Gimnazjaliści

Cedric

GołoWąs
Tak, a w dwunastej sekundzie słychać strzały... Daj mi jakieś pewne źródło, to uwierzę. Na razie traktuję to jako gównianą próbę usprawiedliwienia się osób, które słabo napisały. Lepiej że zrobili trudny niż żeby osoby z dwójami podostawały się do liceów z wysokim poziomem, bo miałyby tylko przesrany pierwszy semestr a i tak by się przepisały.

Ave
Dobra ,ale mi ten test spieprzył przyszłość :lolface:
I tableciku ni dostanę :(

A patrząc na sytuacje w Polsce to wygląda to na prawdziwą informację .
Sorry nie wmówisz mi ,że technika i zawodówki nie świecą pustkami .
Większość woli iść do liceum ,a nie gnić w takim badziewiu .

A co do złych ocen : I co z tego jak zmienią ?
Ważne żeby sie do wymarzonych szkół dostały ,potem będą się martwić .
Moja siostra chodzi do kochanowskiego i leci tam na 2
Wprawdzie miała dobre oceny w gimnazjum ,ale tylko dlatego ,że miała takie proste klasówki ,że ty byś Elciu je z palcem w d*pie zrobił ,ba ,dostałbyś 8/6
Ale siedzi w wymarzonej szkole ,a i w podaniu o pracę lepiej to będzie wyglądało jak miernie ukończy kochana niż potoka z 5

Według Rzeczypospolitej strzały były w 40 sekundzie :trollface:
Chociaż to żydowska gazeta ,tak jak Gazeta Wyborcza ,więc nie wiadomo która wersja jest prawdziwa :lolface:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Przepraszam, ale muszę to napisać...

Jeśli dla ciebie technikum to gówno, to pozostaje mi tylko facepalm i pusty śmiech.

Cedric

GołoWąs
Przepraszam, ale muszę to napisać...

Jeśli dla ciebie technikum to gówno, to pozostaje mi tylko facepalm i pusty śmiech.
Dla mnie owszem .
Przygotowuje co prawda do zawodu itp ale ma niższy poziom nauczania niż liceum .
Chociaż w Polsce ogólnie mamy niski poziom szkolnictwa. :wow:

Wiesz wer ,jak kto woli ;p

A fejspalmuj sobie , śmiej się . :lolface:
Swoje zdanie mam i nic tego nie zmieni.
pozdro

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Jeden uj Cedric, Technikum ma ten sam program nauczania co LO plus przedmioty zawodowe - dlatego trwa rok dłużej. A poziom nauczania zależy już od danej szkoły, a to czy jest to LO czy Tech - nie ma na prawdę znaczenia w tym aspekcie.
A jak uważasz, że w Polsce jest niski poziom nauczania to odwiedź kraje zachodzie czy USA i zobacz czego tam uczą...

Cedric

GołoWąs
Jeden uj Cedric, Technikum ma ten sam program nauczania co LO plus przedmioty zawodowe - dlatego trwa rok dłużej. A poziom nauczania zależy już od danej szkoły, a to czy jest to LO czy Tech - nie ma na prawdę znaczenia w tym aspekcie.
A jak uważasz, że w Polsce jest niski poziom nauczania to odwiedź kraje zachodzie czy USA i zobacz czego tam uczą...
Tam to już totalne średiowiecze .
Dobra , nieważne ...
Ważne jest to ,że może uda nam sie do porządnego liceum dostać .
O ile mamy więcej niż jedno w promieniu 50 kilometrów :trollface:

Dragomir

Adam Konopka
Weteran
szczerze mówiąc mówię wam idźcie do technikum - ja z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu że sam powinienem był tak zrobić; zawód > dyplom magistra obecnie...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Po liceum kija macie, lepiej iść do technikum. Ja sam teraz pluję sobie w brodę, że nie poszedłem do jakiegoś poligrafika czy czegoś podobnego, przynajmniej miałbym jakiś zawód wyuczony.

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Chociaż w Polsce ogólnie mamy niski poziom szkolnictwa. :wow:
Kuwa, nie zadziwiaj mnie, przykładowo, mój kolega , również rocznik 95, przeprowadził się do anglii, jak zaczął chodzić tam do szkoły, to przenieśli go o 2 klasy do góry, bo w Polsce jest wyższy poziom.

Zapytaj sie jakiegos francuskiego/niemieckiego dziecka o najdłuższą rzekę w Polsce, haha wątpię by któreś wiedziało (oczywiście w wieku ok. 16) . A my w Polsce uczymy się GEografii całego świata.

szczerze mówiąc mówię wam idźcie do technikum - ja z każdym dniem utwierdzam się w przekonaniu że sam powinienem był tak zrobić; zawód > dyplom magistra obecnie...
No wiadomo, że technikum lepsze, masz zawód, a potem możesz i tak maturę napisać. Jeżeli coś ci źle wyjdzie z nią, to możesz szukać pracy.

