O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ale Tusk przynajmniej umie zachować się przed ludźmi, nie jest gburem.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
A ten obrazek zamieszczony przez yeeda, bardziej pasuje właśnie do Tuska, który dąży do wprowadzenia modelu tzw. demokracji, funkcjonującej obecnie w Moskwie. Ciągotki do ZSRR i komunistycznych Chin (takiego modelu zarządzania krajem), ma właśnie on i jego ekipa. Tak więc, jakby nie był dowcipny ten obrazek, pasuje jak pięść do nosa.

W twoim mniemaniu...w twoim mniemaniu :) Monopol na prawdę? Czy może twoja prawda jest prawdziwsza niż moja :)

Sam jestem ciekaw co wyjdzie z tego zamieszania 9 października. Znając życie dużo szumu a wyniki boleśnie to zweryfikują.

dowcipny ten obrazek, pasuje jak pięść do nosa.

Raczej jak Jarek do fotela premiera :trollface:

http://www.youtube.com/watch?v=RbphwioyA6Q&feature=fvst

1:37..nie wiem czemu ale co widzę to scenę to twierdzę, że Dżarosław idealnie by do niej pasował.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ale Tusk przynajmniej umie zachować się przed ludźmi, nie jest gburem.

Ja wolę uczciwego gbura, który coś faktycznie dla nas zrobi, niż wygładzonego manipulatora, garnącego tylko do siebie, za nic mając innych. Ale kwestia gustu. Zachować się przed ludźmi, heh- to jedyna jego zaleta i to też tylko wtedy, gdy nie wyniknie nic niespodziewanego, czego fachowcy od PR nie przewidzieli.

W twoim mniemaniu...w twoim mniemaniu :) Monopol na prawdę? Czy może twoja prawda jest prawdziwsza niż moja :)

To nie kwestia monopolu. To kwestia przekonań, ukształtowanych na podstawie analizy docierających zewsząd faktów. Że Twoje przekonania są inne, tudzież analiza zupełnie odmienna od mojej? Zdarza się. W tym kontekście- tak: Moja prawda jest prawdziwsza od Twojej, IHMO :).

Sam jestem ciekaw co wyjdzie z tego zamieszania 9 października. Znając życie dużo szumu a wyniki boleśnie to zweryfikują.

Ano, niedługo zobaczymy, jak to się ułoży.

Raczej jak Jarek do fotela premiera :trollface:

Pasuje, pasuje. Przynajmniej w nim siedział, a nie jak Donek- wyłącznie na klęczkach... heh

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Ano, niedługo zobaczymy, jak to się ułoży.
No tak, tylko, że Gbur ma małe szanse na wygranie wyborów, gdyż na pis głosują tylko babcie słuchające Radia Maryja (jakby to Tusk się dogadał z Ojcem Redaktorem, to by na tuska głosowały)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
No tak, tylko, że Gbur ma małe szanse na wygranie wyborów, gdyż na pis głosują tylko babcie słuchające Radia Maryja (jakby to Tusk się dogadał z Ojcem Redaktorem, to by na tuska głosowały)

Nie prawda Romek. Na PiS głosują ludzie z całego przekroju społecznego. Także coraz więcej tzw. młodych wykształconych odwraca się od PO, na rzecz PiS. Ale o tym się nie mówi w mainstreamowych mediach, więc skąd masz wiedzieć. Tak samo jak nie mówi się, jak określa się elektorat PO. A określa się ich, nie inaczej jak jako Lemingi. Bardzo trafnie zresztą.
A takie gadki o babciach słuchających Radia Maryja i o Rydzyku, to typowy głupawy (wyświechtany już zresztą do granic możliwości) frazes, na określenie elektoratu Jarka. Nie wystawiaj sobie świadectwa opowiadając takie androny Romek, bo stracę resztkę szacunku, jaki do Ciebie jeszcze mam :trollface:

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
http://www.polskatimes.pl/fakty/wyboryparlamentarne/456305,radio-maryja-prawdziwy-motor-kampanii-wyborczej-pis,id,t.html?cookie=1 - Jakas dziwna strona, ale news dosyc świeży.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html - trochę mniej dziwna strona, a news nie tylko świeży, ale także na czasie.

Szczególnie polecam ten fragment, na początku artykułu:

Młodzi nie interesują się polityką, ale wśród tych, którzy ją śledzą, prym wiodą prawicowcy.

Czy polska młodzież skręciła na prawo? Burzę spowodował jeden sondaż, a właściwie jego interpretacja. To sondaż z ubiegłego tygodnia, w którym w grupie wyborców liczących od 18 do 24 lat PiS otrzymywało więcej głosów niż PO.

I ta informacja była wielkim zaskoczeniem. Co najmniej od czterech lat, od poprzednich wyborów wszyscy byliśmy przekonani, że to Platforma Obywatelska jest partią popieraną przez młodych i że to jest tajemnica jej sukcesu. Żyliśmy obrazkami z wyborów 2007 r., w których dominowały grupy młodych ludzi stojących w kolejce przed lokalami wyborczymi. PiS było obciachem, Platforma była cool. Młodzi wierzyli, że symbolizuje zwrot w kierunku Europy, w kierunku swobody, wolności, a także prosperity.

Troszkę inny wgląd w elektorat PiS, niż prezentowany przez Ciebie Romku...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
I to zawsze będzie rozmowa w kategorii gadał jak głupi do sera ;D

Ofc we wszystkie strony w tej tematyce, kto by nie gadał.

Co byś biaf nie poczuł się urażony i nie obdarzył mnie stwierdzeniem...no nie wiem chyba stracę do ciebie resztkę szacunku :trollface:

Gdybym miał liczyć ile razy użyłeś tego stwierdzenia do tych samych osób to okazałoby się, że całkiem sporo już dawno popełnić rytualne samobójstwo :D

Ubolewam, że jestem traktowany jako twardy elektorat PO co prawdą nie jest. Racjonalizuje i wybieram, ot co. Nie oznacza to, że złożyłem śluby miłości wobec Tuska i jego świty.

Polska Times? Ukryta Opcja niemiecka? :lolface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Gdybym miał liczyć ile razy użyłeś tego stwierdzenia do tych samych osób to okazałoby się, że całkiem sporo już dawno popełnić rytualne samobójstwo :D

Konkrety proszę. Pokaż mi linki do tematów, zacytuj- ile razy użyłem tego zwrotu wobec Romka, a także ile razy w ogóle...Hę?

Fūri

słit Wojtuśśśśś
No i kolega zmienia nam temat z polityki na pogodę :trollface:

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
dywersja żydokomunistów aby odciągnąć nasz wzrok od spraw wielkiej wagi na trywialny temat pogody :trollface:

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Konkrety proszę. Pokaż mi linki do tematów, zacytuj- ile razy użyłem tego zwrotu wobec Romka, a także ile razy w ogóle...Hę?

Mówię ogólnie nie o Romku. Kiedyś pokuszę się o to jak będę miał więcej czasu.
Z tego co kojarzę to co większe spory w których się z kimś nie zgadzasz to pada takie zdanie o traceniu resztek szacunku ^^

dywersja żydokomunistów aby odciągnąć nasz wzrok od spraw wielkiej wagi na trywialny temat pogody

To nie żydomasoneria to zakamuflowana opcja niemiecka jak nic :trollface:

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Kiedyś pokuszę się o to jak będę miał więcej czasu.

Obiecanki cacanki :trollface:

dywersja żydokomunistów aby odciągnąć nasz wzrok od spraw wielkiej wagi na trywialny temat pogody :trollface:

True.

U mnie świeciło słońce, ale wieje jak cholera i chmur zaczęło nawiewać.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Nie żydokomuniści, nie zakamuflowani niemcy. Ani nawet nie nic co Wam przychodzi na myśl.

Tematu zmienić nie chciałem, chciałem wprowadzić kolejny, który toczyłby się obok tego jakże fascynującego trwającego obecnie. Chyba się udało.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
W sumie to ciepło, taka pogoda w sam raz. I na rower, i na spacer z psem, i na czytanie potopu :trollface:

Veyrens

Banned
Pogoda w miarę dobra. Nie jest za ciepło ani za zimno. Ale mnie dzisiaj nie ciągnie pobiegać albo pograć w piłkę, może to za sprawą pracy domowej, która polega na wyszukania wiadomości o trzech wybranych bogach greckich.
dry.gif

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Błe ja muszę iść do księgowego na drugi koniec miasta...no to idę, jak wrócę to będę ;D

Do góry Bottom