Dyskusje Różne

Fahrenheit

Pimpu?
Nie mam takich umiejętności graficznych, nie wiem jak to zrobić, napisz mi na PW :)

OK - Phan

Phantom Lord

Active Member
Mam jeszcze uwagę co do Listy Haseł. Jest parę takich postów, w których zajęliście hasła i albo o tym zapomnieliście, albo cały czas zwlekacie. Proszę tak nie robić i hasła pisać w przeciągu chociaż tygodnia od zaklepania.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Jeśli jeszcze Phan ci nie napisał, wystarczy w konsoli wpisać tdes. Inaczej toggle desktop. Robisz screena, wciskasz Insert oraz enter. Gotowe masz z powrotem cały "pulpit". Technika znana i lubiana nie tylko przez komiksiarzy i reżyserów ;)

Właściwie to tego nie znałem i robiłem to naokoło :) Dzięki za info - Phan

Phantom Lord

Active Member
Dobra, ludzie. Zaczyna mnie to za bardzo męczyć. Zakon, w którym mam pełno żmudnej roboty, choć nic z niej nie wynika i forum, z którego robi się jeden wielki bajzel, wojna userów z adminem, do którego mówi się jak do ściany i bezsensowne walki samych użytkowników i marchewkę. Wydaje mi się, że niedługo zrezygnuję z funkcji Mistrza Zakonu.
Pytanie do Was - czy macie zamiar kończyć Encyklopedię, czy tak ją zostawić w połowie? Jeśli bierzecie się do roboty, to pokieruję Was co po kolei ma być zrobione, żeby poszło sprawniej. Jeśli nie... Cóż. Przykro mi, że tyle pracy poszłoby na marne. Mógłbym napisać czasem parę haseł.
Tylko Zakon i rozmowy w dziale Buntowników trzymają mnie na forum, więc jeśli ewentualnie chcecie zakończyć to co tu jest, będę mógł spokojnie usunąć zakładkę Forum Gothic Up z ulubionych.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ja jestem za ukończeniem encyklopedii...trochę już w niej zrobiliśmy i głupio by było teraz to wyrzucać.Moja aktywność w Zakonie ostatnio ogranicza się tylko do prowadzenia Walk ale jak dorwę chwilę wolnego czasu to napisze kilka haseł.

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Oferowałem pomoc, nikt nie skorzystał, a wtedy miałem czas. Teraz studiuję i jedynie mogę nadzorować adekwatnie do moich praw i obowiązków, prowadzić debaty raz na jakiś czas o ile pojawią się chętni i napisać coś w opowiadaniu .. o ile tam też coś się zacznie dziać.

Phantom Lord

Active Member
Słyszałem od samego Administratora, że pytaliscie co dalej z Zakonem. Moja odpowiedź brzmi - wszystko zostaje na swoim miejscu. Chyba, że Wy będziecie chcieli coś zmienić, wyrzucić mnie, wprowadzić usprawnienia albo wziąć się do roboty. Pasuje? Nie ukrywam, że już nie jest mi tu tak przyjemnie jak kiedyś, ale nie zostawię wszystkiego, co tu zrobiłem. Mam nadzieję, że Wy też nie.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
W sumie to mogło by to wyjść ale...ale może najpierw zakończmy prace nad encyklopedią?Bo ta która dysponujemy,no co by tu ukrywać,nie jest zbyt obszerna ;) Sam pomysł jak dla mnie jest ok...ale decyzja należy do drogiego Wodza;p
A...z tego co wiem to KAc myślał nad taką inicjatywą tyle że dla całego Gothica i stronie Gothic up...;]

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Pomysł całkiem niezły, ale póki co chyba lepiej nie ;). Jeśli chcemy taką Encyklopedię, to czeka nas duuuuużo pracy.

A ja trochę z innej beczki. Zakon jest ugrupowaniem znawców Gothica, tak? Ale G.Up rozszerzył się też na Risena. Więc czy i my będziemy zajmować się też Risenem? Myślę, że byłoby fajnie, ale decyzja należy do Rady ;].

Ave

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Co do Risena:) Jak najbardziej tak ale trzeba by było utworzyć osobną encyklopedię,bibliotekę...sporo roboty by przy tym było.A po za tym ile osób z Zakonu grało w Risen?;d

Ostatnio przy wymyślaniu pytań do Walk zakonnych zacząłem się zastanawiać dlaczego nie było nigdy pytań ze Zmierzchu bogów...dlaczego?;d

Dzyl

El Principe
Jak wiecie Risen ma duże wymagania sprzętowe i jest drogi jak narazie więc pewnie nie za wielu w niego grało. I nie każdy ma takiego dobrego kompa który uciągnie Risena. To encyklopedia z gier serii Gothic więc po co mieszać hasła z Gothica z hasłami z Risena.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Jest już coś takiego jak gothicwiki, nie ma sensu tego kopiować.

Karpielek

VIP
VIP
Jeszcze jednego nie zrobiliśmy, a wy już chcecie robić hasła do Risena. Fakt jeszcze nie grałem, ale wkrótce się to zmieni, o ile mi przyjdzie ^^
Co do walk zakonnych, jeśli chcesz Bal układać pytania z ZB, to nie widzę problemu. W końcu minęło już trochę od jego wydania. Proponuje jednak, abyśmy zakończyli dotychczasową turę bez ZB.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Ta turę bez ZB oczywiście;] Ale w następnej możecie spodziewać się chociaż 1 pytania z ZB:) Będe musił sobie przypomniec co nie co z gry...wychodzi na to że w następnej turze szykuje sie małą rewolucja w Walkach ;) I dobrze...trzeba iść z duchem czasu;d

Phantom Lord

Active Member
Myślałem o tych sprawach już jakiś czas temu. Oto moje sądy:

Wiki odpada. Pomysł jest dobry, ale wymagałby naprawdę wielkiej roboty i byłby plagiatowaniem innej, powstałej sporo czasu temu podobnej Gothic-Wiki.

Risena nie wrzucę do Encyklopedii Gothic. Jeśli WEŹMIECIE SIĘ DO ROBOTY, to skończymy aktualną i ruszymy z Encyklopedią Risen.

Problem jest tylko w tym, że znów dużo gadamy, a mało robimy.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Z racji że niedziela(dzień Walk;d) jest 1-go listopada czyli w Dzień Wszystkich Świętych Walki Zakonne nie odbędą się.Powód chyba jest wiadomy? ;)

Phantom Lord

Active Member
Mam malutkie ogłoszenie, dla Was, czyli osób odpowiedzialnych za pisanie haseł do Encyklopedii. Żeby uniknąć zanikania screenów na Imageshacku, będziemy je teraz ładować do forumowej galerii. Zdjęcie wrzucamy do działu analogicznego z tematyką (G1, G2, G3...). Proszę o ustosunkowanie się do tego.

Phantom Lord

Active Member
Witamy :)

Mam uwagę co do haseł - screeny są niedbałe. Proszę uważać przede wszystkim na paski żyć, kompasy i inne syfy. Mają być wycięte. To samo z białymi paskami, które zostają po wycięciu - starajcie się je chować.

Do góry Bottom