, a którego w rzeczywistości popiera obiema rękami (czy też rencami, jak mawiał klasyk). Ot, i cała sprawa gówniarza w krótkich spodenkach. Wymknęło mu się spoza cenzury politycznej i medialnej (bo to nie Jarek, bądź inny czołowy polityk PiS), i teraz pokazuje swój Rzymski rys, rzekomego patrycjusza. Prostak, z aspiracjami na współczesnego filozofa. Ma gadane, na tyle obcykane, aby tę tępą i wykształconą inaczej tłuszczę, sobie kupić. To jedyna jego zaleta i siłą- jeżeli tak na to patrzeć.

Powiem coś skrajnie niepopularnego politycznie, i w żaden sposób nie koherentnego, do dziś prezentowanych postaw i poglądów. Stwierdzam z całą stanowczością, że każdy kto głosował na Ruch Palikota, to niezrównoważony debil, lekko śliniący podbródek, dlatego też nosi w butonierce, chustkę do usuwania plwocin. Nie świadczy ów (gajer) o ich kulturze, lecz raczej o zaadoptowaniu się do sytuacji, aby szerzyć swe chore i spaczone poglądy (bo przecież nie wartości).

Palikot to szczur, a jego zwolennicy, to w najlepszym razie, pożyteczni idioci. W gorszym- ludzie złej woli, z agendami nie w naszym kraju, tylko w obcych i wrogich nam mocarstwach/krajach. Tyle.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
I tak cała dyskusja zamyka się w tym co napisałem wcześniej. Poobserwujcie ludzi, a potem pomyślcie nad sejmem.

Z resztą, z góry inaczej się obserwuje i widzi pewne sprawy...

Bury_Zenek

Rycerz Wody
tak to już jest że na każdego kogo zagłosujemy to i tak źle wyjdzie. czy to Palikot czy Jarek lepiej i tak nie będzie. Na Palikota głosują ci którzy chcą legalnej marychy, obniżenia władzy kościoła, aborcji, eutanazji. z czystej ciekawości, napisałbyś mi Biafra która partia jest najlepsza wg Ciebie? nie chcę jakoś szczególnie wyrażać swojego zdania na te tematy bo wiem jak mnie potraktujecie, ale chciałbym znać wasze zdanie na temat legalizacji, obniżenia władzy kościoła (min. opodatkowania i zdjęcia krzyża z miejsc publicznych), aborcji i eutanazji.
Drago, mi chodziło konkretnie o pranie mózgu przez maryche, co naukowo jest niepotwierdzone (no chyba że na tyle się pali że mózg się niedotlenia) ;)

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
naukowo niepotwierdzone, ale znam takich co to empirycznie, zjarane łby, ale to tylko jak ktoś naprawdę za dużo pali - codziennie co najmniej; cóż, wszystko jest dla ludzi, ale wszystko z umiarem. może być legalizacja, styknie też depenalizacja;
kościół to przedsiębiorstwo, powinno płacić podatek od swojej działalności gospodarczej, tyle w tym temacie, krzyże powinny być w gestii właściciela obiektu bo to element dekoracyjny; co do aborcji pozwolę aby za mnie wypowiedział się wielki filozof, który niestety już odszedł - http://www.youtube.com/watch?v=w15OS2PdCKo&feature=related
eutanazja - jak najbardziej, jeśli w 100% jesteśmy pewni że podmiot właśnie tego chce. tyle

Vendetta

Deathproof
VIP
1. Krzyze nie powinny wisiec w miejscach publicznych.
2. Kosciol zupelnie odlaczony od Polski. Nie kojarze dokladnie jak jest, ale niech normalnie placa podatki, niech nie bedzie finansowany ze skarbu panstwa, itd.
3. Aborcja i eutanazja powinny zostac zalegalizowane. Aborcja to nie usuniecie dziecka, tylko plodu, ktory nie jest jeszcze czlowiekiem. Nie mysli, nie czuje. A eutanazja? Nienormalne jest trzymanie warzywa przy zyciu za pomoca kosmicznej aparatury. Czlowiek, albo to co z niego zostalo, tylko sie w ten sposob meczy.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
czy to Palikot czy Jarek lepiej i tak nie będzie.

No to jest klasyczne buraczane podejście do tematu. Uj wiem, ale czy zagłosuję, na lewo, czy też na prawo- Jeden ciul i bida ogólna dla społeczeństwa. Gdy czytam takie wypowiedzi, to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera na tę otumanioną mierzwę, zwaną dalej Ludem... Nawet nie chce mi się rozpisywać, bo nie ma sensu. I tak, gadka ta pozostaje, sobie a muzom. Innymi słowy, jak groch o ścianę. Nie chcesz skumać, lub genetycznie nie kumasz, to i nie skumasz. Żaden argument nie jest zbyt dobry by przekonać tępaka, do tego co słuszne i właściwe.
Dobry skecz drago, facet daje czadu heh.

3. Aborcja i eutanazja powinny zostac zalegalizowane. Aborcja to nie usuniecie dziecka, tylko plodu, ktory nie jest jeszcze czlowiekiem. Nie mysli, nie czuje. A eutanazja? Nienormalne jest trzymanie warzywa przy zyciu za pomoca kosmicznej aparatury. Czlowiek, albo to co z niego zostalo, tylko sie w ten sposob meczy.

Z eutanazją to są takie numery w Holandii, że ludzie starsi wyjeżdżają do ościennych Niemiec, w obawie przed przedwczesnym uśmierceniem. Bo eutanazja to śliski temat, często nadużywane interpretacje itp... Gratuluję dobrego samopoczucia, w pieprzeniu o aborcji i eutanazji, gdy nie ma się o tym bladego pojęcia... Ale co tam. Każdy ma prawo do swojej opinii, nawet gdy skrajnie głupiej... Hurra, cieszmy się. Mamy neta i wolność słowa, Każdy oszołom może powiedzieć swoje, co mu tam aktualnie leży na wątrobie. Cool!

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Biaf, napisałeś kilka zdań że to co napisałem jest głupotą. napisz chociaż jedno zdanie dlaczego. po za tym zauważyłem że krytykujesz każdego kto ma inne zdanie, nie zawsze ty masz racje.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Biaf, napisałeś kilka zdań że to co napisałem jest głupotą. napisz chociaż jedno zdanie dlaczego. po za tym zauważyłem że krytykujesz każdego kto ma inne zdanie, nie zawsze ty masz racje.

Krytykuję, takie moje chromolone prawo. To raz. Dwa: Dlaczego? Jak nie widzisz różnicy między wartościami głoszonymi przez Jarka, a z drugiej strony Palikota, to nie widzę sensu na dalszą rozmowę. A przecież sam piszesz, że to wszystko jedno na kogo zagłosujesz- ten sam syf.

Hm, to świadczy o Twojej ignorancji i niewiedzy, że tak delikatnie ujmę sprawę. Czy dałem satysfakcję, jednym zdaniem tłumaczącym moje opinie, czy to jeszcze za mało?

Bury_Zenek

Rycerz Wody
Nie chodziło mi o to że zrobią to samo, tylko ich czyny będą się różnić, jednak rządy każdego z nich na pewno nie wyjdą na plus dla naszego państwa.

Do góry Bottom