\powinniśmy wyjść z bloku i wrócić na drzewo, jeśli nie chcemy podzielić ich losu
pamiętajcie o zmianie czasu na letni,
Jedynym naszym "atutem" jest rozwinięta kultura-cywilizacja,
Cieszy mnie twój dystans do pewnych żartów Biaf ^^
A i tak według naukowców używamy tylko 5-10 % możliwości naszego mózgu ^_^Sprawa gruntowna to przyjęcie kryteriów oceny zwierzęta vs człowiek. Czy bierzemy pod uwagę ogólne spojrzenie na sprawę, czy przystosowanie do środowiska i stylu życia. Bo każdy gatunek jest wyspecjalizowany w tym, co ma dać mu przetrwanie. Dlatego małpa ma 4 dłonie (żeby popidalać po drzewach), gepard biega te 80 czy 100 km/h, a słoń ma trąbę. I jak tu porównywać? To tak jakby mierzyć ze sobą pływaka i miotacza kulą. To tak z biologicznego pkt. widzenia.
A patrząc na to czysto jako człek, to chyba niepodważalne jest to, że stoimy najwyżej spośród wszystkich stworzeń na ziemi. Bo to, że nie mamy dobrego węchu, wielkiej siły i wytrzymałości, nie przeszkadza nam w przetrwaniu. Ba, mimo tego, że fizycznie pod wieloma względami jesteśmy ułomni, to wszystko to nadrabiamy 10krotnie mózgiem. Ot co. I sądzę, że jest on większym osiągnięciem niż np. potężne szczęki krokodyla.
Takie to trochę głupie wg mnie, dywagowanie, czy mamy prawo wywyższać się nad zwierzętami. Mamy prawo, choć sami do nich należymy.
Nie chodzi o to ,że nie umiem pisać rozbudowanych postów.
Mnie się po prostu nie chce .
:trollface: EPICCierpimy na tę samą chorobę.
A tych klasówek to troche nie za duż jak na jeden tydzień???I jeszcze 6 klasówek w tym tygodniu <_<
4 poprawyZmana czasu dobija nie tylko ciebie nie można się przestawć.
A tych klasówek to troche nie za duż jak na jeden tydzień???
Dobra ,ale ty jesteś przed testem w 6 klasie ,zgadza się ?Uuuuuuuu.
A w mojej szkole przed egzaminem facetka z Matmy cały czas nam gada żebyśmy sie uczyli i całą mase sprawdzianów robi. Z innych przedmiotów tak się o nas nie martwią.
Ja się chciałem do Staszica w Wawie dostać ale chyba się nie uda :trollface:Ja mam gimnazjalne i leje na to; p Z matematyki wzory powtórzę jedynie bo ich nie pamiętam prawie wcale xD
Dobra ,ale ty jesteś przed testem w 6 klasie ,zgadza się ?
Z tamtego miałem 40/40 a teraz będę miał 70 /100
Test z 6 klasy to nawet idiota zda .
A pomyśl co będzie jak będziesz musiał zdawać maturę.
Jeżeli teraz to jest dla ciebie jazda ,to przed maturą umrzesz