O Wszystkim I O Niczym - Pogaduchy

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Wzrok jest ważny, tylko szkoda, że tak często robi nam figle, pokazuje to, czego nie ma tak naprawdę i ogólnie jest wrednym typkiem. ^^

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Znowu zaczyna się sieczka zwana WOŚP i zaś wszędzie pełno Owsiaka i jemu podobnych. Od razu bierze mnie odruch wymiotny. Jeszcze tak ze 1/5 tygodnia i będzie względny spokój blee...

Elessar

Inkwizytor
Weteran
A co takiego złego jest w Wielkiej Orkiestrze? To, że coś się dobrego w Polsce dzieje? To, że chcą pomóc tym, którzy naprawdę tego potrzebują?

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Co masz do Owsiaka?

Wszystko

A co takiego złego jest w Wielkiej Orkiestrze? To, że coś się dobrego w Polsce dzieje? To, że chcą pomóc tym, którzy naprawdę tego potrzebują?

W samej idei nie ma nic złego. Nie podoba mi się tylko ten szum i zgiełk i cała ta formuła. Jedna wielka hałastra w drgawkach zaślinionego idioty... Takie luźne skojarzenie ;)

Do tego smutne jest to, iż potrzeba organizować takie akcje, aby w ogóle wyposażyć szpitale, czy inne tego typu instytucje w niezbędny sprzęt, bo państwo tak nie domaga, iż nie ma szans na zakup pewnych rzeczy normalnymi kanałami. My się szczycimy naszym wielkim sercem itp... Tą polską solidarnością, gdyż skrzyknęliśmy się w jedną niedzielę i uzbieraliśmy worek kasy...

To ewenement na skalę światową. Gdzie indziej nie ma potrzeby robić takich akcji ( mówię tu o cywilizowanym świecie ).

Są ludzie, którzy pomagają innym przez całe życie- bezinteresownie i cichutko, godnie i z klasą. A to jest chamski festyn robiony przez pierwszego chama RP... No ale, cel szczytny heh.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tia...
Ja wolę dać do caritasu (i daję) niż na wośp Owsiaka pana...

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Bez tego zgiełku i szumu WOŚP przestałby istnieć prawdopodobnie parę lat temu. ;P

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
A, i jeszcze jedno. Potem każdy obkleja sobie czoło tymi idiotycznymi sercami, aby pokazać jaki to on hojny i jaki swojak. A co, jam pan i jam dał- jak wszyscy to ja gorszy nie będę... żal

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Formuła moze nie jest fajna, co nie zmienia faktu że co roku idzie mnóstwo pieniędzy na sprzęt dla szpitali. Nawet jeśli powinno się tym zająć państwo, to nie wina WOŚP że państwo niedomaga. Fajnie jest pisywać negatywne komentarze, ale co Ty zrobiłeś by poprawić stan polskich szpitali?

Idź powiedz matce dziecka, które jest przypięte w szpitalu do aparatury z WOŚP i powiedz, że cała ta organizacja to ŻAL.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Ciekawe ile z tego co zbiorą Owsiak ładuje sobie do kabzy.

Cedric

GołoWąs
Ja mam teraz -12 i ciągle mi się pogarsza. Coś mi tam pękło za okiem i teraz dają mi prognozy, że będę mieć -17 na koniec tego roku ;/. Osobiście to chodziłem wszędzie i najtaniej tu w Polsce miałem 10 000 złotych za laserową operację, bo na inną nie mogę sobie pozwolić z moimi oczami.
A nu gdzieś miałem niedawno kontakt do kliniki, w której robią za 6 tysiaków, tylko musiałbym znaleźć w tym moim bordelu w pokoju ;f
No, ale trzymam za Ciebie kciuki, że Ci się polepszy wzrok, bracie w patrzałkach ;D

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Ciekawe ile z tego co zbiorą Owsiak ładuje sobie do kabzy.

Tak, na pewno ma dużą villę na Florydzie.

Ja rozumiem, że nikomu nie można do końca ufać, ale posądzanie go o branie do kieszeni to przejaw... powiedzmy, że złej woli.
Komercja otaczająca WOŚP może się wielu ludziom nie podobać, ale gdyby nie to nie byłoby sponsorów, a zarazem mniej pięniedzy.
Poza tym WOŚP na pewno co roku jest rozliczany z pieniędzy jakie zbierze i nie wierzę by dało się trzepać kasę do kieszeni kiedy jest to najbardziej znana akcja charytatywna w Polsce. Chyba, że pogłebimy teorię spiskową i wmieszamy to polityków i skarbówkę.

