Zdecydowanie lepiej jak tło jest już nieruchome, to na plus
. Co mi się nie podoba, dwa Slidery z newsami, pierwszy, pod headerem jest fajny, tylko ten obrazek Gothic 3 Comunnity project coś nie tak wygląda, ale ogólnie to do pierwszego slidera nie mam co zarzucić. Natomiast drugi, ten co 3 newsy z prędkością światła się zmieniają (8 nowych screenów, Gothic magazine i coś tam jeszcze) To ja bym go w ogóle wywalił, bo po co dwa takie gówienka? Kolejną rzeczą jest to, że w headerze nie wszystkie menu sie zmieściły w linii i poleciały na górę, przeniósłbym np główną nawigację, mody i prace zakonne do modułów po lewej stronie artykułów, wiem, że da się tak bo widziałem ten lay w oryginalnej wersji. Jeżeli chodzi o same menu, to rzeczywiście Vas dobrze mówi, że ciemniejsza czcionka, w ogóle całą ją bym zmienił.
Co do backgroundów do danych sekcji - powinno się dać. Jeżeli Kac jest 'za' i zrobi coś w tym kierunku, tła takie powstaną.
Chyba się nie da, można zrobić tło z takiego jakby pokazu slajdów, ale odmienne tło dla każdej sekcji to raczej niemożliwe.