O ile pamiętam, można tutaj było zadawać pytania do twórców. Mógłbym napisać to na ich stronie, ale jakoś ciężko mi akurat te pytania przetłumaczyć więc chciałbym zapytać za pośrednictwem tej strony.
1) Czy możecie powiedzieć odrobinę więcej o fabule? Rozumiem, że nie chcecie jej zdradzać, ale zrozumcie moje zdziwienie - fabuła gothica 3 to same misje poboczne, jeśli mówicie o wprowadzeniu rozdziałów, przymusowym dołączeniu do Gildii, to praktycznie sami tworzycie własną historię w świecie gothic.
2) Czy NPCty będą komentowały poczynania gracza? Czy moglibyście wprowadzić dialogi dla zwykłych npc'tów? Mam tu na myśli przykład, gdzie co rozdział w gothic2 npc "bez-imion" mówiły inny kwestie, w rozdziale 4 mówiły o pojawieniu się smoków, natomiast już w rozdziale 5 mówiły o pokonanych smokach.
Przed premierą gothic 3 byłem pewien, że tłum będzie komentował nasze poczynania w mieście, np. gdy rozmawiasz z obywatelem Ardei będziesz mial do wyboru kilka pytań, np. historia założenia miasta, historia podboju, z czego słynie miasto, takie przykładowe pytania. Na pewno zwiększyłoby to klimat, chociaż nie wiem czy bylibyście w stanie zaimplementować opcje rozmowy z każdym npctem jak, było to możliwe w poprzednich częściach.
Ostatecznie te pytania można wprowadzić do npc'ów niezależnych
3) Czy możecie powiedzieć coś więcej o zajmowaniu miast? Czy nadal będziemy walczyć w pojedynkę z każdym przeciwnikiem? Nie zapomnę sytuacji, gdy zrobilem wszystkie misje dla koczowników w pobliżu Bragi, żeby pomogli mi w jej odbiciu. Ustawili się niedaleko Bragi. Sam wybiłem całe miasto, a gdy już je odbiłem, koczownicy wbiegli do miasta. Śmiałem się dobre kilka minut, przyszli na gotowe hehe.
Widzicie jakie pytania długie