Pojedyncze Utwory Godne Polecenia

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
wolalbym bez wokalu, lubie takie spokojne wibrujace brzmienia, jakby uciac juz wokal, to by i przedluzyc track by sie przydalo, tak na 7min i gut byloby 8/10, tak 'est 6,5/10

Zgadzam się co do tego, że kawałek stanowczo za krótki. Ale dla mnie to wokal dodaje tu kropkę nad "i".

ogolnie od spiewaka miekka pauka wieje

Z Twojej strony nie spodziewałem się innego komentarza, szczerze mówiąc- każdy inny zawiódłby mnie :trollface:

Co do kawałka prezentowanego przez Ciebie- podoba mi się. Kiedyś słuchałem takich tematów jak Ty teraz lub bardzo zbliżonych. Jednym słowem poszukiwałem. Teraz jestem bardziej leniwy i słucham tego co przemawia do mnie od razu (kiedyś takie Pink Floyd - Dark Side OF The Moon- słuchałem siedem razy, zanim się w tym zakochałem- kwestia młodzieńczego zapału i kredytu zaufania [teraz tak nie potrafię])

Proponuję kawałek z filmu Tarantino: Jackie Brown

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
utwor do znalezienia rowniez w soudntracku filmu American Gangster z Denzelem Washingtonem
Jacky nie widzialem, yba jedyne dzielo tarantina, co 'eszcze go nie mailem okazji obejrzec
co do kawalka, to nie podoba mi sie, soul generalnie malo trawie 4/10

potezna faza na alternatywne country miecie mna jak tsunami japoncami
[yt]-zQP9b_PkD0&feature=related[/yt]

mickos42

Member
Jakoś mi nie przypadało do gustu ale nuta jako nuta ok :trollface:

A oto i mój bóg, guru gitarowy, JIMMY PAGE

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
nie wiem co myslec, fajny akcent, ale coverowanie tej nuty w takim stylu w jakims stopniu mi zajezdza pewna orientacja seksualna, dunno
niekoniecznie for mi, 6/10

[yt]3eF_9vwa4i8[/yt]
pompujemy bicepsy do utworu, nie ma lipy

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Nie da się ukryć, że lipy ni ma. Solóweczka jak zwykle zmiata kurz z czachy. Do pompowania pompy jak znalazł - 8/10

Nowy projekt Litzy (Acid Drinkers, Arka Noego) i Hansa (52 Dębiec). Bardzo przyjemne połączenie ciężkiego grania i agresywnego wokalu Lycy z rapkorowymi zwrotkami Hansa.

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Fajny kawałek. Wejście niezłe,ciekawy fragment "na pierwszy rzut oka nie widać że cie kocham" xD reszta także zacna :D

jak ktoś lubi muzykę bez sensu to coś dla niego xD Usłyszałem raz i mnie zauroczyło :wub: Kto by nie chciał mieć takiego piekarnika...?; d

Nauczyciel

Martwy Pluszak
Weteran
jak dla mnie wywaliste, z piekarnikiem - teraz bez, nie powstrzymam sie od lez :) 7/10 na pewno sobie obadam kapele

http://grooveshark.com/#/s/The+Wrestler/3vdgEE?src=5
Bruce Springsteen - The Wrestler
prawde mowiac, po pierwszym odsluchaniu, ktore mialo miejsce dlugo przed obejrzeniem filmu Wrestler, nuta tak sredniawo mi tylko przypasowala, lecz gdy w creditsach tego filmu co go wymienilem uslyszalem ja ponownie, przedtem go obczajajac, i lepiej zwracajac uwage na tekst, poruszyl mnie kawalek mocno

RoMek

Niewolnik systemu
Członek Załogi
Tekstu nie rozumiem. Zwykłe brzdęgolenie na gitarze plus śpiew, ale gość ma fajny głos, chyba tylko tyle mogę powiedzieć, na prawdę nie wiem jak to zinterpretować. Natomiast do utworu Baala, myślę, że podmiot liryczny śpiewa o kimś kto mu umarł, choćby żona, matka albo coś takiego.

Ja wrzucę zahebisty według mnie kawałek, techno/rap, bicik strasznie się wkręca.

Arven

Mr. Very Bad Guy
Weteran
Jeden z najlepszych utworów Fokusa, po prostu mistrzostwo. Przez ostatnie kilka dni mam gigantyczną fazę, Fokusmok to geniusz : )

Ode mnie Pixies - Hey. Na to także mam fazę, bardzo klimatyczny utwór, wpada w ucho. Warto posłuchać, jak dla mnie dzieło stojące na bardzo wysokim poziomie.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PIkWJZf33UY[/youtube]

Cedric

GołoWąs
Właśnie mi wpadła w ucho :D Spokojna, bardzo fajna piosenka. Już zapisuję na dysk 10/10 :lol:

Electric Dragon

Majster
Weteran
Nie wiem dlaczego lubię niekiedy posłuchać Huntera. Szczególnie jednego ich kawałka, ale temu wg mnie też wiele nie brakuje. Podchodzi pod moje upodobania muzyczne.

Ode mnie kawałek, który od czasu do czasu słyszę w radiu, nie chce mi się szukać po youtubcach videa, kto będzie chciał posłuchać, znajdzie.

Masterplan - Far From The End Of The World

Kozo WSP

Member
Ok, nie znam się, ale niezłe pie*dolnięcie. ;) Tak poza tym, to trafiłem na YT na bardzo kiepskiej jakości nagranie i jakoś mnie to zniechęciło do twórczości zespołu, tzn płyty nie pobiorę. ;)

A teraz sięgnijmy do korzeni, do tego co najbardziej pierwotne w muzyce, ale i piękne na swój sposób. ^^ Czerpcie, każde słowo i dźwięk, bo to jest prawdziwe! O.

Cyganeczka Zosia xD
http://www.youtube.com/watch?v=Rrt_OudkUXk

Randal

Banned
Nie no, nie miałeś co wrzucić. Ogólnie głupie to było jak tego słuchałem i mi się nie spodobało. Ogólnie takie kawałki nie przykuwają mojej uwagi.

Oto moja propozycja:

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
http://w107.wrzuta.pl/audio/864a6xbyuLE/joshua_goldberg_-_dark_conflict_founded_by_ania_mangel92

Jeśli ktoś szuka muzyki, która leci w intro Polsatowej Ligi Światowej w siatkówkę (leci to też na końcu, po meczu) to to jest właśnie ta nuta :D Motyw z telewizji zaczyna się w 1:05 :p

daria

Szejn
Weteran
Niee, zupełnie nie. To jest taka jakby filmowa muzyka jakby z gry. Zupełnie nie moje gusta. Poza tym nie lubię słuchać muzyki bez wokalu, czuję wtedy jakieś dziwne rozdrażnienie jakby ;p

Ja proponuje Myslovitz - dla Ciebie. To po prostu wspaniała nutka. Głos Rojka jest cudowny, przy tej piosence potrafię spędzić kilka godzin :)
http://www.youtube.com/watch?v=8wAL1mLobQg

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Myslovitz dobre zawsze i wszędzie. A że ja dobre lubię, to i ten kawałek jest jednym z mych ulubionych z twórczości Ryjka i spółki. Gut.

Ni mam pojęcia co to jest, wynalazłem nutę z kumplowego fejsa. Ale bardzo przyjemnie wali w uszy.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
Nie podchodzi mi za bardzo... takie jakieś bez polotu, zrzędne. Ale za to bardzo przyjemna linia gitary :). W mojej opinii 6/10.

Ode mnie:

http://www.youtube.com/watch?v=3RkWrR4tlwQ

Jedna z piosenek z solowego albumu Sully'ego Erny, wokalisty Godsmacka. Nie znam całej płyty, jedynie parę piosenek, ale każda jest dla mnie arcydziełem :). Wspaniała muzyka. Natomiast to... To jest przejaw prawdziwego geniuszu muzyki. Spróbujcie zinterpretować tekst, na swój własny sposób. Dla mnie to jest po prostu arcymistrzostwo.

Ave

Isidro

Szalony Bartek
Weteran
Redakcja
Muzyka całkiem fajna, tekst jakoś mnie nie zachwycił;p Może go nie zrozumiałem, nie wiem. Ogólnie nie zbyt podoba mi się ta piosenka :)

Ode mnie klasyka, Scorpions. Jak dla mnie, fajny kawałek^^

Vendetta

Deathproof
VIP
Nie znam zespołu, pewnie lata 70-80. Wpada w ucho, ale do nałogowego słuchania się nie nadaje. 7/10

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fZbucSufNm4[/youtube]
Earsex!

Do góry Bottom