Euro 2008

Polska

• Total voters
    0

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Cóż można powiedzieć po dzisiejszych meczach? Przychodzą mi na myśl trzy słowa: Holandia jest wielka. To jak grają pomarańczowi jest wręcz nieprawdopodobne. Zespół prowadzony przez Marco Van Bastena jest G-E-N-I-A-L-N-Y! Każdy szczegół mają dopracowany, a jest to efekt nie genialnego zespołu, ale taktyki. Bowiem widząc jak grają Holendrzy widzę to, co próbuje wbić naszym chłopakom Leo, to jest styl Holenderski, szanować piłkę, na polu przeciwnika podawać bez przyjęcia, od razu gdzieś odegrać. Holendrzy grają jak marzenie. Jak piłka jest przy ich polu karnym, to albo uratuje ich jeden z najlepszych bramkarzy świata Edwin Van Der Sar lub obrońcy sami zabiorą piłkę, ale nie grają mozolnie i nie śpieszą się, ale od razu wybiegają z kontrą. Przykładem mogą być trzy bramki dzisiaj i wszystkie z meczu z Włochami. Jak już mówiłem, Holandia gra perfekcyjnie. Patrzę na nią i widzę największego faworyta na Euro, jednak nie możemy zapomnieć o dwóch innych drużynach, które także grają jak na razie bardzo dobrze.
Jedna z tych drużyn to Portugalia, która raczej na Niemcy trafi w ćwierćfinale (ale będzie mecz), jednak sądzę, że Cristiano i spółka rozwalą Niemiecką Machinę Wojenną.
Drugą drużyną jest Hiszpania, wprawdzie jutro czeka ich prawdziwy sprawdzian, bowiem grają z dobrą Szwecją, ale w pierwszym meczu grali bardzo ładnie i zdziwiłbym się jeśli nie wygraliby.
Co do grupy dzisiejszej jeszcze. Włochy mają jeden punkt, Francja ma jeden punkt, Rumunia ma dwa punkty, Holandia ma sześć punktów. Pomarańczowi mają zapewnione pierwsze miejsce. Teraz, kto drugie? Odpadnie albo Francja albo Włochy, albo obie reprezentacje. Szczerze mam nadzieję, że Rumuni wygrają z Holandią! :p Jednak sądzę, że to Włosi się wyślizgną. Niestety makaroniarze są takim zespołem, który przeważnie psim swędem wychodzą z grup, a później dochodzą daleko, a nawet są w stanie zdobyć mistrzostwo, tego się obawiam po Włochach, oni są w stanie się przebudzić, a Francja? Po dwóch meczach na Euro jestem zdania, że bez Zidana Francja jest niczym. Jednak trzeba mieć nadzieję, Rumunio! Udup Żabojadów i Makaroniarzy! :D

Kogo typuje na zwycięstwo w Euro? Po meczach, które na razie rozegrano, to Holandię, grają oni pięknie i skutecznie, normalnie Brazylia za lat świetności. :] Jednak nie zapominać, to jest futbol, wszystko się jeszcze może zdarzyć, na przykład zdobycie Euro przez Austriaków! :f

Pozdrawiam, Crisis.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Hmm już gdzieś pisałem, ale sądzę ze w finale zagra Holandia i... Hiszpania ;]
Romania jeszcze wejdzie z 2 pkt zobaczycie ;d Francja - Włochy 1:1

daria

Szejn
Weteran
Noooo Holandia pokazała klasę... Ja byłam przekonana, że Francja jest świetnie przygotowana i, że wygra, a tu takie zaskoczenie.... Holendrzy pokazali na razie największą klasę... Jeszcze żadna drużyna tak nie zagrała i myślę, że nadal nie zagra i Holandia dojdzie do finału... To ich szczytowa forma xD Wystarczy spojrzeć na wyniki :p

Co do karnego dla Austiaków w naszym meczu, to trwa protest... Nie wiem, czy to jest takie pic na wodę fotomontaż czy prawdziwe, ale looknijcie na tą stronkę :D http://www.protest2008.pl/

CYTAT
Wielu mówi, że była strzelona ze spalonego, ALE TAK NIE MOGŁO BYĆ, BO GDY SAGANOWSKI PODAWAŁ TO PIŁKA OD BIŁA SIĘ OD NOGI AUSTRIAKA.

cesc mylisz się... Jak piłka się odbije od nogi przeciwnika, to jest spalony... :p
Tam nie było spalonego, ponieważ zawodnik z Austrii był za boiskiem i to on był ostatnim obrońcą, bo dopóki sędzie nie zatrzyma gry, to ten zawodnik jest nadal uczestnikiem gry. LINK

"Jeden człowiek zniszczył wysiłek całej drużyny" - Jacek Bąk

"Czuję się oszukany jako piłkarz i Polak" - Paweł Golański

"Okradziono nas z tego, na co zasłużyliśmy" - Leo Beenhakker

Święte słowa tych ludzi...

