Gazetka Gothica...

Status
Zamknięty.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Spoko, Kraver na razie nie zbieramy jeszcze ekipy tylko wymyślamy co tam będzie... Ekipe zrobimy jak już będzie oficjalnie wszystko załatwione.

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
CYTAT
A pomysł o tekstach z SB jest naprawdę fajny... Nam, masz ten z braciszkiem? xD

jasne że mam xD również mam kawał kłótni yeed'a z jodłem i wyprawy jodła, czyli jak jodeł poszedł spuścić mi łomot xD

Pandrodor

Member
CYTAT(Nameless @ 18-03-2008, 20:06) index.php?act=findpost&pid=174386
jasne że mam xD również mam kawał kłótni yeed'a z jodłem i wyprawy jodła, czyli jak jodeł poszedł spuścić mi łomot xD

Mówisz o więzieniu Jodła w kablu? xD

Co do pomysłu, byłbym przeciw. Myślę, że gazetka o gothicu czy chociażby życiu forum byłaby nudna...Ale z drugiej strony, nikt jeszcze czegoś takiego nie robił, więc w razie czego byłbym z wami xd

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Tak o tym mówię xD. Pan, ale zastanów się po co byśmy mieli pisać gazetkę o gothicu? Przecież te wszystkie arty są na stronie. Ta gazetka miałaby na celu uatrakcyjnić nasze forum i trochę odkryć życie "mieszkańców". Wtedy moglibyśmy się stać ciekawsi. A tak to jak będziemy pisać w gazetce to co jest na stronie to to ma słaby sens.

btw. zrobiłbym tak żeby tak gazetka ukazywał się raz na dwa tygodnie, a może nawet rzadziej bo nigdy nie wiadomo kiedy będzie się coś działo ciekawego na forum. Czasem jest straszna nuda, a czasem mamy aż natłok wydarzeń ; p

V

Vergil

Guest
A co sądzicie o wywiadach z userami numeru ;]? Takie coś: User Numeru, na górze jego nick, niżej avatar, co redaktor o nim sądzi, wywiad z nim etc.
Ja piszę się na takie coś :p

RobsonAjax

Member
To może coś ja powiem: wydaję mi się, że gazetka powinna być wydawana co miesiąc (tak w sumie będzie najlepiej), podoba mi się pomysł, aby opowiadała o życiu forum; nowinki o zmianach layoutu itp., aktywnych tematach i dyskusjach [które można by było streszczać], "rozmowy" z SB, prezentacje userów też brzmią ciekawie. Ale mimo wszystko byłbym za stworzeniem też działów o Gothicku: byłoby tam onfo o najczęstszych problemach np. Where is Guru?, ciekawoski o grze np. zjedz 50 Ciemnych Grzybów a masz +5 many, krótkie artykuliki np. o postaciach itd. I w sumie bardziej by mi pasowało zająć się "gothicową" części pisma ;).

Czekam na uwagi.

Pozdrawiam.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Nie obraźcie się ale jak na razie więcej kłapiecie szczękami niż robicie
W takim tempie gazeta powstanie.........za taki czas, że nikomu już sie nie będzie chciało i nie powstanie !

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Wolę szmatławiec...niż mgliste wspomnienia i deklaracje, że powstanie..
O ile w ogóle powstanie...bo w takim tempie się na to nie zanosi

RobsonAjax

Member
Jak już się mam(y) za coś zabrać, to chociaż porządnie. I jak mamy zrobić to też porządnie. Bo po co robić coś, co okaże się (przysłowiowym) gównem i nikt na to uwagi nie zwróci, a robienie następnego numeru, bedzie mijało się z celem?
Dobra, starczy tej gadaniny.

Pozdrawiam.

