O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ja tam olewam jak kogoś koło mnie biją czy okradają. Yeed jednak staje w obronie ludzi, zwłaszcza z wysokim wykształceniem.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Kurde, może źle to ująłem, może mnie ktoś poprawić?

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Pytanie z pracy którą napisałeś, pytanie z tematu który miałeś na wykładach i który sobie wybrałeś i jeszcze jedno jakieś. I tyle chyba.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Wcale tak nie jest jak piszecie.

Masz do wyboru 100 magistrów (grubi, chudzi, zwinni, powolni, ładni, brzydcy, z dużymi cyckami, z mniejszymi itd), musisz się zdecydować na jednego. Następnie wybierasz jedną z 5 broni (kusza, nóż, katana, AK47 i coś tam jeszcze) i zaczyna się. Magistra atakuje grupa 20 osób i Ty musisz utrzymać go przy życiu. Jeśli zrobisz to bez zadrapania magistra dostajesz 5, jeśli straci dużo krwi 4, gdy przeżyje ale beż którejś kończyny wtedy jest trójka. A gdy zginie dostaje się 2.

Trochę to hardkorowe, ale tak to wygląda.
Można też wybrać opcję pisania pracy magisterskiej i bronienia jej przed komisją.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Zabraliście shouta, żeby "zwiększyć aktywność", więc nic dziwnego, że zaczyna się robić na forum nieciekawie. Naprawdę myślicie, że pozbywanie się nowoczesnych udogodnień dokądś doprowadzi?
aktywność to jedno, raczej chodziło o to co tam sie czasami działo ;)
zawsze będzie ktoś mniej lub bardziej niezadowolony, ale takie życie, nie każdemu sie da dogodzić

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
In my humble opinion, to zabranie SB było dogodzenie administracji i moderalicji właśnie a nie userom, którzy takiego czegoś raczej nie chcieli... Forum ma służyć userom, sb dobrze wszystkim służyło... Nie prościej byłoby ustawić jakiś limit postów i brak możliwości przeglądania SB dla nowych/gości?
Ale to tylko tak nawiasem mówiąc. Nie jest źle, można pogadać i tutaj, co komu szkodzi.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
ano można i poczytać o czym gadaliście (nawet kilkanaście dni wstecz bez męczenia archiwum), w sumie ma to swoje plusy i minusy, ale cóż nie można mieć wszystkiego ;)

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Brak sb miał podnieść poziom prezentowany na forum. Trochę się udało. Przynajmniej przez pierwszy tydzień wyglądało że będzie git. Na rękę administracji? Łatwiej jest na sb polować na akcje i aktywność wyrabiać niż czytać temat i każde posty pokolei. Także nie wiem dla kogo to ułatwienie :)

Dodam że utrudnia to jeszcze różnym osobom bałaganienie na forum. Na sb było prościej zrobić burde niż w tematach.

A co do decyzji, od dawna jestem poza administracją więc co mi do tego. Dostali, znaczy się zasłużyli. To nie Tawerna gdzie się banuje za sam nick.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Początkowo byłem za likwidacją SB, teraz jestem za jej powrotem. Usunięcie SB nie wpłynęło na zwiększenie aktywności, a jeśli nawet to nieznacznie.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
taki yeed, do rany przyłóż :trollface:

Bez względu czy lodem czy solą ;p

Stwierdzam, że jestem szatanistom...
http://www.youtube.com/watch?v=XlpiMYNPiAU&feature=player_embedded#at=141

Zostałem rozwalony w mak BUAHAHAHAH

Strzeżcie się niewierni

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Zostałem rozwalony w mak BUAHAHAHAH

Strzeżcie się niewierni

Jakkolwiek brzmi to śmiesznie, zaściankowo i zalatuje ciemnogrodem, nie do końca pozbawione jest sensu. Akurat ten film pokazuje taki wycinek wypowiedzi, po obejrzeniu którego, pierwszą reakcją niemal każdego widza będzie właśnie taki śmiech jak Twój. Zgadzam się, brzmi to diaboliczno-absurdalnie. Facet poluje na teorie spiskowe i na siłę doszukuje się w niewinnych praktykach cech szatańskich. Tyle, że nie znamy całego kontekstu tego (jak sądzę) kazania. Innymi słowy, jeżeli nawet ktoś mówi sensownie i popiera to ważkimi argumentami, to gdy zacytuje się tylko część jego wypowiedzi (tę bardziej kontrowersyjną) wyrwaną z szerszego kontekstu, okazuję się, że facet wychodzi na debila lub paranoidalnego lunatyka, który nie wie na jakim świecie żyje i o czym gada.