[SIZE=14pt]EDIT:[/SIZE] CYTAT cesc'a w temacie o faulu na Eduardo da Silva.
CYTAT
W sumie to był to brzydki faul i współczuje mu z całego serca, jak i jego drużynie Arsenalowi, ale także Chorwacji.

cesc, czy teraz też współczujesz Chorwacji??? :p Pewnie w składzie z Eduardo da Silva byliby jeeeeszcze silniejszy...

Według mnie Polska odpadnie w ćwierćfinale.

Mistrzem Europy Włochy bo są mistrzami świata.

P.S.:powód rozpaczy polaków to: zła gra Howard Webb

szczurek

Menda serowa
Weteran
Kolega wyżej albo jest pieprzonym opymistą albo nie ma pojęcia co się na euro dzieje i nabija sobie tylko posty :)
Mam nadzieje że jednak to pierwsze, bo ja sam wierze do końca ;]

daria

Szejn
Weteran
Elo Elo!!!

Co myślicie o takim toku tego turnieju? xD

Kurde, dziwnie wszystko wyszło... Ja byłam pewna, że Holandia, Chorwacja, Portugalia wejdą do półfinału, a oni już w ćwierćfinale odpadli - masakra... Właśnie dzięki temu możemy zobaczyć jaka piłka jest nieobliczalna - przecież gra Holandii w fazie grupowej była na poziomie zwycięzców... :p
Ale i tak się cieszę, że to Niemcy są w finale. Po prostu lubię to drużynę, no może w meczach nie pokazywali klasy, ale jednak są w tym finale... Mecz Spain kontra Russia trwa i ja myślę, że to Hiszpania zagra o mistrzostwo xD

A, Wy co o tym sądzicie? ;)

Kettger

Handlarz
CYTAT(Daria @ 26-06-2008, 22:04) index.php?act=findpost&pid=187576
Elo Elo!!!

Co myślicie o takim toku tego turnieju? xD

Kurde, dziwnie wszystko wyszło... Ja byłam pewna, że Holandia, Chorwacja, Portugalia wejdą do półfinału, a oni już w ćwierćfinale odpadli - masakra... Właśnie dzięki temu możemy zobaczyć jaka piłka jest nieobliczalna - przecież gra Holandii w fazie grupowej była na poziomie zwycięzców... :p
Ale i tak się cieszę, że to Niemcy są w finale. Po prostu lubię to drużynę, no może w meczach nie pokazywali klasy, ale jednak są w tym finale... Mecz Spain kontra Russia trwa i ja myślę, że to Hiszpania zagra o mistrzostwo xD

A, Wy co o tym sądzicie? ;)

Dariusiu moja droga... ;]

Obstawiłem na Hiszpanię, i mam nadzieję, iż wygra. A tak propo to jest 70 minuta i Hiszpanie prowadzą 1-0 po bramce Iniesty i Xaviego, czyli wychowanków mojego ulubionego klubu piłkarskiego, FC Barcelony. ;)

EDIT: Guiza i 2-0. Po meczu.

EDIT: 3-0. :p

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Wczoraj, a raczej dzisiaj w nocy odwiedziłem ten temat z zamiarem napisania jakiegoś małego podsumowania, ale nie miałem weny- i widzę, że Daria mnie uprzedziła :)

