Impreza jest robiona przez osoby około trzydziestki, a z naszych dzieci sobie żartujemy, że będą na gobliny, bo sobie zdrowo rosną
A są larpiaki też znacznie starsze, chociaż faktycznie większość to prawdopodobnie dwudziestokilkulatkowie. Także myślę, że i bez mojego posta zaklinanie rzeczywistości raczej się nie utrzyma wobec kilkuletniej imprezy, co się broni sama.
Na discordzie ("forum"?) jeden użytkownik dostał kilka tygodni temu bana, ale to po prostu kwestia ucinania krótko obrażania naszych graczy czy zakładania kilku takich samych wątków przez kilka kont tego samego użytkownika.
Discord dalej pozostaje najlepszym miejscem na bezpośredni kontakt i zadawanie pytań, ale jeśli chcecie coś wiedzieć (
@yeed ?), to postaram się wyklarować.
"Impreza jest robiona przez osoby około trzydziestki"
No trudno, żeby imprezę na ponad 300 osób z obsługą ogarniała młodzież.
Wyszedłby pewnie co najwyżej obóz harcerski, spanie pod namiotem i dużo alkoholu, ale mogę się mylić oczywiście.
"a z naszych dzieci sobie żartujemy, że będą na gobliny, bo sobie zdrowo rosną
"
Ja bym sobie tak nie żartował, a na pewno nie na forum discordowym larpa, bo jeszcze dostanie się bana za obrażanie, w końcu to ageizm, a zresztą proszę spytać ekspertów od nowomowy co moderują tamto forum, na własne ryzyko jasna sprawa
"A są larpiaki też znacznie starsze, chociaż faktycznie większość to prawdopodobnie dwudziestokilkulatkowie."
Otóż to, właśnie.
"Także myślę, że i bez mojego posta zaklinanie rzeczywistości raczej się nie utrzyma wobec kilkuletniej imprezy, co się broni sama."
Kto tutaj właśnie zaklina rzeczywistość.
"Na discordzie ("forum"?) jeden użytkownik dostał kilka tygodni temu bana, ale to po prostu kwestia ucinania krótko obrażania naszych graczy czy zakładania kilku takich samych wątków przez kilka kont tego samego użytkownika."
Wątek po banie zniknął, także dalej nikt w opiniach nie znajdzie odpowiedzi na pytanie, co mogłoby działać na larpie lepiej oraz co się nie podobało. Poza tym bądźmy szczerzy ban za duplikację wątku(?!), to rzuca w sumie nowe światło na zasady panujące w tej społeczności.
Pytanie też na jakim poziomie stoi wolność wypowiedzi zakładając, że mówienie o wadach to temat tabu, może to właśnie ten legendarny sposób na to, że impreza broni się sama.
Co do obrażania, to użytkownik co dostał bana powinien być tutaj obrażony, ale wybacza, a tym postem chciał tylko ostrzec olbrzymią rzeszę sobie podobnych fanów gothica 30+ przed bardzo specyficzną społecznością, przed która lepiej trzymać język za zębami, aby nie zostać wykluczonym.
Pytanie, czy warto udawać.
"Discord dalej pozostaje najlepszym miejscem na bezpośredni kontakt i zadawanie pytań, ale jeśli chcecie coś wiedzieć (
@yeed ?), to postaram się wyklarować."
Z ostatniej ankiety przeprowadzonej wśród uczestników tego rocznego larpa wynika, że oni cenią sobie bardziej kontakt przez platformę Facebook (51%) oraz Messenger (33%), bo na Discord wskazało niespełna 16% respondentów.