Lech Kaczyński Nie Żyje

Vendetta

Deathproof
VIP
http://wiadomosci.onet.pl/2153157,11,rozbil_sie_prezydencki_samolot__sprzeczne_informacje_ze_smolenska,item.html

Z TVN24 dowiedzieliśmy się, że nikt nie przeżył. Samolot "zahaczył" o drzewa...
Nie wierzę, że to było samo z siebie. Prezydent Polski nie żyje.

Najważniejsze osoby w Polsce odeszły...

Kacperex

KacŚpioszek
Zdziwienie.
Jakim był posmiewiskiem, ale szkoda go. Nikomu się źle nie życzy. Szkoda, że odszedł w taki sposób.
Każdy się z niego śmiał. A teraz? Pewno otrzymamy polskiego jacksona...

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Szok, smutek... Ciężko coś powiedzieć...
[*]

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nigdy nie go lubiłem , ale nikomu nie życzę takiej tragicznej śmierci. Z pewnością nie zasłużył na taki koniec. Jak i cała załoga. w końcu to nie tylko prezydent był w tym samolocie.
Straasznie dziwne, że musiał się rozbić akurat jak leciał do rusków i mieliśmy się ku odwilży...cholernie dziwna sprawa.

Gaan

Handlarz
Szok. Włączyłem komputer i wchodzę na onet.pl, wystarczyło spojrzeć na nagłówek i już włączyłem telewizor i oglądałem TVP Info.
Nigdy nie lubiłem Kaczora ale to nie znaczy, że życzyłem mu śmierci. Nikt nie zasługuje na taki los.
Ale nie ma co mówić, stało się ale i tak sądzę, że wszystko przez to, że polski nie stać na lepsze samoloty.

szkeleton

Hmmmm
Członek Załogi
Szczerze? Szok i zdziwienie.

Na pokładzie jest prezydent Polski Lech Kaczyński z małżonką oraz z polską delegacją, między innymi z Jerzym Szmajdzińskim.

Zginęło dzisiaj dużo osób, nawet bardzo dużo. Teraz nikt nie wie co powiedzieć na temat tego zdarzenia. Nie był może najlepszym prezydentem ale nie narzekaliśmy na niego. A teraz? Już go z nami nie ma.

Elessar

Inkwizytor
Weteran
To dla wszystkich szok, na pewno. Przyznaję, nie lubiłem go, ale nikomu nie życzę śmierci. Jeszcze tak tragicznej śmierci. I nie zapominajmy, że nie zginął tam tylko prezydent... ale też część polskiej elity, najważniejszych osób w państwie. I jeszcze jedno - lecieli do Katynia, na obchody rocznicy zbrodni na Polakach...

Ave

mickos42

Member
Nie przepadałem za nim ale w kraju przynajmiej śmiesznie było, szkoda mi Go, zły nie był, ja nie daję tych ,,świeczek'', jak coś to modlitwa, to nie mogło być samo z siebie,...

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Był jechany przez nasze niemieckie i inne "polskie" media dlatego, że nie wypuszczał bandziorów i nie chlał na grobach polskich żołnierzy (Kwaśniewski), nie palił swoich akt (Wałęsa). Śmiano się z niego i wytykano. A powiedzcie mi konkretnie, co on złego zrobił?

Poza tym zginął kwiat polskich władz, to lekki szok państwowy. Ciężko będzie ich zastąpić. Wasserman, doskonały śledczy, Szczygło, ekspert od spraw obrony, były minister itd...

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Dowiedziałem się o tym grając w WoWa. Na czacie gildii ktoś rzucił info że Prezydent nie żyje. Jasne, szybka akcją. TVN 24. Zaiste fakt. W sumie czego bym nie mówił. A po wielokroć nie pochwalałem jego decyzji czy wizerunku. Myślę że można go było nie lubić, można było potępiać jego decyzję i z nimi nie sympatyzować. Ale to był NASZ Prezydent i to jaki miało się do niego stosunek nie powinno w żaden sposób wpłynąć na hołd jaki powinniśmy oddać byłej głowie państwa. Tyle.

Oprócz niego zginęło jeszcze 131 osób. To tragedia bo zginęli na obczyźnie w drodze do uczczenia bardzo ważnego wydarzenia. Niestety nie dotarli.

A jeśli chodzi o sam fakt, z kilku relacji które usłyszałem to mam wrażenie niczym nieodparte że nasi wschodni bracia maczali w tym paluszki.

Tyle na ten temat.

Fahrenheit

Pimpu?
Nie no, po prostu mnie zatkało - wchodzę sobie spokojnie na internet, a tu połowa najważniejszych ludzi w Polsce nie żyje. Dwóch kandydatów w jesiennych wyborach (z których jeden urzędował póki co jako prezydent), posłowie, generałowie, niedługo zapewne podniosą się głosy o rosyjskim spisku - uwzględniając chłodny stosunek Polaków do Rosji, naprawdę ciężko uwierzyć, że takie coś to przypadek. Po prostu czystka w polskiej polityce....

