Lech Kaczyński Nie Żyje

mickos42

Member
Nie będę się kłucił, na pogrzebie będę, może nawet moja drużyna będzie miała służbę w Katedrze przy najważnieszych.

Eldoor

New Member
http://www.sfora.pl/Belgowie-zakpili-z-polskiej-tragedii-a19127

Ktoś ewidentnie guza szuka. Jestem ciekaw, co władze belgijskie zrobią z tym fantem..

Phantom Lord

Active Member
bez niego naród nasz by się rozpadł ale powiem
Tia, rozpadł, pozabijał i zakopał dwa metry pod ziemią. Ale chrzanisz, koleś. Poza tym naucz się pisać, bo robisz to jak jakiś kuźwa Google-translator, a w pierwszym zdaniu zrobiłeś z Kaczyńskiego kobietę. Czy Rosja może być przyczyną? Może być. Problem w tym, że nie ma żadnych pobudek, oprócz nienawiści Polaków do Rosjan, abyśmy mieli ich nachalnie oskarżać. Niestety wsiadanie w jeden stary samolot z liczną polską elitą i lądowanie na siłę na zamglonym lotnisku nie było zbyt dobrym pomysłem.

Powiedzcie mi, czy taki Piłsudski był kryształową postacią? Nie. Przez 10 lat sprawował faktyczną władzę dzięki zamachowi majowemu, bo demokracja mu nie pasowała i wy go chwalicie?
Nikt nie mówi, że był kryształową postacią. W zasadzie wiele osób też nie chciało, żeby spoczywał na Wawelu, ale nie żartuj sobie i nie porównuj Lecha Kaczyńskiego i Józefa Piłsudskiego pod względem zasług dla kraju. To są dwie całkowicie inne postaci i nie oszukując, stawia to (z całym szacunkiem) Pana Prezydenta na dużo wyższym filarze niż stał za życia.

Szeryf1592

Pomocnik Magów Wody
Jeśli ktoś nie widział to niech obejrzy sobie ten film http://www.youtube.com/watch?v=E6FmYUaVneI .Pod koniec filmu padają strzały z pistoletu,a także czyiś śmiech.

abi

Witch numero Uno
Członek Załogi
na onecie ten film jest w lepszej jakości.
czy nagrania są prawdziwe? samo video na pewno ale z dźwiękiem bywa różnie - można podłożyć, chociaż wątpię by sie komuś chciało
słychać tam śmiech (albo coś podobnego), jest tam dużo polskich i ruskich słów, a strzały - to pewnie ostrzegawcze bo pełno ludzi zaczęło się zbiegać.
film jest badany przez naszą prokuraturę

Koza123

Nadworny błazen Rangiza
Minęło już trochę czasu od katastrofy , a wszyscy się teraz pożarli o ten krzyż przed pałacem prezydenckim.
Ja nie wiem jak tak w ogóle można. I jeszcze się żarli o to czy śp. Lech i Maria Kaczyńscy mają spoczywać na Wawelu. Smutek mnie ogarnia jak widzę coś takiego.

Electric Dragon

Majster
Weteran
Głupotą jest stawianie krzyża w takim miejscu, a tym bardziej pomnika upamiętniającego to tragiczne zdarzenie. Też moje obawy budzi tekst jaki miałby pojawić się na pomniku. Musiało by być jasno sprecyzowane, że jest poświęcony ofiarom wypadku w Smoleńsku a nie, jak niektórzy sugerują,w Katyniu.

wersus

Esteta ekstraordynaryjny
Ja mam do tego dość neutralne podejście. Niech się dzieje co chce, jestem chrześcijaninem, ale nie przeszkadza mi, jeśli tego krzyża tam nie będzie. Poza tym myślę jak ED, to katastrofa w Smoleńsku, nie Katyniu. A wyobraźcie sobie, że ja muszę za każdym razem spierać się z rodziną, bo niemal wszyscy mają swoje teorie spiskowe. Teorie spiskowe, oparte na bzdurach.

Do góry Bottom