Czytałem trochę na różne tematy- mam tu na myśli ezoterykę, okultyzm itp. Mówiąc krótko a nie kłamiąc: o wszystkich tych rzeczach mieszczących się we wspólnej formule zwanej new age. I wyłania się z tego taka konkluzja- jeżeli robimy coś nieumiejętnie, bez odpowiedniego przewodnika (nauczyciela), a do tego mamy wątpliwej jakości motywację, to może być to bardzo szkodliwe. Zarówno joga, jaki taj czi (piszę jak się wymawia, bo nie chce mi się szukać, jak to się pisze), a także inne praktyki typu- wychodzi dusza z ciała i podobne bzdety. Ktoś może powiedzieć, że jest niesamowicie otwarty na wszelkie doznania, ale próbując je zgłębić może zrobić krzywdę sobie i najbliższemu otoczeniu. Nie mówiąc już, iż pewne praktyki kłócą się z doktrynami kościoła katolickiego. Trudno więc się dziwić, że właśnie ksiądz mówi to co widzieliśmy na filmie. Bo kto, jak nie on?
Tak więc trochę dystansu do tego co mówi, jak również do szyderczego śmiechy z tego co mówi.

Z innej beczki. W końcu skończyły się święta, rodzinka wyjechała, wszystko wraca do normy i jest cool. Nie lubię całej tej gorączki związanej ze świętami i tego całego spinania, aby wszystko wyszło dobrze itp. Fajnie, że to już z głowy. A pogoda fajna, trzeba wyciągnąć rower z piwnicy i zacząć coś pomykać :)

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
o kurka, nie no to ja już mam miejsce w piekle zapewnione a jeszcze się łudziałam że może jakoś na chmurce będę fruwać ;)

biaf no fakt nie znamy całego kontekstu ale to co wymienia ten człek to po prostu wg niego wsio jest złem ... pomijam ew ezoteryki, gry, muze itd ale on wymienia nauki oraz niektóre formy leczenia jako zło... pewnie on żałuje że nie ma powrotu inkwizycji...

o kurka http://www.youtube.com/watch?v=FjFM-tYjmEQ&feature=related
nie no ja już jestem totalnie potępiona za te lakiery do pazurków i moje ulubione czarne bluzki :D

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
o kurka, nie no to ja już mam miejsce w piekle zapewnione a jeszcze się łudziałam że może jakoś na chmurce będę fruwać ;)

biaf no fakt nie znamy całego kontekstu ale to co wymienia ten człek to po prostu wg niego wsio jest złem ... pomijam ew ezoteryki, gry, muze itd ale on wymienia nauki oraz niektóre formy leczenia jako zło... pewnie on żałuje że nie ma powrotu inkwizycji...

o kurka http://www.youtube.c...feature=related
nie no ja już jestem totalnie potępiona za te lakiery do pazurków i moje ulubione czarne bluzki :D

Uj tam, po tym drugim filmiku wymiękłem. Może jednak ten gość jest jednak rąbnięty. Nie będę tego rozwijał. Chodziło mi bardziej o ideę niż o tego konkretnego klechę. What ever :wow:

switek17

Member
Nom klecha zdrowo rąbnięty ;] Dla osób, które zaraz powiedzą, że kościół jest zły, podaję ten link (był w opisie filmika z YT): http://www.diecezja.pl/pl/dekrety/1600-komunikat-kurii-metropolitalnej-w-krakow

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Tyle, że nie znamy całego kontekstu tego (jak sądzę) kazania.

Wrzuciłem tylko parta :) jest wprowadzenie. Księżulek jest ostro pierdolnięty :)

Ale zajebiste wyliczanki robi ;D...słuchasz słuchasz...a tu nagle wylatuje z gwiezdnymi wojnami...buahahahah

pewnie on żałuje że nie ma powrotu inkwizycji...

przez moment myślałem, że napisałaś...nie ma paszportu inkwizycji :D

Do góry Bottom