Dzyl

El Principe
Nie przepadałem za nim, ale jednak szkoda człowieka. Nie tylko on tam zginął, zginęło wielu ważnych ludzi co dziwne wszystko stało się podczas lotu do Rosji.
Jeszcze będzie tak że za tym wszystkim stoją Ruscy, bo jakoś nie wieżę że to przypadek.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Tragedia jednym słowem.
Po raz kolejny Polska straciła najwybitniejszych dowódców wojskowych i państwowych.
Można powiedzieć drugi Katyń. Polska straciła w jednej chwili Prezydenta i Generałów.
Nameless mówisz że to mogło być ukartowane?? Może, ale biorąc pod uwagę to jakim samolotem lecieli ( Tupolew 154-M), lotnisko i pogodę, to staje się możliwe. Samoloty już dawno powinny przejść na emeryturę, lotnisko podobno jest tragiczne, za krótki pas i niesprawny system lądowania we mgle, która była podobno bardzo gęsta.

Szok i zaskoczenie, kolejna tragedia...

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Tak uważam. Samaloty powinny być dawno temu wymienione. Fakt te czynniki na to wskazują, ale jeśli ruscy wyznaczaja na szefa komisji Wladka Putina to może ten wypadek zawierać fakty bardzo niewygodne dla nich. Na pewno będą sie zasłaniać tym co jest podane jako przyczna wypadku, ale Putin to człowiek który ma łeb na karku. Wystarczy trochę bardziej się nim zainteresować. Były szef FSB? Bóg wielu Rosjan?

Ofc mogę się mylić i nie wykluczam takiej opcji, ale jak na mój gustu za dużo rzeczy na to wskazuje.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Tak racja Putin to jest ciekawa postać, ja też taką możliwość dopuszczam, że to mógł być zamach, ale jest to ostateczność.
Moskwa strzeże wiele historycznych tajemnic i teraz może zatają następną, bo to oni mają główne prawa do rozwiązywania sprawy.
Ciekawe czy znajdą się czarne skrzynki?? czy tak jak w przypadku WTC, skrzynki wykonane z najtwardszych znanych materiałów po prostu się rozpłyną.

Ciągnąc jeszcze watek samolotu, to pomijając fakt że Polski Prezydent powinien latać już dawno czymś porządnym a nie ponad 40 - letnim Radziecki rozlatującym się w powietrzu trupem. To przede wszystkim w jednej maszynie nie powinno lecieć tulu ważnych dla państwa osób.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Wielka tragedia dla naszego kraju, nie da się wyrazić jej ogromu i skutków jakie może za sobą nieść.
W dalszym ciągu nie mogę uwierzyć, że coś takiego się stało. Wiele osobistości, kwiat polskiej inteligencji, pożegnał się dziś z tym światem...

Nie wierzę w takie przypadki. Zobaczymy co wyjdzie po odnalezieniu czarnych skrzynek, ale mam podejrzenia, że ruskie maczały w tym palce. Jest pewne, że pewne fakty nie ujrzą światła dziennego, już Putin i spółka o to zadbają. Wydaje mi się, że wieża kontroli lotów zawaliła sprawę, wydając pozwolenie na lądowanie.
Poza tym, samolot którym lecieli na pewno w znacznym stopniu przyczynił się do tej tragedii.

El Bastardo

Władca Wiedźm
Moderator
Redakcja
Wydaje mi się, że wieża kontroli lotów zawaliła sprawę, wydając pozwolenie na lądowanie.

Podobno wcześniej chciał tam wylądować wojskowy samolot, wieża zabroniła i wysłała go na inne lotnisko.
Pilot samolotu prezydenckiego, również został ostrzeżony, tylko wedle prawa wieża nie mogła obcemu samolotu zakazać lądowania. To pilot podjął taka decyzję, tylko po co próbował ponownie kiedy pierwsze próby były nie udane??

Kacperex

KacŚpioszek
Dziś w okolicach godziny 9 rano pod Smoleńskiem rozbił się samolot, który transportował parę prezydencką wraz z kwiatem polskich władz rządowych jak i wojskowych. Prawdopodobnie zginęło 88 osób, nikt nie przeżył. Jest to największa katastrofa lotnicza, biorąc pod uwagę rangę osób, które zginęły, w historii świata. Jest to ogromna strata dla Rzeczpospolitej. Czeka nas, jako państwo, czas ciężkiej próby. Trudno będzie zastąpić tak wiele ważnych osób, a fakt zmian na pewno nie najlepiej wpłynie na działanie wielu instytucji. Łączymy się w z bólu z rodzinami ofiar. Niech odpoczywają w pokoju.

Wyświetl pełny artykuł

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Wielka tragedia.
Tak samo, nie lubiłem prezydenta, śmiałem się z niego, ale nigdy mu nie życzyłem takiej śmierci. Jemu i dziesiątkom ludzi którzy byli na pokładzie.

RIP

Do góry Bottom