Nowe Gildie

Status
Zamknięty.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Jedno ogólnodostępne forum (Kolonia Karna) z subforami dla każdego obozu

Byłoby świetnie, ale jako, że G2 to moja ulubiona część... to wolałbym widzieć Miasto, Farmę i Klasztor. Cholera, jaki ja sentymentalny jestem (Gothic Khorinis)... :) Ale byłoby miło! Nasz system był taki zaj*****y, że nawet ja brałem we wszystkim udział ;o a wiecie, że leniem jestem.
Jakby co, to lecę do Miasta

[EDIT]
I do tego jestem za zrobieniem gildiowego Vallheru, w którym będą z góry założone te gildie. Uprzyjemniłoby to wtedy gildiowe RPG, czyli np. wyprawa do lasu, pokonaj 5 najemników itp.

A na GK poleciałeś na farmę, chociaż ja przewodziłem miastu :p.

Sam zagłosowałem na 3 osobne gildie, choć teraz po dłuższym zastanowieniu waham się, no ale trudno, raczej wszystko będzie mi odpowiadać.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
3 osobne gildie. Jakoś się przyzwyczaiłem do tego systemu i nie mam zamiaru go ot tak puszczać...

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
ja podobnie na 3 oddzielne gildie glos oddalem, nie bynde mieszkal krwi i przekonan z byle kim ;dd

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
3 osobne gildie. Będzie ciekawiej no i zwiększy to rywalizację, przynajmniej tak mi się wydaje ;)

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Może niech wypowiedzą się również ci, którzy głosowali na pierwszą opcję, bo dziwnie wygląda...

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
A no rzeczywiście zdeczka dziwnie co nie?
Ja głosowałem na pierwszą pozycję. Powiedzmy szczerze, jest za mało osób aktywnych na forum by prowadzić te 3 gildie i się na niej udzielać.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
głosowałem na pierwszą opcję, 3 osobne to dalsze rozdrobnienie 2 obecnych gildii ergo większy marazm...a jeden twór, ale z paru części, wydaje się mieć w zaistniałej sytuacji głębszy sens. i o!

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
głosowałem na pierwszą opcję, 3 osobne to dalsze rozdrobnienie 2 obecnych gildii ergo większy marazm...a jeden twór, ale z paru części, wydaje się mieć w zaistniałej sytuacji głębszy sens. i o!

Otototo! Pierwsza opcja jest najlepsza moim zdaniem :)

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Ja też głosowałem za pierwszą opcją. Powody są częściowo zbieżne z tymi, które tu już poruszono. Nie będę więc niepotrzebnie się strzępił. Jak wyjdzie, zobaczymy.

Silden

RPG'owiec
VIP
Zagłosowałem na 3 oddzielne. Przyzwyczajenie. ;D

BTW: Nie widzę różnicy między opcją pierwszą, a trzecią...

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
też głosowałam na pierwszą - czyli kolonie karną. w sumie wolałabym gildie ale wiadomo znowu będzie to samo, tyle że będą trzy a nie dwie i znowu lenistwo, chociaż mogę się mylić
jedna kolonia z podziałem na jakieś tam drobiazgi, będzie ciekawiej - tak mi się wydaje, a jak się sprawdzi to są obozy ;) one działają prawie jak gildie. jak się sprawdzi to można więcej rozbudować ;)

popieram też pomysł vena o grze - byłaby świetna zabawa, tylko kto do dostosuje pod "nas" , pomijam serwer itd

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nie wiem po co konieczne są wypowiedzi tych, co głosowali za pierwszą opcją. Jedne temat jest do dyskusji o gildiach. Bojan, albo przenieś posty tam, a w tym napisz że tylko głlosujemy albo tamten zaknąć

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Sugeruję, żeby ogarnąć też głosowałem za 1 opcją ;] i chce się tu wypowiadać :p Grozisz mi ?

Ogólne forum z działami wtajemniczenia ;D Każdy kto przechodzi wykonane zadanie trafia do wyższej kasty. Ten kto nie zrobi zadania automatycznie zostaje wykluczony, bo reszta trafia na wyższy level ;D

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Jak odbieram to w ten sposób: jeden wielki dział (czyt. Kolonia) dostępny dla tych, którzy tylko zechcą się zacząć w to bawić. Będą tam jakieś tereny neutralne - karczmy do luźnych pogawędek itp itd. Wewnątrz działu będą 3 subfora (gildie). Aby dołączyć do którejś organizacji należy przejść test czy cuś.

W sumie to popieram... mimo tego że zagłosowałem na co innego.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Połączyłem tematy i się ankieta pozepsuwała. Tak czy siak, większość już chyba zagłosowała - wynik 16 do 11 dla pomysłu utworzenia jednego działu z trzema subforami.

Także chyba postanowione... ;)

Reynevan

de Tréville
z otworu będącego końcem układu wydalniczego wyjęta (dla niekumatych - z d*py)

A dokładnie to pokarmowego, o ile jesteś kurą Dragu.

Proponuję jedną wielką gildię - nie było jeszcze czegoś takiego, mogłoby zawiać świeżością.

Było coś takiego na saaaamym początku - klan MSN.

I do tego jestem za zrobieniem gildiowego Vallheru, w którym będą z góry założone te gildie

Było, żarło ale zdechło.

Jeśli to ma jakieś jeszcze znaczenie popieram nową koncepcję - tj. dział + 3 subfora. Jednak pozostanę sceptyczny jak niektórzy co do skuteczności tego pomysłu. Czegoś mi tu jeszcze brakuje tylko sam nie wiem co to by mogło być. Może na coś wpadnę xd (byle zębów nie stracić)

Vendetta

Deathproof
VIP
Tak dla sprostowania- AS: poleciałem na Farmę i wróciłem. Później rzepa był przywódcą Miasta, a ja byłem zastępcą.

Co do tematu, czekajmy aż się Zig wypowie :)

Btw. A co z Vallheru? Byłoby IMO świetnym pomysłem, Vallheru "Kolonia Karna".

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Zig dał projektowi zielone światło i czeka na projekt końcowy, tudzież bliski takowemu. Ja sam na razie wypowiadał się nie będę :).

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Generalnie jeżeli czas obecnych gildii jest policzony, to zdecydowałem się na opcję Kolonia karna + subfora.
Co do gry na engine Vallheru, mogę pomóc przy modyfikacjach, gdyż trochę w tym majsterkowałem. Niestety gra tego typu zjada szybo transfer na serwerze, gdyż wykonuje dużo zapytań do bazy i do vallheru wypadałoby wykupić jakiś hosting płatny.

Pozdrawiam, sX.

Dzyl

El Principe
Vallheru ? Moim zdaniem jest to zbędne, a tym bardziej zbędne jest kupowanie jakiegoś płatnego hostingu do tego, dlatego że pewnie tak jak ostatnim razem przez miesiąc będzie jaranie się tym, a potem się każdemu znudzi i nikt nie będzie grał już w to.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom