Nowe Gildie

Status
Zamknięty.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
To znaczy że koniec obijania się ?
Eh : ]

Mimo to ja na tak, byle bym miał jakiś odpowiednich gamoni w gildii i można się bawić ; ]

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Zgadzam się z abi, nau i dragiem. Wstąpienie do gildii nie powinno być zależne od rpg'a, inaczej myślę że nie znajdę dosyć dużo czasu by się w to bawić.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Można zrobić tak że gildia będzie podzielona tak jakby na dwie części. Na początku każdy wybiera jedną ze stron. W jednej części będzie rpg a w drugiej coś innego np. pisanie i tworzenie jakichś rzeczy dla gildii które potem będzie można porównywać z pozostałymi ugrupowaniami. Ta grupa która najlepiej coś tam napisze dostanie jakąś nagrodę czy coś. Będzie taka dodatkowa rywalizacja :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
po pierwsze i najważniejsze pomysł z jakimiś ekwipunkami i specjalizacjami nazwany "fabularyzacją" to śmiech na sali, i ta część propozycji jest moim zdaniem z otworu będącego końcem układu wydalniczego wyjęta (dla niekumatych - z d*py)
Boooo? Wyjaśnij proszę, bo nie bardzo rozumiem co w tej propozycji jest nie tak.

, jednak stare gildie już są stare i się wypaliły, tak samo będzie z nowymi które będą płonąć iskierką przez tydzień-dwa a potem wszystko wróci do normy.
No właśnie, dlatego bez sensu jest robienie nowych gildii na schemacie dotychczasowych. Trzeba wprowadzić jakieś nowe elementy, które pomogą dłużej utrzymać gildie przy życiu i będą jakąś formą rozrywki.

Odnośnie tego rpga może trochę źle to sformułowałem. Chodzi o to, że sesje rpg nie będą dla nikogo obowiązkowe, ale wewnątrz gildii do zdobycia awansu będzie wymagane ukończenie zadania czy zdobycia złota/przedmiotów poniekąd na tym systemie opartego.

Silden

RPG'owiec
VIP
Jestem całkowicie za.

Jednak czemu męczyć przywódcę ekwipunkiem, bryłkami itp. ? Niech będą od tego wyznaczone osoby. Skarbnik, Płatnerz, Kowal... To dodatkowo urozmaiciłoby fabularyzację. I można wprowadzić coś takiego, jak lichwa. Gildia pożycza pieniądze z jakiegoś Wielkiego Ośrodka Bryłek Rudy w Całym Khorinis i później musiałaby to oddać. Bo bryłki przydawałyby się np. do rozbudowy Obozu, czy na nagrody dla wyjatkowych mieszkańców.

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Można zrobić tak że gildia będzie podzielona tak jakby na dwie części. Na początku każdy wybiera jedną ze stron. W jednej części będzie rpg a w drugiej coś innego np. pisanie i tworzenie jakichś rzeczy dla gildii które potem będzie można porównywać z pozostałymi ugrupowaniami. Ta grupa która najlepiej coś tam napisze dostanie jakąś nagrodę czy coś. Będzie taka dodatkowa rywalizacja

Ile będzie tych gildii? 3? Czyli 6 grup? I ile osób w każdej grupie? 2? 3?

Marny pomysł. Więcej niż 2 gildii to nie pociągniemy.

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
ze szczesciem 25 osob by sie nazbieralo, po 8 do jednej gildii, hmm, bum ma racje ze za malo, by jako taka aktywnosc/motywacje zagwarantowac ;d

Electric Dragon

Majster
Weteran
Zapominacie, że mamy newsy fb i parę innyc hrzeczy. Zniesienie wymogów obecnych jak mówi Bojka pomoże w naborze. No chyba, że dalej będziecie marudzić i tykać kijem nowych

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Niby tak ED, ale jak na razie zbyt wielu użytkowników nam od tego nie przybyło, wciąż te same gęby się przewijają... :p

Nowa propozycja jest taka: Decydujemy się na jedna gildię dla wszystkich, albo robimy coś co nazywa się Kolonia Karna - jedno główne forum dla wszystkich i 3 subfora dla każdego z obozów. Co Wy na to?

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Hmm, w takim razie to będą nadal gildie? Mam wrażenie że już nie. Po co do takich grupek przywódca, cała struktura organizacyjna, rangi, zabawy? O d*pę to obić :p.

W tym przypadku jestem przeciw. Już lepiej zostawić obecne gildie i po prostu dodać do nich pomysły z pierwszego postu, co by je wyciągnąć z dołka i dać nowe życie.

Ave

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Proponuję jedną wielką gildię - nie było jeszcze czegoś takiego, mogłoby zawiać świeżością.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
łoraj pole na kumbajnie

zrobcie te gildie z G1 nawet dzisiaj albo jutro.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Koncepcja jednego forum z trzema subforami nie jest zła, w końcu tak było w g1. Nie byłoby też sztywnych ram przynależności do danego obozu/gildii. Tzn. nie podoba nam się w SO, przechodzimy do NO. Czy tam coś osiągniemy, to już zależy od naszego zaangażowania, jak go nie wykażemy jesteśmy po prostu cieniem, kopaczem itp... W najgorszym wypadku z kopem poza kolonię włącznie.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
No to jak?
jedna wielka gildia z podziałem na 3 subfora (prywatne tematy obozu) oraz wspólnymi tematami?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jak odbieram to w ten sposób: jeden wielki dział (czyt. Kolonia) dostępny dla tych, którzy tylko zechcą się zacząć w to bawić. Będą tam jakieś tereny neutralne - karczmy do luźnych pogawędek itp itd. Wewnątrz działu będą 3 subfora (gildie). Aby dołączyć do którejś organizacji należy przejść test czy cuś.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Zamieściłem nową ankietę, bardzo proszę o oddawanie głosu na najlepszą, Waszym zdaniem, opcję.

Electric Dragon

Majster
Weteran
jedna wielka gildia z podziałem na 3 subfora (prywatne tematy obozu) oraz wspólnymi tematami?

Gdzieś już pisałem o tym. Gildiom wcale nie potrzeba by miały swoje subfora własne. Jeden dział Kolonia karna, i trzy subfora dla każdej z gildii. Arven dobrze myśli.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
W poprzednim temacie skopała się ankieta, toteż zakładam nowy. Po głosowaniu się połączy. Przepraszam za usterki i zapraszam do oddawania głosów ;)

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Popieram powyższy pomysł. Kolonia karna + 3 subfora to powinno wypalić.
Żal trochę Najemników, ale potrzebujemy zmian....

Vendetta

Deathproof
VIP
Jedno ogólnodostępne forum (Kolonia Karna) z subforami dla każdego obozu

Byłoby świetnie, ale jako, że G2 to moja ulubiona część... to wolałbym widzieć Miasto, Farmę i Klasztor. Cholera, jaki ja sentymentalny jestem (Gothic Khorinis)... :) Ale byłoby miło! Nasz system był taki zaj*****y, że nawet ja brałem we wszystkim udział ;o a wiecie, że leniem jestem.
Jakby co, to lecę do Miasta

[EDIT]
I do tego jestem za zrobieniem gildiowego Vallheru, w którym będą z góry założone te gildie. Uprzyjemniłoby to wtedy gildiowe RPG, czyli np. wyprawa do lasu, pokonaj 5 najemników itp.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom