O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
A ja w Empiku ! Tylko nigdy bułek nie ma :lolface: :lolface:

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
W kiepskich miastach żyjecie. Ja u siebie w Płocku kupiłem w kiosku lodówkę.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
U mnie tylko na moturach po owalu potrafią dobrze jeździć, tak to lipa.

Cedric

GołoWąs
Takie bułki tylko w Biedronce (to nie efekt photoshopa) :lolface:
188483_197151576984611_100000693097985_556932_5818139_n.jpg

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
A niby czemu nie jest?
A co w tym śmiesznego? Kaczyński tylko stwierdził, że Biedronka jest sklepem, w którym raczej bogacze się nie stołują. Jest o wiele taniej, dlatego ludzie którzy muszą liczyć każdy grosz najczęściej wybierają tego typu dyskonty, w przeciwieństwie do ludzi bogatych, którzy mogą sobie pozwolić na codzienne zakupy w delikatesach. A nie ma co się oszukiwać - produkty z Biedronki bardzo często ustępują jakością tym które możemy kupić w innych sklepach.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie widziałeś reklamy jak pięknie śpiewają polskie produkty z Biedronki BOja ;p

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
A co w tym śmiesznego? Kaczyński tylko stwierdził, że Biedronka jest sklepem, w którym raczej bogacze się nie stołują. Jest o wiele taniej, dlatego ludzie którzy muszą liczyć każdy grosz najczęściej wybierają tego typu dyskonty, w przeciwieństwie do ludzi bogatych, którzy mogą sobie pozwolić na codzienne zakupy w delikatesach. A nie ma co się oszukiwać - produkty z Biedronki bardzo często ustępują jakością tym które możemy kupić w innych sklepach.

Śmiejesz się z Żydów, tragedii holocaustu, rzeczy o wiele mniej śmieszniejszych i spoko bo i ja się z tego śmieję, co nie znaczy, że nie mam dreszczy na myśl o tej tragedii, ale z jakiej w takim razie racji wadzi ci jak ktoś się śmieje z Kaczyńskiego? W tym wypadku nikt się nie śmieje z niego tylko ze słów, które wypowiedział. Z jego opinią na temat Biedronki się zgadzam, co nie znaczy, że nie ujął tego w zabawny sposób bo tak zrobił. Mnie to bawi.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
nie jest źle że się śmiejesz z Kaczyńskiego
źle jest że się śmiejesz z czegoś co nie jest śmieszne...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Boom, co Ty w ogóle porównujesz? Z dowcipów o Żydach/murzynach nie śmieję się dlatego, że śmieszy mnie holocaust. tylko z samych dowcipów, ich absurdalności i groteskowości.
Natomiast jeśli chodzi o wypowiedź Kaczyńskiego, naprawdę nie widzę w niej nic śmiesznego/obraźliwego/prowokacyjnego, stąd też nie rozumiem skąd ta cała szeroko pojęta podnieta i rozdmuchiwanie tematu.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ja tam się nie podniecam, jeno co najwyżej chichram. Cenię sobie każdy rodzaj dowcipu.

Chociaż faktycznie rozdmuchana sprawa. Zdaje się, że ze wszystkiego co powie Kaczyniak robią nagle wielkie halo.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Natomiast jeśli chodzi o wypowiedź Kaczyńskiego, naprawdę nie widzę w niej nic śmiesznego/obraźliwego/prowokacyjnego, stąd też nie rozumiem skąd ta cała szeroko pojęta podnieta i rozdmuchiwanie tematu.

Bo Kaczyński to wróg nr 1 głównych mediów rodem ze starego PRL-go układu. Jakby taki myk z cenami zrobił Tusk lub Napieralski nie byłoby tematu, ale że to Kaczor, to oczywiście trzeba mu dopieprzyć, bo nie daj Boże znowu wróci do władzy i dopieprzy starym SB-kom. Sprawa prosta.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Widzieliście jak kaczor płacił w sklepie? dwoma stówkami xD

Nominał prawie nie znany prostemu Polakowi...Pieprzona burżuazja ;]

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
To co, miał jednogroszówkami zapłacić?

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Widzieliście jak kaczor płacił w sklepie? dwoma stówkami xD

Nominał prawie nie znany prostemu Polakowi...Pieprzona burżuazja ;]
Nigdy nie chodził do sklepu to skąd miałby mieć drobne?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Nie oglądam ostatnio wiadomości, nie czytam też ich w necie/gazetach, bo na razie mam inne problemy. Rozumiem, że Jaruś kupował, i oskarżał Tuska o wysokie ceny w sklepach? I o to ten szum, że Jaruś oskarża o to Tuska, bo przecież mamy wolny rynek i DonDzio nie ma wpływu na ceny? Zgaduję, że o to chodzi, bo wczoraj coś mi przemknęło przez uszy o tym.

To przypomnę kampanię wyborczą po rozwiązaniu sejmu za rządów PiSu. Wtedy to w debacie wyborczej Jaruś vs DonDzio Tusk przyszedł z kartką i wyliczał ceny różnych produktów spożywczych, obwiniając Jarusia o wysoką ich cenę.

Nie, ja nie bronię Jarusia czy DonDzia. Ja oskarżam ich obojga o wykorzystywanie do wojny politycznej rzeczy, które nie koniecznie są w 100% do tego odpowiednie. Generalnie smuci mnie, że większość sił partie wykorzystują do dobicia przeciwnika, a nie do rozkminy jak ten przerobić na potęgę, chociaż europejską (mrzonka?).

Do góry Bottom