Nowe Gildie

Status
Zamknięty.

Vendetta

Deathproof
VIP
Wolałbym żeby było Miasto, Farma i Klasztor.. ale niech będzie.

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
a ja wolałbym ciastka lub zaprawę murarską, jak to mówi stary siermiężny żołnierski dowcip "ja to wasze wolę pi... ignoruję", tutaj jest gothic up a nie jakieś nawiązania do czegoś tam, co kojarzą dwie osoby. Kolonia ma klimat, a najważniejsze - jest uniwersalna i dociera do każdego a nie do wąskiej grupy

Electric Dragon

Majster
Weteran
Ja bym proponował coś takiego:
Tworzymy forum "Kolonia Karna", a w nim działy
1. Górnicza Dolina, w którym będą tematy do dyskusji gildiowych i subfora gildii
2. Plac Wymian, w którym będą informacje dla nowych i takie tam różne ogłoszenia

Pasuje mnie to również.

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Miasto, Farma i Klasztor to kojarzy się dwóm osobom? Ktoś chyba pominął najlepszą część sagi.

Mimo wszystko pomysł z działami dobry. W ogóle wszystko zajebiste, chociaż nie wiem za bardzo o co chodzi: ]

HoteK

Obywatel
Podpinam się do Draga. Fajny ten pomysł zobaczymy jak wyjdzie

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Dobre Boja. I dobry yeedo pomysł dał. Dla mnie pasi, uniwersum G1 ponadto podoba mi się dużo bardziej niż G2... Nie mówiąc już o tym, że zaczęcie zabawy od pierwszej uniwersum pierwszej części daje największe możliwości do ewentualnego późniejszego poszerzania jej. Także nie piszczeć ;p

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
pomysł świetny, czekam na wcielenie tego w życie.
a tak przy okzaji jak NO - ryżówkę. sekta - skręty to może SO - może zamiast monet piwko które często pijali kopacze ? ;)

czy zachowujemy mniej więcej układ jaki panował w obozach? np, kopacze/krety/nowicjusze potem w drodze awansu lub wyboru ścieżki cień->strażnik, szkodnik czy najemnik a sekcie aż do góru czy tam baala, lub ścieżka maga? tak jak w grze? i czy tworzymy w obozach oraz ziemiach "neutralnych" lokacje jak w grze, typu siedziby "włądzy" (zamek, czy kwatera lee/laresa itd, kopalnie, plac wymian, i inne miejsca dostępne?

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Jestem za abi :D

Można spróbować odwzorować świat Gothica w realiach gildii :D

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Abi, taki miałem plan. Zobaczymy jak to się sprawdzi ;)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Wtedy kobiety szorowały podłogi i były własnością Gomeza w SO :p

Dobrze, stare działy zapieczętowane i oficjalnie ogłaszam otwarcie nowych ;D Temat ten pozostanie otwarty jeszcze do końca tygodnia. Mam nadzieję, że do tego czasu powstaną odpowiednie tematy do dyskusji w Kolonii Karnej

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Co do takich poddziałów czy topiców z nazwami lokacji w grze... jestem zdecydowanie na NIE. Wielokrotnie widziałem jak padają PBF'y, a to coraz bardziej zaczyna przypominać właśnie play by forum. Więc nie.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
Wtedy kobiety szorowały podłogi i były własnością Gomeza w SO :p
i u Y'beriona...
hahaha będe udawać faceta ;)

w tych lokacjach mogą być zlecane zadania aby móc zdobywać rudę, awansować itd, można by je np umieścić w koloni, w górniczej dolinie, tak aby każdy "skazaniec" mógł wejść do nich - jak w grze (oczywiście jak osiągnie poziom czy coś tam - już wasze pomysły), natomiast w "suforach" zarezerwowanych tylko dla członów, jakieś miejsce z siedzibą władzy - komnatą czy czymś tam do omawiania ważnych spraw wew, i oczywiscie coś do swobodnego ;). a i jeszcze jedno wspólne miejsce do pogadania ogólnie dostępne dla osób przebywających w góniczej dolinie. w obozach było kilka miejsc do pogadania i odreagowania od codziennego życia (w NO była knajpa na wodzie ale w SO i sekcie było to kilka miejsc), najlepiej w jednym miejscu dostępnym dla "obozowiczów", nie wiem może przy palcu wymian?
oj marudzę... wiem :D

edit: widzę że temacik do pogadania już jest, super :)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Wspomnę tutaj o nagradzaniu osób najbardziej aktywnych w gildii. Będą to nagrody rzeczowe, tak więc jest o co walczyć ;)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Cos a'la za pracę w redakcji? No to już połowa forum ma motywację.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
co do nagród, rzeczowych, wiem, że jest mnóstwo ludzi, którym na tym zależy, więc to mocna motywacja...

W moim przypadku, wolałbym zwykłe uznanie na forum, odzwierciedlone odpowiednią rangą...

ale to tylko ja ;)

Electric Dragon

Majster
Weteran
Każdemu dogodzimy (bez skojarzeń). Tak, szkele. Coś podobnego. Jeśli tylko powstaną rankingi to czemu nie. Jednymi z nagrodzenia będą różne rzeczowe materiały, rangi też nie wykluczamy Biafra. A uznanie samoistnie powinno powstać, gdy widzi się daną osobę pierwszą ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom