Czyli jeśli to jest robione jako hełm to będą musieli przerobić korony (głupio będzie jak tego nie zauważą ale nie sądzę by taką niedoróbkę zrobili). Natomiast sam mod a wręcz nieoficjalny dodatek szykuje się świetnie. Robią wszystko czego mi brakowało w G3... Mam nadzieję że nie zepsują tego co już w grze jest dobre. Cieszę się że przynajmniej G3 będzie "gothicowy" czego zdecydowanie nie można powiedzieć o gniocie jakim jest Arcania. Dobrze że CSP otwiera fabularną drogę do ZB (którego tak jak Arcanii nie przechodziłem) bo przy obecnym zakończeniu fabuła dodatku wydawała się być naciąganą i ciągniętą na siłę. Tylko czekać! Niestety trochę sobie poczekam bo nie dość że muszą najpierw dokończyć robotę to jeszcze polonizacja... (nie lubię gier w obcych językach). W między czasie wychodzi Edycja rozszerzona do ZB która być może sprawi że skuszę się na ten dodatek. Gościom z CT (chyba już się jakoś inaczej nazywają) mogę jedynie powiedzieć: OBY TAK DALEJ!!! Bo odwalają kawał dobrej roboty czego niestety nie powiem o kolesiach z Spellbound. Co do kalendarza to zrobili mi niezłego smaka bo czuć starego, dobrego Gothica. Jeśli to wypali to czeka mnie sporo godzin grania.