Dyskusje Różne

Krzychu1992

Member
A nikt mi nie powiedział o jakiej serii teraz lecimy xD
Więc od razu przepraszam za błąd.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Tamta jest zakończona. Teraz robimy Risen. Masz tam listę haseł, wszystko. Poczytaj i zarezerwuj hasła.

Krzychu1992

Member
Ja postanowiłem wziąć za coś i napisać prace pisemną Temat 6."Nowy Obóz - zgraja bandytów czy żądni wolności ludzie"

Daję szkic pracy nie cały gdyż to dopiero początek i końcowa praca prawdopodobnie nie będzie tego przypominać stąd pytanie do was czy to pisać w formię opowiadania? i czy macie jakieś porady? ;p

HTML:
Dużo plotek w świecie Gothica na ten temat się słyszy,
ja jednak grając w niego dostrzegłem pare spraw..
Natomiast mieszkańcy nowego obozu nie są jakimiś bandytami to są ludzie pragnący wolności
Wszelkie napady w górniczej dolinie były robione tylko po to by przetrwać 
nie są tacy jak społeczność Starego obozu czy Sekty.
Kierują nimi magowie Wody którym przewodzi niejaki Saturas jest to mądry i niezwykle opanowany mag 
ale czy na pewno?
W Nowym obozie wszyscy są równi zapewne zdarzają się tam czarne charaktery zresztą jak wszędzie tacy są..
Pod magami wody stacjonują najemnicy którymi przewodzi najemnik o imieniu Lee 
dowiadujemy się że on został skazany niesłusznie bo go wrobili..
Przed trafieniem do koloni on był najlepszym generałem wojennym króla Rhobara II
Więc można śmiało rzec że mógłby być paladynem po latach nie skaźitelnej służby paru ludzi postanowiło pozbyć się generała gdyż był dla nich nie wygodny..
Ale o tym później pod najemnikami są szkodniki którymi przewodzi Lares facet z charakterem i zręczny złodziej to właśnie on zajmował się napadem na konwój starego obozu przemieszczającego się z obozu do starej kopalni..
I oni mieli swoją kopalnie która się nazywała Wolna kopalnia Orkowie którzy zbiegli zostali wypuszczeni nazywają ją Kopalnią w Kotle gdyż ona właśnie znajduję się w takim miejscu..
Magowie zbierają magiczną rude nie po to żeby się z bogacić tylko żeby ją wysadzić i odzyskać wolność..
Mają jej naprawdę wiele a z dnia na dzień ilość rudy rośnie..
Najemnicy chronią magów wody w razie potrzeby a także pilnują ich broni i dostępu do nich.
Wiedząc że ich konflikt ze starym obozie zaostrza się z dnia na dzień starali się też nie prowokować ich..
No dobrze parę słów o Starym Obozie przewodzi nimi Magnat o imieniu Gomez a jego prawą ręką jest Magnat o imieniu Kruk..
Wielu twierdzi że tak naprawde kruk jest przywódcą Starego obozu gdyż zamotał on Gomeza..
Jego władza opiera się na strachu którą tworzył tak długi czas..

Przypominam że to szkic projektu i jest on pisany na szybko ;]

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Najlepiej zobacz inne prace zakonne w bilbiotece zakonnej i sam sie przekonaj jak zrobić.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
http://gothic.org.pl/forum/index.php?/topic/28892-roznice-kulturalne-militarne-i-rozwojowe-pomiedzy-orkami-z-kontynentu-i-khorinis/page__pid__269417#entry269417

Igor to wszystko? Czy jeszcze coś tam dopiszesz? Bo ogólnie to coś tego za mało.

W dodatku od groma błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, niektóre zdania są bez sensu.

igor1988bb

Member
Dobra spróbuję jeszcze nad tym popracować.
Jeśli wolno spytać co sugerujesz żeby tam zmienić?

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
popraw błędy, powtórzenia, dopisz tam jeszcze i zobacz inne prace zakonne

Karpielek

VIP
VIP
Witajcie drodzy zakonnicy.
Jak pamiętacie toczyliśmy wielką burzliwą dyskusje na temat dalszej pracy w Zakonie. Zakończyliśmy encyklopedie całej serii Gothic, jeszcze raz gratulację dla tych, którzy się do tego sukcesu przyczynili, jednakże wyznaczyliśmy sobie kolejne inne zadanie. Chodzi mi tu oczywiście o stworzeniu encyklopedii Risen. Idą święta, więc będzie trochę więcej wolnego czasu. Dlatego proszę każdego zakonnika o zaangażowanie się w to zadanie. Zajrzyjcie do tematu, gdzie jest zaktualizowana lista haseł. To, że duda nie ma, nie znaczy, że mamy nic nie robić.
Pozdrawiam Karpiu

Randal

Banned
Ja chciałbym ,,zaklepc" pracę pod tytułem:
20. Rola Nowicjuszy i Strażników Świątynnych w Obozie Sekty.

Powinny być gotowa po feriach (14 luty).

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ogólnie to chyba czekamy na zbawienny powrót Duda; d Ale chyba se jeszcze poczekamy...^^

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Oczywiście, że jest "zastuj", jak to "idealnie" ująłeś. A może coś ruszymy z encyklopedią? O ile pamiętam to tylko Gaan i ja coś pisaliśmy.
Można by rzec, że taki zastój jest przez nas samych i nikt tego jakoś nie chce usunąć.

Chcę walki prowadzić, ale co to za walki skoro muszę błagać by ktokolwiek na nie przyszedł?

Ja bym rzucił stworzenia jakiejś krucjaty. Bynajmniej coś się ruszy?

Nie chciałbym być w waszej skórze jak dud wróci, zresztą ja się też będę bać.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Obgadam z Karpiem pewne sprawy^^ I na dniach coś się ruszy :)

EDIT: chyba nawet dziś się możecie spodziewać pewnych zmian :p

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Oczywiście, że jest "zastuj", jak to "idealnie" ująłeś. A może coś ruszymy z encyklopedią? O ile pamiętam to tylko Gaan i ja coś pisaliśmy.
Można by rzec, że taki zastój jest przez nas samych i nikt tego jakoś nie chce usunąć.

Chcę walki prowadzić, ale co to za walki skoro muszę błagać by ktokolwiek na nie przyszedł?

Ja bym rzucił stworzenia jakiejś krucjaty. Bynajmniej coś się ruszy?

Nie chciałbym być w waszej skórze jak dud wróci, zresztą ja się też będę bać.

Ja mam to, ŻE muszę mieć zadania, wtedy działam... Tak jest i tu.. Szkel! Daj mi robotę, to ją zrobię... C0ś mi się klawier pieprzy....

Electric Dragon

Majster
Weteran
Cześć,

czy będzie możliwość zrobienia przez Zakonników spisu Ekwipunku z Gothica pierwszego?

Do góry Bottom