Nawet gdyby coś brał do kieszeni,( oczywiście przestałbym darzyć go szacunkiem ) w co nie wierzę, to i tak przeznaczył na szpitale grube miliony. A Wy co daliście, polaczki?

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Gdybyś nie zauważył, to właśne te "polaczki" (w dodatku głupie) dają pieniądze, a nie owsiak. On jest tu tylko pośrednikiem i nakręca biznes. Generalnie tak jak Biafra powiedział - gdyby ktoś chciał dać pieniądze na szpitale (które powinny być utrzymywane przez państwo, skoro już ten socjalizm funkcjonuje), to by je dał i tak bez takich napompowanych imprez.
O Owsiaku można powiedzieć wiele rzeczy, ale na pewno nie to, że jest filantropem.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Jednak chyba każdy wie, że gdyby nie WOŚP, to wielu Polaków nie dałby kasy na jakiś tam szpital. Tak już jest po prostu, nie dajemy na organizację charytatywne, bo jest WOŚP.

Ja tylko dwa razy dałem potrzebującym coś - raz: poprosili mnie osobiście, dwa: stać mnie na to.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Bo taka polska mentalność, że jak coś robimy to żeby się pokazać. Każdy daje na wośp, więc i ja dam, żeby nie było, że jestem biedny albo skąpy. I jeszcze sobie nakleję serduszko na czoło, żeby wszyscy widzieli. O! Taki jestem dobroczyńca!

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Z tym serduszkiem to sie zgodze. Owszem, zawsze wrzucę parę groszy na WOŚP, ale nie mam w zwyczaju obklejanie się tymi naklejkami. Bo to dla mnie jak fałszywy order.

Tym niemniej, jak napisał Crisis, gdyby nie było takiej organizacji jak WOŚP nikt by niedawał pieniędzy na szpitale. No, może nie nikt, ale na pewno nie miliony Polaków.

Biafra

Balotelli
Weteran
Redakcja
Idź powiedz matce dziecka, które jest przypięte w szpitalu do aparatury z WOŚP i powiedz, że cała ta organizacja to ŻAL.

Dlatego napisałem, że sama idea jest ok- umiesz czytać?

Fajnie jest pisywać negatywne komentarze, ale co Ty zrobiłeś by poprawić stan polskich szpitali?

Oprócz tego co Ty, jak i milionów innych którzy dali na Osika? Nic ponad to...

Nawet gdyby coś brał do kieszeni,( oczywiście przestałbym darzyć go szacunkiem ) w co nie wierzę, to i tak przeznaczył na szpitale grube miliony. A Wy co daliście, polaczki?

Ja osobiście łożę pewne kwoty na dom dziecka. Wiem na co idzie kasa i komu pomagam. Oprócz tego dwa razy w roku wspomagam niepełnosprawnych zrzeszonych w "AMUN", więc wypraszam sobie tych polaczków, polaczku.

Komercja otaczająca WOŚP może się wielu ludziom nie podobać, ale gdyby nie to nie byłoby sponsorów, a zarazem mniej pięniedzy.

To też napisałem, że mi się nie podoba- forma i komercha... A co z tego wynika to już inna sprawa.

Edit:

Tym niemniej, jak napisał Crisis, gdyby nie było takiej organizacji jak WOŚP nikt by niedawał pieniędzy na szpitale. No, może nie nikt, ale na pewno nie miliony Polaków.

Nie zgadzam się z tym, że gdyby nie WOŚP, to rodacy nie sponsorowaliby różnych akcji charytatywnych i nie pomagaliby potrzebującym. Swój przykład podałem, a robię tak bo chcę i mnie stać- jak to Crisis napisał...
I znam wielu ludzi, którzy to robią i jest to dla nic normalne. I jak pisałem wyżej: robią to cicho, bez rozgłosu, skromnie i z klasą. Tyle.

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Pogadajmy o czymś innym może. ;P

Jak wam minął dzisiejszy dzień? ;> Jakieś plany na jutro? W końcu jutro jest "święto"! XD

Do góry Bottom