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zamiast paplać co i jak
Już powinny być napisane jakieś arty do Gazetki, żeby można było spośród nich wybrać
Grafik już powinien myśleć nad koncepcją wyglądu czy w power poincie prezentacje czy może coś innego
Więc przestań gadać o porządnym wykonaniu, bo porządnie to każdy może napisać swoją działkę
a ludzie i tak mogą odebrać to jako szmatławiec lub nie

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ale to musi mieć jakiś skład. Tu najpierw trzeba redaktora naczelnego, coś w tym stylu. Bo jak każdy zacznie pisać bez ładu i składu byle co to nic z tego nie wyjdzie. Potrzebny jest "bos", który wszystko zorganizuje. Arminas powinien to pociągnąć. W końcu to jego pomysł...

RobsonAjax

Member
Słusznie. Z tego co widze, on ma jakąś wizję co tam miałoby być zawarte, kilka pomysłów Vergila. Narazie lecę z kompa, ale jutro będę miał czas i poogarniam to wszystko trochę, więc osoby zainteresowane tworzeniem gazetki mogę się spodziewać PWów odemnie w najbliższym czasie (pewnie jutro, ale jak z dostępnością do neta będzie, tego nie jestem w stanie teraz powiedzieć).

Pozdrawiam.

Arminas

Wybraniec Adonix'a
To chyba czas zacząć pracować

Robię coś typu głosowania

Redaktor Naczelny:
Redaktor: (tu można kilka osób, bo napewno nie będzie tylko jeden red.)
Grafiki: (ci co chcą zrobić okładki, grafiki stron itd.)
Wyszukiwacz: (mówiłem o tym na poprzedniej stronie)

Ci co będą pisać opowiadania itd. to oni nie są redami, tylko wystawiają swoją prace do jakiegoś reda, lub naczelnego i oni zadecydują czy zamieścić... Jak ktoś się zgłasza na jakieś stanowisko to niech napisze coś typu

Czym się zajmę (nie wiedziałem jak to nazwać xD): czyli czy chcesz być grafikiem, czy redaktorem...
Stopień zaangażowania:
Przykładowe prace:
Ilość wolnego czasu w dzień:

Na podstawie tego co wyżej wymieniłem wybierzemy skład... To ja się wypowiem

Redaktor Naczelny: RobsonAjax
Redaktor: RobsonAjax, Kraver Lynch
Grafiki: Vullin, jak będzie chciała to i Daria
Wyszukiwacz: Sam nie wiem :p

Kraver Lynch

Weteran
Weteran
Redakcja
Tytul: Topor Barbarzyncy

Gosuj€ tak samo

Redaktor: RobsonAjax, Kraver Lynch
Grafiki: Vullin i Daria
Wyszukiwacz: hmm moze sam ktos sie zglosi, bo nie mam pojecia

Podoba mi się pomysł stworzenia gazetki a najbardziej pomysły Vergila. Mógłbym zapisywać teksty z SB...chociaż Nameless się już zgłosił.

Redaktor: ArminaS, Kraver Lynch
Grafiki: Vullin, Daria, Anioł Stróż
Wyszukiwacz: Jak mi się nie uda z SB to mogę spróbować z tym.
Tytuł: "Wieści z Nordmaru"

Nameless: łokej ale wyszukiwaczem też mogę być :p

Nameless

Szatan na kółkach
Moderator
Redaktor Naczelny: Robson
Redaktor: Kraver, (Yeed ; p Chyba Kpisz ) Nie kpię wcale
Grafika: AS i Vullin
Wyszukiwacz: bwww... nie wiem kto ; p
Tytuł: "Wieści z Nordmaru"

PoP razem możemy łapać teksty z sb ; p

Arminas

Wybraniec Adonix'a
Sory ale wczoraj wieczorem zapomniałem o jednej rzeczy... Mianowicie jaki ma być tytuł :p Proszę was abyście zedytowali posta i dodali na górze tytuł...

Ja już tutaj go dam:

"Gothic News"
"Wieści Nordmaru"
"Topór Barbarzyńcy"
"Goniec leśny"

Nie musicie wybierać tytułu z tych które ja wymieniłem...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom