Gazetka Gothica...

Status
Zamknięty.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Arminas poprosił mnie o zrobienie okładki. Zrobiłem trzy wersje bo sam jakoś nie mogłem powiedzieć która najlepsza. W razie czego powiedzcie co poprawić itp:

okladka1ed8.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/972/okladka1ed8.jpg

okladka2gu4.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/3712/okladka2gu4.jpg

okladka3ma9.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/3319/okladka3ma9.jpg

Czekam na odpowiedź..

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Jak dla mnie numer 2. jest najlepszy. Mamy się zebrać z gazetką w tym temacie czy jak? ; p coś było dziale, a moim zdaniem nowy dział jest zbędny. Po prostu dać nam(czyli tym którzy się zgłosili i zostali zaakceptowanie przez Robsona) uprawnienia do działu redakcja. Czy tak nie byłoby prościej?

V

Vergil

Guest
Ej... A okładka to jest prostokątna :p Wysokość większa niż szerokość ;P
Ale co mamy pisać?

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Wszystkie 3 okładki są ładne. Wybierzcie według własnego gustu lub losowania.
CYTAT
Po prostu dać nam(czyli tym którzy się zgłosili i zostali zaakceptowanie przez Robsona) uprawnienia do działu redakcja. Czy tak nie byłoby prościej?

osobiście jakoś nie bardzo chcę być w "redakcji" ale jeśli to jest konieczne...

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Dla mnie Redakcja, a Wieści z Nordmaru to dwie różne rzeczy... Jeśli już bylibyśmy jako Redakcja (ładny kolorek mają :p) to chciałbym w ich dziale jakieś sub-forum na hasło gdzie tylko my mielibyśmy wstęp...

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
A może jednak lepiej byłoby mieć swój własny dział? Nie mówię nawet o kolorze bo on jest zbędny. Nie pogardziłoby się ale nie będziemy nalegać ;]. Albo tak jak mówi ArminaS. Jesteśmy w dziale redakcja a tam jeszcze jedno subforum.. Ale mi jednak bardziej pasowałoby ten swój własny dział.. A co z kolorkiem? Bo jak dla mnie to możemy być bez ale są tacy którzy chcą mieć..

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Delikatanie chciałbym zauważyć że jedyna aktywna cześć redakcji uczestniczy w projekcie gazetki. Mam rację? Więc myślę że śmiało możemy działać tam na forum.

Ja się piszę na pisanie mogę naprzykład:eek:pisać jak w G1,G2,G2NK,dołączyć do gildii,różne newsy o G3,G4,i wyżej wymienionch:G1,G2,G2NK,a screenami też mogę się zająć ale polecam też userów:Daria,Anioł Stróż,a i w gazetce powinien też być dział na listy fanów,a i za pamięci ktos może się zająć drukowaniem i sprzedarzą
polcam:Bezimienny12010 :lol:

Jak coś moje gg:9212950

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
co do okladki, to trzecia mi sie bardzo podoba.
No a co do subforum, to jak dla mnie niewzne, gdzie mialoby sie znajdowac, wazne by istnialo. To napewno ulatwi nam prace.

Dark Shadows

Active Member
Ohoho Daria szkoda, że nie ma tej reputacji. Masz u mnie plusa za to. Piękna okładka, a zwłaszcza numer 1. Ja głosuje na nią jeśli oczywiście jakiś głos w tej sprawie mają ci co przy samym projekcie nie pracują.

Powodzenia i pozdrawiam.

Najładniejsza okładka to według mnie 3 praca Anioła Stróża a zaraz po niej 2 Darii.

CYTAT
Delikatanie chciałbym zauważyć że jedyna aktywna cześć redakcji uczestniczy w projekcie gazetki. Mam rację? Więc myślę że śmiało możemy działać tam na forum.

Też tak myślę :)

Co do kolorku potrzebny nie jest, ale chciałbym jednak to mieć.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Ponieważ Kacperex nie zgodził się na nasz dział (w sumie go rozumiem... I tak ma poplątane wszystko) zrobiłem oddzielne forum...
Nie oczekujcie pięknej szaty graficznej itd. to forum jest tylko po to aby mieć w redakcji wszystko uporządkowane i żeby się nie zgubić...

Forum

P.S. Każdemu z redakcji dam rangę i będzie mógł widzieć dział gdzie będziemy pracować...

daria

Szejn
Weteran
AS dla mnie nie jest to rywalizacja, nie chodzi o to, kto zrobi lepsze - wazne zebysmy wspolpracowali...
Niech inni sie wypowiedza jak jest okey lub jak wg nich powinno to wygladac, a wtedy moze razem cos zdzialamy (collab) :p

Vullin

Feainewedd
Wg. mnie okładka powinna byc w formacie A4, tak jak zresztą cała gazetka. Po drugie nie powinno byc na niej zbyt dużo bajerów. Ot jakiś obrazek, tytuł na górze i tyle. Powinno zostac miejsce na jakiś tekst, informacje co można zobaczyc w numerze itp. A te wszystkie wybajerowane, animowane plakaciki to można zrobic jako formę reklamy gazetki, a nie okładkę. Co do kolorków, grup itd. nie można się po prostu umówic kto jest w redakcji i już? No chyba, że powstałby oddzielny dział, to rozumiem, ale widzę, że ArminaS zrobił już forum więc na GUP nie ma sensu robic specjalnych grup dla nas.

Wrócę jeszcze do okładki... Nie fajniej by było gdyby okładka w każdym numerze była inna? Oczywiście zachowalibyśmy pewien schemat, ale obrazek, czy coś w tym stylu mógłby się zmieniac.

Do grafików: Myślę, że szatą graficzną powinniśmy zajmowac się dopiero, gdy wiadome będzie jakie w gazetce będą działy, teksty itd. Wtedy będziemy mogli dostosowac odpowiednią grafikę do odpowiedniego tekstu. Po za tym nie ma co robic jakichś "konkursów" - kto zrobi lepszą okładkę, czy szóstą stronę... Powinniśmy załatwiac to między sobą i jak już powiedziała Daria - współpracowac.

To tyle ode mnie.

daria

Szejn
Weteran
Zgadzam sie w 100% z Vullinem, poczekajmy - wszystko bedzie wiadomo, to zaczniemy dzialac... W razie czego mamy swoje gg i nie damy rady tego opanowac jesli nie bedziemy wspolpracowac i bedziemy nawzajem rywalizowac... Poczekajmy na znak od ArminaS'a...

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Ogólnie wydaje mi się, że gazetka powinna być zrobiona w power point
taka moja sugestia

daria

Szejn
Weteran
Yeed bardzo dobry pomysl, ale jesli wszystko jest juz ustalone, to watpie, aby chciano to zmieniac... Teraz trzeba by bylo wszystko od nowa ustalac... Mogles wczesniej zaproponowac, chyba, ze sie myle i reszcie sie spodoba i sie zgodza :p

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Może przecież być w kilku wersjech... Co do okładki to zgadzam się Vullinem żeby okładka była co numer inna... Ale o tym już na forum

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom