[Gothic 3] Community Story Project - Informacje, Newsy

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Od 24 Grudnia nie ma żadnego newsa, jeśli będzie to na pewno ktoś go tutaj wrzuci :)

@Robert9 Tak, pomyliłem się, dzięki za uwagę.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Na oficjalnej stronie projektu pojawiła się wzmianka, że nie będzie dubbing-u do ich modyfikacji.

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Na niemieckojęzycznej stronie jest jeszcze informacja, o której wspominałem 2 wpisy temu.

EDIT:
Zespół CSP potwierdził kompatybilność z nadchodzącym patchem 1.75.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Zespół CSP udostępnił nowy filmik na swoim koncie na YouTube. Prezentuje on między innymi nowych NPC

Wielkanoc 2012
 ​
Na Wielkanoc pragniemy podzielić się z wami naszymi postępami.​
Od początku roku zrobiliśmy znaczne postępy w szczególności dział zajmujący się fabułą. Chodzi tu głównie o Gońców Leśnych i Nordmarczyków, dla których planowaliśmy coś od dłuższego czasu. Dział techniczny również pracuje na pełnych obrotach, aktualnie programują długie i ciekawe zadanie, które będzie skomplikowane i trudne do odnalezienia.​
Mimo, że robimy spore postępy, jeszcze dużo rzeczy zostało do zrobienia. Dlatego nie chcemy robić obszernego newsa. Ale nie chcemy też zostawić was z pustymi rękoma.​
Mamy dla was filmik prezentujący wizualną i akustyczną część naszego projektu.​
Źródło

DF: Przetłumaczyłem tekst aby było wiadomo o co chodzi :)

Dark Fenix

Strażnik Pana Ciemności
Członek Załogi
Redakcja
Same sceny za dużo nie pokazują ewentualnie czarny mężczyzna na pustyni był interesujący. Natomiast muzyka bardzo dobrze pasuje do klimatu gry.

adana4

Member
Pokazują to co już wiemy z kalendarza z grudnia . W punktach to wypiszę ( proszę o po prawienie , jeśli wystąpią błędy )
- kobiety w świecie gothica ,wraz z ich nowymi pancerzami
- obwieszczenia na ścianach (bekanntmachung - obwieszczenie )
- zmienione tekstury terenu ( pustynia , trawa , chyba też skały )
-zmienione i nowe bronie ( tekstura zardzewiałego miecza , nowy miecz ma chyba czarnoskóry mężczyzna )
- czarnoskóry mężczyzna pięknie się prezentuje

- nowa muzyka w tle

mateusz2205

New Member
Na stronie głównej twórców pojawił się nowy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=efoFz7PbhSo&email=comment_reply_received&lc=98F-FeCrWj4qzG4Z2whW-iv1bwGeXKppULnvrZXQgpU&lch=email_reply&feature=email
Może ktoś były chętny skombinować polskie napisy? ;]

Adonix

Całkiem Miły Człowiek
Weteran
Po przeczytaniu informacji nt. moda stwierdzam, że może w takim razie może tym razem uda mi się przejść G3 do końca :) Tylko mam pytanie, jeśli ma nie być dubbingu do ich moda, to po prostu ten 90 stron a4 dialogów, to będą dialogi nieme? (Czy zatrudnią kogoś od siebie w roli narratora? :p) Hm w sumie jest sporo takich gier i jakoś to bardzo nie przeszkadza, ale w Gothic przyzwyczaiłem się do gadatego bezimiennego, któremu nei raz w połowie zdania przerywałem bo zdążyłem już przeczytać to, co chciał powiedzieć :p

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Roben chciał tłumaczyć na polszy ale ludzie z CSP są jacyś dziwni i nie chcą udostępniać materiałów przed zakończeniem pracy. I tłumaczenie stoi pod znakiem zapytania.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jakakolwiek przybliżona data premiery dalej nie znana? Nawet lato/jesień czy cokolwiek: d

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Taa...już legendy o tym powstają kiedy to wydadzą...jak z czasem zapłaty.

Adonix

Całkiem Miły Człowiek
Weteran
Roben chciał tłumaczyć na polszy ale ludzie z CSP są jacyś dziwni i nie chcą udostępniać materiałów przed zakończeniem pracy. I tłumaczenie stoi pod znakiem zapytania.

Dbają o prawa własności intelektualnej. Takie to modne ostatnimi czasy. Chociaż z drugiej strony tłumaczenie czegoś raczej nie narusza praw autorskich i nawet samo w sobie nie jest twórcze, więc przetłumaczony tekst też nie ma praw autorskich.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Właściwie to ja też czekam tylko i wyłącznie na ta modyfikacje żeby przejść sobie G3 - w końcu... Zaczynałem już parenaście razy i nudziło mi się w połowie. Jedyna szansa jest w tym oto właśnie modzie.

Cicho o nim ostatnio, ale mam nadzieję że to nie oznacza zakończenia prac. Niemcy robią robotę do końca, tym przez dłuższy czas różnili się od polskich teamów.

Cedric

GołoWąs
Yeed, Czas zapłaty jest wydany, co prawda z bugami, ale wydany : D

Wydanie narzędzi modderskich do G3 powinno przyśpieszyć ich prace, w końcu nie muszą robić modyfikacji jak troglodyci : D

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Cedric, a ta wydana wersja nie jest przypadkiem ostatnią wersją testową? Orc zniknął z większością materiałów, to co wydali to na usilne prośby ludu ostatnia wersja którą udostępnili betatesterom, w której nie można chyba zakończyć gry. Ktoś zajmuję się wciąż drobnymi poprawkami, ale dokończeniem fabuły chyba nikt się nie zajmuję.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Yeed, Czas zapłaty jest wydany, co prawda z bugami, ale wydany : D

sam, jesteś wydany. Jakbyś śledził uważnie wiedziałbyś, że ORc porzucił projekt i to co udostępniono jest tylko częścią prawdziwego CZ. Mod nie został zakończony i najprawdopodobniej nigdy nie będzie.

mateusz2205

New Member
sam, jesteś wydany. Jakbyś śledził uważnie wiedziałbyś, że ORc porzucił projekt i to co udostępniono jest tylko częścią prawdziwego CZ. Mod nie został zakończony i najprawdopodobniej nigdy nie będzie.

Co ty dajesz... Na The modders zebrało się grono ludzi, którzy naprawiają bugi (wydają patche co kilka tygodni). Jak naprawią większość to zaczną kończyć fabułę tak żeby grę się dało normalnie przejść.

EDIT:

Orc może i porzucił projekt, ale Sheergar się z nim skontaktował i może będzie z tego coś więcej.

Do góry Bottom