Dyskusje Różne

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Yyyyyyyy masz na myśli przerwę świąteczną?;> Jak zrobisz to będzie, czasu masz ile chcesz tak na prawdę bo dobrowolnie to robisz;p Jak mógłbyś to rób z podziałem na miasta(łatwiej jest później aktualizować listę^^).

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Patrzę na zastój w zakonie i krew mnie zalewa. Czas na zmiany.
Pierwszą zmiana jaką proponuję to zlikwidowanie urzędu jednego komtura. Aktualnie w sumie żaden nic nie robi, ale tak czy siak ostatnio tylko jeden z nich działał, więc nie widzę sensu trzymania takiego urzędu przy życiu. Proponuję, żeby został 1 komtur, ew. przemianować go na co innego.
Co do wyborów na mistrza zakonu w razie opróżnienia posady, kandydatami byliby wszyscy zgłaszający się albo wprowadzilibyśmy jakiś cenzus odnośnie kandydatury. Np. od ustalonej rangi w górę i wyrażenie zgody ustępującego mistrza.
Czekam na wasze propozycje.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Wydaje mi się że w zakonie roboty dla dwóch komturów jest trochę za mało a dla jednego trochę za dużo. Z usuwaniem Komtura poczekajmy może do momentu w którym coś się zacznie dziać w Zakonie. Wtedy zobaczymy czy któryś będzie się nudził czy też obydwóch będzie miał zajęcie;] Jak się będzie któryś nudził to się wyrzuci jeden etat.
Co do wyboru Mistrza...może zgłaszali by się wszyscy którzy by chcieli a Komturowie wybrali by z podań 2-3 kandydatów którzy najbardziej odpowiadają z tych co się zgłosili. Oczywiście Komturowie także byliby brani pod uwagę podczas głosowania ale bez zgłąszania się. Automatycznie po odejściu Wielkiego Mistrza Komturowie byliby pierwszymi kandydatami na to stanowisko. Po np. tygodniu od odejścia Mistrza zamknięcie list kandydatów by było i komturowie zaczynają działać(podają datę rozpoczęcia głosowania, kandydatów itd.). No i głosujemy :) ustępujący Wielki Mistrz także miałby głos. Niezależnie od tego czy chciałby pozostać w Zakonie czy też nie. Trybicie coś z tego co napisałem?xD

EDIT: Nie dziwie się. Sam jak to teraz czytam to nie ogarniam tego;d

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Mało.
Mój pomysł odnośnie zmiany procedury zgłaszania kandydatów miałby miejsce tylko i wyłącznie jeśli zlikwidujemy stanowisko drugiego komtura. Taki miałem zamysł. Bo tradycyjne wybieranie z 2 komturów jest fajne.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Dobra z racji małego zainteresowania krótka piłka.
Karpia nie ma i nic nie robi. Albo likwidujemy stanowisko drugiego komtura albo degradujemy karpia i na jego miejsce kogoś innego.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Ja bym był prędzej za tym drugim. Likwidowanie stanowiska drugiego komtura to według mnie głupota.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Mnie to tam obojętne;p W sumie to mógłbym przejąć obowiązki Karpia. Ale jak ktoś chce zostać Komturem to nie odmawiajmy mu tego...;p

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Pytanie brzmi czy przy tak "wysokiej" frekwencji naszych zakonników jest sens trzymania urzędu drugiego komtura przy życiu. Osób zgłasza się coraz mniej. Myślę, że spokojnie jedna osoba to ogarnie.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Jakie obowiązki ma Karp?:D Wiem że jest odpowiedzialny za testowanie nowych. Co jeszcze? To raczej wiele czasu i poświęcenia nie wymaga także spokojnie podołam temu za co teraz jestem odpowiedzialny i temu za co Karp jest odpowiedzialny ;)

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Skoro Baal umie ogarnąć całe obowiązki karpia i swoje to możemy zostawić jednego komtura.

A właśnie poza tematem. Abi i ele oraz inni modzi mogą nam edytować tu posty i tematy, więc mogłiby niekiedy pomagać w encyklopedii, np. aktualizować liste, zamykać tematy bo dud niekiedy nie ogarnia :).

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Bojan i Zig są najbliżsi do tego;d Siedzą w Zakonie to niech pomagają;]

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Abi ma tylko dostęp moderatorski do encyklopedii, może nam na raz poprawiać błędy.
Ele ma cały dostęp do wszystkiego a nic nie robi.
Bojan i zig to olewają :p.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
To trza się za nich wziąć i im kazać;p Kto jest na tyle odważny żeby to zrobić? :p Ale najlepiej by było gdybyście pisali hasła których poprawiać nie trzeba;p A z poprawianiem przez modów to można and tym pomyśleć w przyszłości;. Przynajmniej Dud może pomyśleć;p

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Nie narzekaj, ja jako tako nie robię błędów. Nawet niekiedy piszę z sensem. Ale częściej normalnie pisze.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
E tam, zawsze było dwóch Komturów, więc niech zostanie dwóch.

Kurde, to piszcie co tam chcecie żeby Wam poprawić, zamknąć itp., nie będę się domyślał :p.

Ave

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Nie wiem czy jest sens utrzymywania dwóch stanowisk komturów, przy takiej ilości zadań i zakonników...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Witam. Przepraszam za opóźnione oddanie mojej Krucjaty. Cóż, mój błąd, zapomniałem o tym, a później się nie wyrobiłem w terminie. Sorry ;[. Screeny są w linkach - coś tam z rozszerzeniem nie pasuje, ale jutro spróbuję to jeszcze naprawić, dziś nie dam rady. Aha, i sorry, ale nie mogłem zrobić screenów niektórych postaci w pozycji "pokojowej" xD.

Ave

Gaan

Handlarz
Mam pytanie
Czy G4 dojdzie do encyklopedii Gothic

Do góry Bottom