O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja ze szkoły taki projekt mam i jedziemy na 4dni do białegostoku. No ale czasu na spotkania towarzyskie to mieć nie będziemy ;)

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
To czego w ogóle tu piszesz, skoro na spotkania towarzyskie nie ma czasu i jedziesz ze szkoły xD

W sensie spotkania weekendowego rzecz jasna ;p

sir_RobeN

Bossu Kokssu
VIP
Ja to tylko chciałem powiedzieć, że Yeed to się gdzieś ciągle mi gubi...

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Baj da łej:

grał ktoś w obie części "Syberii"? Przygodówka point'n'click z niesamowitym klimatem i piękną grafiką... A wyszła w 2002 roku. Ostatnio szukałem newsów o trzeciej części. Znalazłem coś sprzed trzech miesięcy - negocjują warunki z Benoitem Sokalem dot. brania udziału w tworzeniu gry. Cóż... gra została już zapowiedziana w 2009, a nie było żadnych screenów, trailerów, artworków... nic. Zapewniają, że wszystko jest ok, ale coś czuję, że trzecia część tej wspaniałej serii jest mocno zagrożona...

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ja grałem w obydwie części Syberii i muszę przyznać, że klimat jest tam świetny. O trzeciej części nic nie wiem, ale specjalnie się też nie interesowałem. W przygodowe gierki pomykam raczej z doskoku, nie żebym śledził mocno co dzieje się na tym rynku.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Ja tak samo, Syberia to jedyna przygodówka która mnie naprawdę wciągnęła na długie godziny.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Syberia, tak jest. Od dawna chciałem w to zagrać, ale nigdy nie było czasu. Może w końcu zainstaluję i zobaczę co i jak z tym. Ogólnie rzecz biorąc dawno dawno nie grałem w żadne przygodówki, ostatnią w jaką grałem był chyba Broken Sword, czy coś takiego, dość ciekawa była.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Totalnie mnie nie rajcują gry typu point&click. Temu Syberie znam i wiem, że to dobra pozycja ale dla sympatyków przygodówek. Mnie to nie rusza i źle.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Nie gram w takie gry, ale lak temu kilka, pewnie jeszcze za czasów podstawówki (może 4 klasa) miałem do czynienia z dwoma tytułami:
- Jack Orlando
- Runaway
Spodobały mi się, polecam jako miłą odskocznię od rpg/fps/rts czy w co Wy tam jeszcze gracie : )

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
W Jacka Orlando też grałem. Fajna gierka, z taką komiksową grafiką. Niezła była zabawa, ale krótka. Dobra przygodówka nigdy nie jest zła- od czasu do czasu ;).

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A ja grałem w Teenagenta ;D

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Torins Passage kojarzę ze starych gier w miare fajnych xD Grałem w to na win 95 i kompie młodszym niewiele ode mnie ;) Ale gierka fajna nawet była.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Yeed, teraz dowaliłeś. Śmiem wątpić że w tą grę grał malutki odsetek ludzi z forum : D
By trochę powspominać, pamiętasz motyw ze schowaniem się na dole ekranu? : D Po prostu pękałem ze śmiechy gdy to odkryłem : p Czołg wersja Alpha też swój klimat nadawał : p

Dałoby się to odpalić na windzie 7 ? : P

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jedną z lepszych przygodówek ostatnich lat jest Secret Files: Tunguska. Świetna gierca
23620-e84b6f6659f492b4a39cd83a2ca12757..gif

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Teenagent na win 7 kozackie to by było.

NO i z tego co wiem The Secret of Monkey Island. Bardzo dobrze przyjęta była.
http://www.youtube.com/watch?v=EHojfwdLucI&feature=related

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
w sybierię grałam w drugą część hehe bez pierwszej (przypadek), fajna gra ale wnerwiało mnie to sterowanie postacią (a może ja nie umiałam tego dobrze ustawić). przygodówki są fajne zależy jeszcze jaka fabuła

dzisiaj się dowiedziałam że mój dostawca neta nie ma kabli na moim przyszłym zadupiu, ehh nie dość że będę skazana na coś inszego to jeszcze będę musiała zabulić za zerwanie umowy (do lipca mam). na szczęście zerwanie umowy będzie tańsze (ok 30zł mniej) niż płacenie neta do końca umowy. chyba że uda mi się zmolestować panów w biurze o pociągnięcie kalbli o jakiś kilometr ;). dowiem się w przyszłym tygodniu.

Cedric

GołoWąs
w sybierię grałam w drugą część hehe bez pierwszej (przypadek), fajna gra ale wnerwiało mnie to sterowanie postacią (a może ja nie umiałam tego dobrze ustawić). przygodówki są fajne zależy jeszcze jaka fabuła

dzisiaj się dowiedziałam że mój dostawca neta nie ma kabli na moim przyszłym zadupiu, ehh nie dość że będę skazana na coś inszego to jeszcze będę musiała zabulić za zerwanie umowy (do lipca mam). na szczęście zerwanie umowy będzie tańsze (ok 30zł mniej) niż płacenie neta do końca umowy. chyba że uda mi się zmolestować panów w biurze o pociągnięcie kalbli o jakiś kilometr ;). dowiem się w przyszłym tygodniu.
Abi ,użyj seksapilu ,to zawsze działa
Na pewno wkrótce znajdzie się taki robol który Ci pomoże. :trollface:

Co do teenagenta ,to zaczynam prace w Unreal Development Kit ,więc oczekujcie za jakiś czas (niestety sam pracuję)remake'a teenagenta z grafiką z Bulletstorma :lolface:
A jeszcze raz muszę przejść TA bo niezbyt pamiętam fabułę

Do góry Bottom