O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Randal

Banned
Widzieliście jak kaczor płacił w sklepie? dwoma stówkami xD

Nominał prawie nie znany prostemu Polakowi...Pieprzona burżuazja ;]

Jak on bierze kase to tylko takimi, nie mniejszymi nominałami.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Jak dla mnie to wszystkim posłom trzeba by odpierniczyć dietę poselską i wtedy zostaliby sami idealiści, ludzie, którzy przynajmniej w założeniu przejmują się krajem. A nie takie tego...

Randal

Banned
Połowa z nich nie przejmuje sie tym co sie dzieje w Polsce i za granicą.Pojawiaja się tylko w Sejmie tylko po to żeby się przespać albo żeby poplotkować, a kase i tak mają.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
A tak w ogóle to tyle w temacie "polityki" http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/26361-1b39fb288e96c8faab46a93ab008876d..jpg

Cedric

GołoWąs
A tak w ogóle to tyle w temacie "polityki" http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/26361-1b39fb288e96c8faab46a93ab008876d..jpg
Aż się łezka w oku zakręciła jak to czytałem :D
26485-186d66898c931a7697e8612a140656da..jpg

Randal

Banned
Ogólnie jest to zajefajny tekst.
Najbardziej powalił mnie środek.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Co do wroga mediów - na pewno nim jest, po cześci niesłusznie, ale po części zasłużył na to chamskimi opiniami, które wygłaszał on i jego rząd. Nie oglądam telewizji więc pewnie większość nienawiści jest z TVNu :lolface:

Ale dobrze, że i PO dostaje ostatnio baty.

Cedric

GołoWąs
Co do wroga mediów - na pewno nim jest, po cześci niesłusznie, ale po części zasłużył na to chamskimi opiniami, które wygłaszał on i jego rząd. Nie oglądam telewizji więc pewnie większość nienawiści jest z TVNu :lolface:

Ale dobrze, że i PO dostaje ostatnio baty.
A ja tam łączę się w bulu z PO i jestem pełen nadzieji ,żę przestaną dostawać te baty

Kwejk o mnie
26924-6132d94509a71ebdaec981f4420e7ef6..jpg

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
A ja tam łączę się w bulu z PO i jestem pełen nadzieji ,żę przestaną dostawać te baty

Ciekawe. Przez cały czas rządów Tuska, PO daje d*py raz za razem, a w mediach do tej pory ich głaskano i taktownie odwracano (czyt. nie nagłaśniano) oczy od ich wtop. Dopiero jak porwali się na OFE i wielki biznes (który reprezentuje Balcerowicz) się wnerwił, media dostały zielone światło, żeby kopać PO. A i tak kopanie owo, nie jest tak chamskie i wszechobecne jak to miało miejsce i ma nadal pod adresem PiS. A ty nagle spuszczasz się nad ciężkim losem platformersów. Niech znikną ze sceny politycznej (nierealne), a przynajmniej niech przestaną rządzić, bo prowadzą prosto do katastrofy.

Cedric

GołoWąs
Ciekawe. Przez cały czas rządów Tuska, PO daje d*py raz za razem, a w mediach do tej pory ich głaskano i taktownie odwracano (czyt. nie nagłaśniano) oczy od ich wtop. Dopiero jak porwali się na OFE i wielki biznes (który reprezentuje Balcerowicz) się wnerwił, media dostały zielone światło, żeby kopać PO. A i tak kopanie owo, nie jest tak chamskie i wszechobecne jak to miało miejsce i ma nadal pod adresem PiS. A ty nagle spuszczasz się nad ciężkim losem platformersów. Niech znikną ze sceny politycznej (nierealne), a przynajmniej niech przestaną rządzić, bo prowadzą prosto do katastrofy.
Sorry ,to była ironia.
Co do polityków z PO to powiem tyle .
Źle robią ale co z tego ?
Naród polski jest głupi i na nich głosuje.
Szczerze ,ja bym wszystkich polityków komunistycznych (czyt. PO,SLD i inne pomniejsze ) wywalił ,najwyżej rozstrzelał i wprowadził rządy CedRomu :trollface: :lolface:
Źle sie dzieje w państwie Polskim .

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
[yt]e2QAGVMlns4[/yt]

BUAHAHAHAHAH. Polecam. Do tej pory mam polew ;D

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
PO rządzi bo nie ma alternatywy.

PSL jest za słabe SLD choć wzrasta w siłę to ludzie też nie do końca im jeszcze ufają po ostatnich aferach a PiS miało włądzę ale ją utraciło. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, zwłaszcza teraz jak partią rządzi nieobliczalny gość, który stracił brata.

Cedric

GołoWąs

PSL jest za słabe SLD choć wzrasta w siłę to ludzie też nie do końca im jeszcze ufają po ostatnich aferach a PiS miało włądzę ale ją utraciło. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, zwłaszcza teraz jak partią rządzi nieobliczalny gość, który stracił brata.
jest alternatywa.
Rządy CedRomu :trollface:

A video Yeeda genialne :cool:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja

Właśnie tak Jarka przedstawiają media, jako oszalałego i nieobliczalnego gościa, który nie znosi w partii słów krytyki, a wszelki sprzeciw kończy się wykluczeniem z PiS. Nie kupuję takiego wizerunku jego, sprzedawanego na co dzień w TVN24 i pochodnych...
A jeżeli niema alternatywy dla PO, to biada nam panowie, biada. Trza wypieprzać z tego kraju. Choć ja sądzę, że jest alternatywa, a że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki, to tym razem Jarek rozegra to inaczej :trollface:. Nie sądzę jednak, aby PiS dostał tyle głosów, aby mógł samodzielnie rządzić, a każda koalicja w obecnej sytuacji, to raczej mrzonka.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Facet, gość który mówi że Rosja dokonała zamachu, albo że podczas kampanii był na antybiotykach nie jest spełna rozumu.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Facet, a jesteś pewny, że zamachu nie było? Uważasz, że raport MAK jest rzetelny i obiektywny? Gratulacje!

Cedric

GołoWąs
Facet, a jesteś pewny, że zamachu nie było? Uważasz, że raport MAK jest rzetelny i obiektywny? Gratulacje!
Ja jestem pewien co do zamachu .
Sorry ,jeżeli po prostu samolot walnął o ziemię ,to resztki samolotu nie walały by się w promieniu paruset metrów /pare kilometrów .
Coś musiało w ten samolot po prostu j***ąć.
Albo bomba .

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tu już wcale nie chodzi o zamach typu bomba i jebudu. Samo naprowadzanie przez kontrolerów dużo daje do myślenia...

Cedric

GołoWąs
Ogólnie to trzeba cofnąć sie w czasie i rozwalić rusków zanim zdobędą taką potęgę :trollface:

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
z katastrofą to inna bajka... ciężka sprawa

jarka wielu nie lubi za sposób jego bycia, nawet wielu z jego partii więc to nie wina mediów (przynajmniej nie większości, wczoraj no tvp info lało z jarka i jego zakupów), jarek jest taki jaki jest, PO miało palikota, i nadal ma niesiołowskiego, który też ma szajby, i takiego oszołoma znajdziemy w każdej parii. gorzej jak szefem jest taki i trzęsie całą ekipą.

co do polityki w naszym kraju. cóż naród jest głupi i tyle, a czemu? bo co kadencję rządzi inna ekipa (inna w sensie nazwy),
żadna z nich przez 4 lata nie jest wstanie przeprowadzić wszystkiego co obieca, nie zależnie czy to będzie PO, PIS, SLD, PSL itd. czas do zrealizowania jest zbyt krótki, tym bardziej biorąc pod uwagę to że każda opozycja uniemożliwia zmiany koalicjom
co kadnecję mamy festiwal obietnic, festiwal sejmowy z przepychankami mniej lub bardziej chamskimi.
wielu wyborców naiwnie wierzy politykom (niezależnie od preferencji politycznych), i co kadnecje głosuje na innych, na tej zasadzie "ci już byli, obiecali i dali ciała, więc tym razem zagłosuję na inych", nie ma większej głupoty. głosuje się zawsze na tych z którymi się mniej lub bardziej sympatyzuje a nie zmienia sie preferencje co kadencję. gdyby ludzie mieli w miarę stałe preferecje to byłaby szansa aby dane ugrupowanie rządziło przez conajmniej dwie kadencje, wtedy jest szansa robienia czegoś do końca a nie rozgrzebywania i nie dokończenia.
drugim problemem jest to że politycy (wszyscy) robią wielki burdel. zamiast współpracować i uwzględniać projekty ustaw opozycji, wspólpracować razem, dogadywać sie itd to była by szansa na zrobiebie czegoś a tak mamy w każdej kadnecji wojnę opozycji z kolalicjom i takie są tego efekty. dodatkowo są świetnymi aktorami, przed mediami udają wielkich wrogów a za kulisami pijają kawki herbatki jak najlepsi kumple. robią nas w balona.
trzeba mieć dystans do tego, nie przejmować sie tym czy tamtym, pośmiać z głupot a głosować wg upodobań a nie chwilowego kaprysu ;),

Do góry Bottom