CYTAT
Też troszku tęsknię za gildiami, ale szczerze to wydaje mi się, że gdyby one były w GIII to nie pasowałyby do klimatu rozgrywki, dlaczego ?? A no dlatego, że jak gramy z Buntownikami to jesteśmy szpiegami w obozie wroga, prowadzimy wyniszcającą wojnę choć jesteśmy ubrani jako Buntownik to Orkowie, czy ludzie nie wiedzą po której jesteśmy stronie, dopiero później ją wybieramy smile.gif A nie jest tak ?? Tylko nie mówice, że zabardzo się wczułem biggrin.gif tongue.gif smile.gif A dajmy na to, jak byłyby gildie i wybieraliyśmy np. na początku Asasynów, to weszliyśmy gdziekolwiek do Buntujących ?? Nie, a jakbyśmy byli odrazu Zbuntowanym, to weszlibyśmy do jakiegoś miasta w którym rządzą Orkowie, a prawda taka, że siedzieli w każdym ?? Odpowiedź nie !! A co to za sens mieć Gildie wybraną jak już np. odbijamy miasta kiedy dajmy na to, mamy już masakryczną postać, kiedy i tak ma ona wyposażenie najlepsze ?? Po co, żeby mieć jakąś Zbroję czy ubiór gildii ?? Bezsensu ... Zobaczymy, lepiej niech zrobią coś takiego, że jak mają już być gildie w G4 to niech nie da się wchodzić w stroju Buntownika do miasta gdzie roi się od Orków itd ... Albo niech zrobią neutralny ubiór na który nikt się nie rzuci, ablo system że do miasta można wejść tylko w takim stylu pod jaki ono należy, Orkowie - Strój Asasyna, Najemnika Orków itd. I na odwrót Buntownicy - ubiór Maga, tylko nie czarnego, Paladyna, Najemnika takiego jak w GI i GII ... A tak nie ma podziału na gildie, nie ma problemu z ubiorem w miastach, można łazić w dowolnym stroju itd. itp. etc. ;] Ale to moje odczucia tongue.gif Pozdrawiam cool.gif
Według mnie gildie w G3 wyglądały by lepiej niż ty opisałeś... Przychodzisz do wioski buntowników, robisz misje, stajesz się buntownikiem, idziesz do miasta orków (bez zbroi buntownika), szpiegujesz orków ( fajna by była misja żeby podsłuchać wodza
h34r: ) misja zdobycia pancerza najemnika (jakaś unikalna), rozmowa z kablem buntowników i pokazanie mu pierścienia który otrzymaliśmy od przywódcy buntowników, odbicie miasta... A droga orków wyglądała by podobnie tylko Wodzu nie bardzo by chciał podsłuchów i szpiegostwa... Wódz pokazuje ci patrole orków, ty z nimi zagadujesz, dostajesz róg wojenny, i jak chcesz atakować to dudnisz tym, orkowie wpadają do jaskini, i wioska odbita!...
A gdyby tak się zastanowić w G3 są gildie... Jak podbijesz chyba 3 miasta to już cię orkowie nie lubią...
A co do gildii jakich bym chciał w G4 to powinny być takie
Droga Innosa:
...................Giermek - rycerz - palladyn - święty wojownik Innosa
................../
Farmer - Paź
..................\
...................Pomocnik Magów - Nowicjusz - Mag - Arcymag Świętego Ognia
Droga Adanosa:
..................Uczeń Białego Wojownika - Posłaniec - Wojownik - Biały Wojownik
................../
Farmer - Paź
..................\
..................Pielgrzym - Uczeń Wody - Mag Wody - Mag Pokoju
Droga Beliara:
..................Szpieg Zabójców - Zabójca - Rycerz Cienia - Pan Śmierci
................../
Farmer - szpieg
..................\
..................Ciemny Człowiek - Uczeń Cienia - Nekromanta - Mag Beliara