No cóż, faktycznie turniej jest pełen niespodzianek. W dość dziwny sposób i niespodziewanie odpadli jedni z faworytów mistrzostw, Holendrzy, wynik meczu Portugalia - Niemcy, był do przewidzenia. Z pewnością wielkim odkryciem jest Rosja, która przecież w historii ME na dwa występy, dwa razy nie wyszła z grupy, a teraz doszła do półfinału. Rosjanie pod wodzą holenderskiego szkoleniowca Guusa Hiddinka, który wprowadził do ich zespołu powiew świeżości i tak zwany "nowoczesny futbol", nie ulegli presji, zagrali bez kompleksów z teoretycznie lepszym zespołem i pokonali Holandię w pięknym stylu.
Dobrą formę reprezentuje także Turcja, która nie była w łatwej grupie i na pewno nie typowano jej na faworyta tej imprezy.
Zagrali fenomenalny, dramatyczny mecz z Czechami, w którym w ciągu 20 minut odrobili dwubramkową stratę i strzelili zwycięskiego gola, pozbawiając tym samym złudzeń pewnych siebie Czechów.
Znamy już finalistów - są nimi Niemcy i Hiszpania. Myślę, że nie jest to wielkie zaskoczenie, występ obu reprezentacji w finale był raczej oczywisty. Ciężko w tej chwili typować zwycięzcę, gdyż obie drużyny są równie mocne i dobrze przygotowane do występów na tej klasy imprezach. Kto zostanie nowym mistrzem europy - przekonamy się o tym już 29 czerwca.

Jeśli chodzi o grę Polaków - pozostawia ona, moim zdaniem, wiele do życzenia. Na pewno nasi reprezentanci nie pokazali maksimum swoich możliwości, bez zarzutów spisywali się jedynie dwaj Polscy zawodnicy - Roger i Boruc.
Wielka szkoda, że chłopakom nie udało się wyjść z grupy, co było do osiągnięcia.
Pozostaje nam jedynie mieć nadzieję, że za 4 lata będzie lepiej :)

Pozdrawiam

szczurek

Menda serowa
Weteran
CYTAT
Mistrza zdobędzie... Hiszpania ;o

Moje słowa i mam nadzieję że się sprawdzą.
Na prawde szkoda Turków, którzy byli o niebo lepsi od niemców zwłaszcza że grali w tak okrojonym składzie jak nikt inny wcześniej.
Po odpadnięciu Holandi przeszła mi przez głowe taka myśl że to nie koniec niespodzianek i emocji - i dobrze, bedzie jeszcze na co popatrzec :)

Edit: Jedno mnie zaciekawiło w ankiecie

Rosja [ 0 ] [0.00%]
Turcja [ 0 ] [0.00%]

:)

Phantom Lord

Active Member
Ja się cieszę, że Ruski odpadli. Coś się za bardzo rozpędzili, ale z legendą jednak nie ma bata :) Hiszpania zagrała jak zwykle z klasą, bawiąc się Ruskami, szczególnie w pierwszej połowie... To było piękne.

No cóż, jak każdy patriota jestem za Hiszpanią w finale. Mam nadzieję, że będzie co oglądać... Szkoda, że nie będzie emocji - nie mam Polsatu i muszę oglądać na niemieckim kanale.

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Ehh.. Większość zespołów na które najbardziej liczyłem odpadło.. Holandia, w fazie grupowej pokazała klasę i była jednym z kandydatów na mistrzostwo. A tu w ćwierćfinale przegrali z Rosją.. Jednak trzeba to naszym sąsiadom przyznać. Grali wtedy dobrze. Widzieliście pod koniec Arschawina? Nawet nie miał sił by się uśmiechnąć. Myślę że powodem stosunkowo słabej gry z Hiszpanami było zmęczenie.. Trochę szkoda że portugalia odpadła.. No ale Niemcy wygrali.. Jednak Turcy grali wyśmienicie. Nie dość że skład okrojony (zacytowałem Szczurka ;p), to i tak pokazali na co ich stać. Niemcom jak zawsze w ostatniej minucie się udało strzelić gola.. Tak jak na mundialu z polską, teraz z Turcją ;/. Jeśli chodzi o finał.. Ofc że jestem za Hiszpanią. Nie cierpię Niemców..

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Primo dla mnie wczorajszy mecz półfinałowy Rosja - Hiszpania to była jakaś farsa. Hiszpanie bawili się z Ruskami jak z jakimiś dziećmi. Ten mecz pokazał jacy oni byli tak naprawdę słabi i wzmocnił moje przekonania, że z grupy Ruscy wyszli tzw. "Psim swędem".
Co do Hiszpanii liczę, że wygra i zmiażdży Niemców w finale. Mimo, że obydwie drużyny są dobre to jednak będę kibicował Hiszpanii.
Mecze ćwierćfinałowe strasznie mnie zaskoczyły. Wszyscy faworyci, którzy pokazywali dobrą grę odpadali. Szkoda, wielka szkoda.
Co do Niemców. Zawsze grali dobrze. Byli i są maszyną. Potrafią pokazać, że grają dobrze, co widać po meczu z Turcją.

Do góry Bottom