Dyskusje Różne

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
za kadencji Phantoma była grupa dająca screeny ,Bury_Zenek i ktoś tam jeszcze
ja iż nie posiadam ŻADNEJ wersji Gothic (tylko Risen) byłbym wdzięczny gdyby taka grupa powstała ponieważ nie warto robić haseł jak się nie ma screenów....chociaż Gaan się do tego nie przystosowuje ponieważ 4/5 jego tematów jest bez screenów a dalej robi nowe hasła zamiast zaopatrzyć się w Gothic 2 (to tylko 10 złoty.....)

Gaan

Handlarz
Popieram Szeletona. Bardzo przydala by się taka grupa bo np. ja robię ok. 5 haseł tygodniowo i nie mam do nich screenów a potem trzeba latać kilka
stron dalej żeby znaleść te hasła.

chociaż Gaan się do tego nie przystosowuje ponieważ 4/5 jego tematów jest bez screenów a dalej robi nowe hasła zamiast zaopatrzyć się w Gothic 2 (to tylko 10 złoty.....)

Mam wszystkie gothici tylko nie mam programu robiącego screnny bo gdy jakiś ściągam to system mi go blokuje nie wiem czemu a już próbowałem już 6 rożnych programow

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Gaan Fraps
uruchamiasz go i pod przyciskiem F1 robisz zrzutu ekranu

@down
jeśli ci chodzi o frapsa to automatycznie tworzy folder "screenshots" w wybranym przez ciebie miejscu i zapisuje je w takim formacie jakim wybierzesz

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
chociaż mogła by istnieć także grupa która będzie poprawiać hasła (by wyglądały maksymalnie podobnie do innych) ponieważ jedne ma taki styl tworzenia a jeden taki i niekiedy lepiej sie czyta te hasła które są schludnie wykonane oraz podobnie wykonane

Fahrenheit

Pimpu?
Ja bym mógł poprawiać tekst, bo to jak piszei np. Gaan woła o pomstę do nieba.

Silden

RPG'owiec
VIP
Ja mogę robić screeny ale dopiero po feriach i niedużo. 5-6 tygodniowo. Mam G1, G2, G2 NK i Risena, do którego chwilowo brak dostępu. Korekta haseł też może być czymś dla mnie.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
A więc postanowione grupa powstanie i na PW proszę o zgłaszanie się osób, które na zlecenie BĘDĄ robić screeny. W zgłoszeniu poproszę o podanie wersji gothica którą posiadamy.
Powstanie oczywiście osobny temat gdzie potrzebujący będą składać prośby o screeny.
Do tego poza komturami którzy mają to wpisane w obowiązkach powołamy chętne 2-3 osoby do sprawdzania pisowni itp odnośnie haseł.

tomisakis

Whiskas
VIP
Gaan ale masz problem z rbieneim screenów.Jak nei masz programy tu nacisnij ok.10 razzy prtScSysRq na klawiaturze otwórz painta wklej.

Gaan

Handlarz
chcialbym zwrocić się z prośbą o uaktualnienie listy haseł z tego powodu że niektóre z nich są już wykorzystane a nikt o to nie dba od odejścia Phantoma

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
No i tu się rodzi problem. Dud ma teraz sesje to nie ma zbyt wiele czasu(nawet po zakończeniu sesji tez nie będzie miał raczej zbyt dużo wolnego czasu) na prace związane z uzupełnianiem listy haseł itp... W tym momencie powinni działać komturowie ale...wiadomo że wiele zrobić nie możemy. Za chwile spróbuje jakoś to poukładać i zaktualizować listę w wordzie a potem podeśle ją Dudowie i on wklei ją do tematu...więcej chyba jako komtur zrobić nie mogę^^

EDIT: Po "chwili" zabawy z tą listą i sprawdzaniem obecności danego hasła na danej liście uporałem się z tym. jak Dud będzie na gadulcu to się z nim dogadam jak mu to przekazać^^

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
mam pomysł porąbany i czasochłonny lecz przyda się poniektórym
jak wiecie niektórzy mają problemy ze screenami
co powiecie na to aby w encyklopedii , w spisie haseł , obok hasła był link do screena? np. takie coś

hasła niewykorzystane:
Brontok - http://imageschack.us/723jss0.jpg

chodzi mi o to aby to tak wyglądało zamiast spamować w zakonie / dręczyć innych itp. kto jakie hasła potrzebuje itp. itd.

co o tym myślicie? komturzy? mistrz? i inni?

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jak dla mnie ok, mógłbym kilka zdjątek z pierwszych części walnąć.

Fahrenheit

Pimpu?
szkelo, to do encyklopedii dochodzi Risen? Jeszcze z Gothikiem się nie wyrobiliśmy XD

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Hmmm raczej nie jest, powstanie korpus osób odpowiedzialnych za screeny i te osoby będą zajmować się ludźmi bez gothica. Szkoda czasu na takie pierdy. Zajmijcie się lepiej pisaniem haseł do encyklopedii.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Risen na razie nie dopchodzi. To już było wiele razy powtarzane. Skończymy zajmować się encyklopedią o Gothicu to pomyślimy nad Risenem. Połączenie tych dwóch jest nie możliwe bo zrobi się bałagan straszny.

Do góry Bottom