QUOTE (KAnu @ 08-08-2005, 16:43) QUOTE (pepon @ 08-08-2005, 16:17) można łazić ze stoma mieczami i jeszcze pływać w tempie mistrza świata w rzece i to pod prąd. w graniu to nie przeszkadza ale to troche głupie nie ?
Zgadzam sie z toba Peponie to by bylo naprawde glupie dlatego uwazam ze powinno byc menu ekwipunku takie jak w Diablo 2 lub cos wtym stylu to bylby stary sprawdzony sposob i uwazam ze wielu graczom by to sie spodobalo a bylo by to bardziej realistyczne niz te z poprzednich wersji Gothica
Ech... Ja jestem przeciw ograniczeniu ekwipunku. Co, wy chcecie z Gothica zrobić Morrowinda? Przecież w Gothicu 3 będzie znacznie więcej potworów. Niektóre będą kilka razy większe od bohatera (T-Rexy, jak je niektórzy nazywają [wg. mnie to Zębacze] są około 4 razy większe od człowieka). To po co ograniczenie? Załatwisz np. Trolla i pochłonie Ci niemal cały ekwipunek, oprócz miecza i zbroi, które nosisz?
pepon napisał :
QUOTE eeee Paladynie7 nie trzeba by było latać do kilku kupców. twórcy gry na pewno by zadbali o to. poza tym czy nie jest logiczne że jak kupiec stoi za swoim straganem, czy przed swoją chatą to po prostu mógłby schować towar do skrzyni, albo gdzieś go położyć ?
Ciekawe, jak niby wg. Ciebie miałoby być, by nie trzeba by było co około pięć minut (tyle wg. mnie wystarczy, by po chwili wałęsania się po lesie zabić Cieniostwora [znacznie większy od człowieka] i kilka wilków lub potężniejszych stworów[zakładamy, że zabierasz skóry])? Wtedy masz zapełniony ekwipunek i musisz iść do kupca sprzedać skóry, w tempie żółwia. Ja myślę, że ograniczenie ekwipunku to beznadziejny pomysł! To jest w pewnej grze, która straciła przez to dużo grywalności (nie chodzi o Diablo ani jego sequel, tam się to dobrze sprawdza, ale nie w RPG'ach podobnych do Gothica)
pepon napisał :
QUOTE poza tym myśle że ograniczenie ekwipunku to dobry pomysł bo to troche głupie żeby bohater latał z 5-cioma tonami bibelotów i żelastwa w kieszeniach.
apropo ekwipunku to nie podoba mi sie też że jak sie zabije np. trolla, to można jego skóre schować do kieszeni i być happy!! a przecież troll jest kilka razy większy od bohatera.... to chyba wszystko tłumaczy. albo można łazić ze stoma mieczami i jeszcze pływać w tempie mistrza świata w rzece i to pod prąd. w graniu to nie przeszkadza ale to troche głupie nie ?
Gothic nie ma być super realistyczną grą, ma być realistyczny, ale ekwipunek nie ma być ograniczony.
Paladyn7 napisał :
QUOTE Jeżeli chcecie ograniczony ekwipunek to sami zróbcie sobie to ograniczenie .
Ja lubie mieć kilka broni w zapasie (np. bo bardzo mi się podobają ),
A w ograniczonym plecaku zmieścisz np. 200 strzał lub bełtów?
Zresztą z takim ograniczenie trzeba by było latać kilka razy do sklepów uzupełniając ekwipunek (zresztą zepsuje klimat). A jak ty masz ograniczony ekwipunek to inni gracze też mają. I będzie trzeba latać do kilku kupców żeby sprzedać to co możemy .
Według mnie to ograniczenie jest głupie . I kropka.
Zgadzam się z tym, że to ograniczenie jest nie pasujące do Gothica i w ogóle trzeba by było latać ciągle do kupców. Dobrze, że Piranha Bytes nie mówiła w wywiadach, że to będzie. Ale najlepiej by było, gdyby zrobili do wyboru ekwipunek ograniczony i nieograniczony, wtedy ludzie, którzy chcą ekwipunku ograniczonego mieliby go, a Ci którzy chcą tylko ekwipunku nieograniczonego dostaliby go.
Pozdrawiam.