QUOTE Ja tam powiem, że nie jestem tym specjalnie poruszony. Na forum i stronie robiło się nudno. Nic nie mozna bylo na to poradzic...
Mylisz się... Zaczęło być "nudno", bo wszystkie ciekawe tematy dotyczące Gothiców zostały wyczerpane. Wraz z premierą GIII z pewnością by trochę ożyły, zaś jako, że tematów w pozostałych działach może byc właściwie nieskończona ilość, to owe zlipienie tematów jest złudzeniem (tyle że część z nich jest przeznaczona dla trochę wąskiej grupy użytkowników).
QUOTE Z całym szacunkiem ale najlepsze jest Gothic Site.
Tu się trzeba zgodzić. Spójrzcie tylko na dział "Bronie" w Gothicu I :/ Cóz, beznadzieja, krótko mówiąc. Gothic Site przebija G.Up pod każdym wzgledem...
QUOTE Forum jak forum.
...z wyjątkiem Forum!!! Byłem na paru innych forach (nie o Gothicu). Na jednym dorośli zgrywają dzieci, na drugim - dzieci dorosłych. Na tym forum wreszcie każdy jest SOBĄ, oczywiście do poziomu regulaminowych ograniczeń... Inaczej się gada z nauczycielką, inaczej z dziewczyną, inaczej z kolega, inaczej z rodzicami i dziadkami. Na forach nie wiadomo, kto to przeczyta - i to jest piękne! I dzieki temu, że nie znamy wyglądu, głosu i innych cech czlowieka, oceniamy go tylko na podstawie tego, co myśli - chyba, że jest kłamcą doskonałym. Mówicie, że wcale nie, bo taki człowiek może sobie napisać co chce i ja już w to wierzę? Cóż, skoro nawet jeśli ma jakieś cechy, o których nie mówi, to musi miec jakiś powód, którym najczęściej jest to, że ich mieć nie chce. Poza tym strasznie się z tym forum zżyłem. Owszem, dla mnie każdy z was jest tylko nickiem, avatarem, tekstem i sygnaturą. Ale - cóż - na ile mogłem, na tyle polubiłem was. Chcoiaż wiem, że po tygidniu bym prawie o tym forum zapomniał, już raz z resztą prawie całkowicie sie przestałem na nim udzielać. Własciwie to byłem przekonany wtedy, że już odszedłem i nie wrócę. I nie bylo mi szkoda - bo zrobiłem to z własniej woli. A tak, to jest to cos na krztałt mimowolnego narzucania. Chociaż z drugiej strony - czy ktokolwiek z nas wyobrażał sobie, że to forum będzie trwało wiecznie? No właśnie... Jakoś nikt sobie nie wyobraża jego końca, chcoiaż każdy wie, że jak bedzie dorosły, to na to forum w jego życiu już nie będzie miejsca. Ale nikt nie wie, w jaki sposób to się stanie.
Tym pesymistycznym akcentem jeszcze nie kończę. Mam pytanie - czy forum nie może istenieć po prostu samodzielnie - tak jak jedno z forów, o którym wam mówiłem? Bez wersji stronowej? Poza tym akurat twojego, Clone, zrezygnowania nie widze jako koniec działalności tego forum - możesz komus przekazac pałeczkę... Chociaż wiem, że są to ludzie starsi, dojrzalsi i mądrzejsi ode mnie i nie widzą forum tak jak ja i zapewne powiedzą "nie!". A z resztą, zobaczymy, czas pokaże... Możesz także sprzedac ta stronę i forum na Allegro, ale to, co z nim ten ktos zrobi, już wtedy zupełnie nie bedzie zależało od ciebie i pewnie skończy żywot jeszcze żalośniej, niż by mógł teraz. Ale jak tak być musi...