Idź powiedz matce dziecka, które jest przypięte w szpitalu do aparatury z WOŚP i powiedz, że cała ta organizacja to ŻAL.
Dlatego napisałem, że sama idea jest ok- umiesz czytać?
Fajnie jest pisywać negatywne komentarze, ale co Ty zrobiłeś by poprawić stan polskich szpitali?
Oprócz tego co Ty, jak i milionów innych którzy dali na Osika? Nic ponad to...
Nawet gdyby coś brał do kieszeni,( oczywiście przestałbym darzyć go szacunkiem ) w co nie wierzę, to i tak przeznaczył na szpitale grube miliony. A Wy co daliście, polaczki?
Ja osobiście łożę pewne kwoty na dom dziecka. Wiem na co idzie kasa i komu pomagam. Oprócz tego dwa razy w roku wspomagam niepełnosprawnych zrzeszonych w "AMUN", więc wypraszam sobie tych polaczków, polaczku.
Komercja otaczająca WOŚP może się wielu ludziom nie podobać, ale gdyby nie to nie byłoby sponsorów, a zarazem mniej pięniedzy.
To też napisałem, że mi się nie podoba- forma i komercha... A co z tego wynika to już inna sprawa.
Edit:
Tym niemniej, jak napisał Crisis, gdyby nie było takiej organizacji jak WOŚP nikt by niedawał pieniędzy na szpitale. No, może nie nikt, ale na pewno nie miliony Polaków.
Nie zgadzam się z tym, że gdyby nie WOŚP, to rodacy nie sponsorowaliby różnych akcji charytatywnych i nie pomagaliby potrzebującym. Swój przykład podałem, a robię tak bo chcę i mnie stać- jak to Crisis napisał...
I znam wielu ludzi, którzy to robią i jest to dla nic normalne. I jak pisałem wyżej: robią to cicho, bez rozgłosu, skromnie i z klasą. Tyle.