To może i ja się wypowiem. Otóż mam kilku ulubionych bohaterów.
1. Raziel - widmo wampira (kto grał ten rozumie). Ściga Kaina chcąc go zabić ale nie wie, że jest tylko zabawką "kręgu" (kto "rozumie" ten rozumie
). Przestaje wierzyć, że jako Sarafan był żeczywiście doby aby po kilku chwilach zabić z zimną krwią wampira.
2. Kain - wampir (kto grał ten rozumie
). Ostatni strażnik "the pillars", który odwraca się od przeznaczenia, od "kręgu" (kto "rozumie" ten rozumie
). próbuje (mimo iż nie udaje mu się to) wytłumaczyć Razielowi, że wszystko zależy od niego.
Poza tym ma fajny głos
(piękny... jak na wampira).
3. Christof Romuald - wampir (nie... nie napiszę, że z "kto grał...", gdyż pochodzi z "Vampire the Masquerade: Redemption") z klanu Bruhaj. Postać krzyżowca u którego nawet śmierć nie przerywam miłości do pewnej Zakonnicy (a zresztą co ja będę pisał?).
4. Eric (nie pamiętam nazwiska - które chyba posiadał) - wampir z klanu Gangrel (a szkoda, że nie Tremere, szkoda). Przez pewien czas toważyszy Christofowi. Później jednak, przemieniony w Gargulca (mówiłem... Tremere...) ginie (z rąk bohaterów).
5. reszta Koterii z Vampire the Masquerade - nie piszę o nich, gdyż jestem zbyt leniwy, a bohaterów i tak już wielu
6. Geralt z Rivii - Białym Wilkiem zwany
No dobra... Gra o wiedźminie jeszcze nie powstała, ale powstaje! I Geralt ma być jej [gry] bohaterem! (i tak bym go tutaj umieścił
) od mojej niedawnej fascynacji... (którą można podziwiać w opisach na GG
)
A coś o samym Geralcie: wiedźmin (taki gość co zabija potwory za kasę), nie wierzy(ł) (mówię, że dopiero czytam!) przeznaczenie.
7. Xiao-xiao - popularny w niektórych kręgach ludek złożony z paru krestek. Ma ciekawe hmm... "przygody". Nie wiem co jeszcze można o nim napisać.
Mała legaenda:
Niebieski - Seria legacy of Kain
Żółty - Vampire the Masquerade: Redemption
Biały - cóż trzeba tłumaczyć skąd ma pochodzić Grealt?
POzdRO!