Cedric

GołoWąs
Kuwa, nie zadziwiaj mnie, przykładowo, mój kolega , również rocznik 95, przeprowadził się do anglii, jak zaczął chodzić tam do szkoły, to przenieśli go o 2 klasy do góry, bo w Polsce jest wyższy poziom.

Zapytaj sie jakiegos francuskiego/niemieckiego dziecka o najdłuższą rzekę w Polsce, haha wątpię by któreś wiedziało (oczywiście w wieku ok. 16) . A my w Polsce uczymy się GEografii całego świata.

No wiadomo, że technikum lepsze, masz zawód, a potem możesz i tak maturę napisać. Jeżeli coś ci źle wyjdzie z nią, to możesz szukać pracy.
Dobra ,ale chodzi mi ,że jak na nasze (państwa i narodu) możliwości moglibyśmy poziom zwiększyć .
:cool:
Bo jest kiepawo ,a mogło by być lepiej .

Binek7

Member
Panowie, nie bądźcie zabawni. Po liceum się uja ma, jak się na tym skończy edukację. Jeśli pójdzie się na studia, po których jest praca, bo jest na takie studia zapotrzebowanie, to po 10k można zgarniać spokojnie. Pokażcie mi ślusarza, który tyle zarabia(oczywiście nie mam nic do tego zawodu.) Wiadomo, że jak się pójdzie na zarządzanie, bądź filologie polską, gdzie jest istny przesyt studentów, to nie dziwcie się że po LO pracy nie ma. Już przeciętna administracja daje nam zawód, bo urzędników zawsze jest zbyt mało.

Ja osobiście nigdy nie myślałem o niczym innym niż LO i na maturze mam zamiar zdawać rozszerzoną historię i WOS potem, jakieś studia prawne bądź polityczne. I obecnie gdyby wszystko poszło po mojej myśli nie miałbym problemów z szukaniem pracy. Wiadomo, będę miał dużo nauki i innych dziadostw, ale jeśli się z tego wywinę to pracę będę miał. A to tylko jedna z wielu opcji. Nie ładujmy do gara wszystkich kierunków, bo kierunek kierunkowi nie równy. Z jednego przykładowo rocznie wychodzi 10 tyś. osób a z drugiego 20 osób!!!

Wracając do tematu. To nie martwcie się jakiś cudów w tych liceach od was wymagać nie będą. Ja nie chwaląc sie chodzę do liceum w którym są wygórowane progi, ale jakość tu też są takie głąby, że szkoda gadać. Sam fakt że tam chodzę już o czymś świadczy. :trollface: \

A jeszcze poruszając jedną kwestię to dla mnie debilizmem jest to, że do liceum liczą się oceny, ponieważ np, nie obrażając nikogo, ale niektórzy nauczyciele dają 6 za obecność na lekcji, potem taka osoba pójdzie do jakieś dobrej szkoły i będzię totalnie zagubiona.

Cedric

GołoWąs
A jeszcze poruszając jedną kwestię to dla mnie debilizmem jest to, że do liceum liczą się oceny, ponieważ np, nie obrażając nikogo, ale niektórzy nauczyciele dają 6 za obecność na lekcji, potem taka osoba pójdzie do jakieś dobrej szkoły i będzię totalnie zagubiona.
A ja zapi******lam jak szalony w szkole ,na wszystkie kółka itp i mam ledwo 3 :lolface:
To się nazywa sprawiedliwość .

Dami 1200

Member
Ja opie*dalając się przez 3 lata zawsze wychodziłem na średnią ok. 4.0 - a chodzę do jednego z najlepszych gimnazjów w województwie. Zamierzam iść... W sumie to nie mam zielonego pojęcia. Wszędzie mam daleko, chyba że pójdę do hutnika -.-. Ewentualnie 2 licea w 2 końcu miasta, albo technikum po którym bd Technikiem Urządzeń i Systemów Energetyki Odnawialnej (długie, huh?), które znajduje się 25 minut jazdy autobusem. Ciągle nie wiem, gdzie iść, a czasu ubywa...

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Się tak przejmujecie tą decyzją, a zobaczycie że ona nic w Waszym życiu konkretnego nie wniesie. Ja swoją decyzję podjąłem w ciągu 20sekund gdzie pójdę. Śpieszyło mi się na autobus i musiałem wybierać z dwóch kierunków (w tej samej szkole z resztą). Decyzja w sumie średnio przemyślana ale nie żałuje jej. Jedyne czego powinniście już być pewni to to czy liceum czy technikum, reszta jest bez większego znaczenia : )

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Technikum jest wygodniejsze dla "nieuków" , nauka rozłożona na jeden rok dłużej i jak nie napiszesz matury to jakoś pożyjesz. Ja po waszych wypowiedziach na pewno wybiorę się do technikum, jeżeli kierunek nie jest taki ważny to pójdę do tzw. mechanika, przynajmniej luzy będą i wyjdę w końcu z jakąś porządną średnią.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
angielski... dlaczego nie mogli zrobić takich dwóch poprzednich testów? 40 pkt jak nic powinienem mieć. Ale co z tego, skoro się zbytnio nie liczy ;]

Do góry Bottom