Euro 2008

Polska

• Total voters
    0

Kacperex

KacŚpioszek
Holandia dziś pokazała klasę. Aktualnie jest 3-0 dla nich i myśłę, że tak się skończy.
Mało kto w nich wierzył, ludzie obstawiali bardziej makaroniarzy, a tu proszę.
Podoba mi się nawet gra pomarńczowych, widać że Marco wyciągnął z nich to co dobre.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Van Persie sie wreszcie obudził, Włochy jadą do domu cośtak czuje z taką grą ;p Jeszcze im Romania wklepie :)

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Co do podolskiego, to jak mówił komentator, on chciał grać dla polski tylko PZPN się nie zgodził.. Strzelił nam dwa gole i trudno. Przynajmniej się nie cieszył zbytnio..
Wracając co meczu.. Gol Smolarka powinien być zaliczony. Było widać, iż spalonego nie było.. Sędzia miał inne zdanie. Dla niemców.. sam nie wiem. W każdym bądź razie gol został uznany.
Jeśli chodzi o wczorajszy mecz Holandii. Oglądałem. Na prawdę jeden z lepszych meczy. Holendrzy pokazali klasę. Coś mam przeczucie ze z grupy nie wyjdą włochy i francja ;].

Przy okazji, kiedy następny mecz polaków? :p

szczurek

Menda serowa
Weteran
Czwartek z Austrią... Kibic nie ma co, ja to rozkładówke znam na najbliższy rok xD

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
CYTAT
Włochy jadą do domu cośtak czuje z taką grą ;p Jeszcze im Romania wklepie

Włochy muszą wygrać z Rumunami. To ich mecz o wszystko. Muszą się chłopcy zmobilizować, bo nie wygram 430 zł xD.
A dzisiaj SZWECJA DO BOJU!!! Nie zawiedź mnie.

daria

Szejn
Weteran
ELO!!

I co myślicie o dzisiejszym meczu z Austrią??
No może po kolei...
W pierwszej połowie Polacy chodzili po boisku jak święte krowy, zero techniki i gry... Bramka z przypadku, bo porównując grę Austriaków do naszej, to byliśmy zerem :p
Za to druga połowa mnie zaskoczyła :p Polacy dobrze grali - ładne wymiany piłki, świetne dryblingi i ogólnie lepiej niż w pierwszej części spotkania...
Ale i tak najbardziej zaskoczyła mnie ok. 93 minuta gry... Jak zobaczyłam tego łysola głupiego, że dyktuje karnego to normalnie zawału dostałam.. Po protu pacan, tam nie było przewinienia na karny... Od początku sędzia był za gospodarzami, jak to komentatorzy mówili... Ale na końcu to pokazał szczyt debilizmu...
Jednak w ostatniej akcji miałam jeszcze nadzieję... Nie pamiętam kto, ale ktoś za dryblował przed polem Austriaków i strzelił, a strzał zablokowano... ;p

BTW. Moja mama najlepsza... Był faul, a moja mam krzyczy, że "aut"... Pytam się jej czemu, a ona na to, że tam pisze hahah xD Chodziło jej o skrót nazwy Austrii (AUT) :D Wiecie - kobita, co pierwszy mecz od ostatnich mistrzostw ogląda, to się nie skapła :p

Wyjątkowo wszelkie obelgi pod adresem sędziego będziemy ignorować :D, tylko bez przesady ;] - Feo

Feo, powiedziałam to zbyt łagodnie :p Czyż nie? ;) :D

Ja bym to powiedział zdecydowanie ostrzej ;]

szczurek

Menda serowa
Weteran
Przez takich cweli Polska znowu wyjedzie z pustymi rękami...
A szanowałem go za to co robił w Premiership... Koleś zamknij sie w domu i nie wychodź dla własnego dobra...

Crisis

Strażnik Magów Wody
VIP
Redakcja
Po tym meczu można powiedzieć dwie rzeczy. Pierwsza, sędzia zachował się jak ostatni idiota, czy przez całe spotkanie był za Austrią nie wiem, ale sądzę, że ta sprawa powinna zostać zbadana przez UEFA. Druga, Boruc jest wielki i tego nikt nie jest w stanie teraz zakwestionować. Artur Boruc pokazał taką klasę, że jego przeciwnicy teraz powinni się zamknąć. Dzięki komu zremisowaliśmy? Borucowi, prawda, Roger strzelił bramkę, ale gdyby nie Artur, to byłoby ile? 4:1 dla Austriaków? Boruc miał takie interwencje, że powinniśmy się łapać za głowę i myśleć skąd u nas w Polsce tacy zawodnicy się biorą. Jednak dość o Arturze. Polska grała dobrze, według mnie w obu połowach. Należy pochwalić Rogera, Saganowskiego i Żewłakowa, bo oni też zrobili kawał dobrej roboty.
Co można powiedzieć? Nasi jadą do domu przez karygodny błąd sędziego. Jednak nie będę o nim pisał jaki to on jest, nie, to nie mój styl. Po prostu przeczytajcie pewien wpis na blogu, który prowadzi administrator strony strefyrpg, Midvith. KLIK

Pozdrawiam, Crisis.

Akasemis

Member
oa7pmt.jpg

No ja piernicze, co to ma być? powinni go wywalić z UEFY i mam to głęboko gdzieś, powinni nam przyznać 1:0 a nie remis ! teraz mamy ostro na całej linii, Austria musi wygrać z Niemcami (1 szansa na 1000) a Polska z Chorwacją (tak jak u Austrii) czyli krótko mówiąc mamy przesrane, a to wszystko przez tego Howarda czy jak mu tam...no ale nic, na pocieszenie zostanie nam bohater polaków - Artur Boruc, świetnie bronił, tak jak Roger w ataku i trochę Żewłakow w obronie :)

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Boruc był jedynym Polskim piłkarzem, który pokazał klasę. Gdyby nie sędzia ( oszczędzę sobie i Wam epitetów na niego) mieli byśmy szansę wyjść z grupy. Pierwszą połowę przespaliśmy, druga była bardzo ładna, ale cóż- wynik jest taki jak jest. To jest cały mój komentarz do tego spotkania...

Phantom Lord

Active Member
Od początku było pewne, że z tej grupy nie wyjdziemy (mamy Leo, ale bez przesady), ale faktycznie, nie dość, że mieliśmy dziurawą obronę i Boruc musiał za wszystkich pracować (świetnie grał), to sędzi włosy do oczu wpadły... albo jest debilem. Smolarka właściwie nie widziałem, Roger fajnie grał no i oczywiście wspomniany Boruc... Niestety w karnym mu się nie poszczęściło, ale oczywiście nie mam pretensji.

Akasemis - fajny plakat, ale zrobiłbym to nawet bez tych dolarów.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
No i co tu się rozpisywać. Sędzia jeb** leśny. Boruc, pokazał klasę w pierwszej połowię ( w drugiej nie miał okazji), Roger udowodnił, że nie jest przypadkiem w reprezentacji. Innych reprezentantów tez trzeba pochwalić, zwłaszcza za drugą połowę, w której grali zajeb****. Tylko zabrakło w niej gola, który sprowadziłby czyn jeb** leśnego do krytyki w radości, nie w smutku.
Trzeba wyjechać z honorem z Euro - wygrać z Chorwacją. W wyjście z grupy nie wierzę. Powoli zaczynam się do tego przyzwyczajać.
Leo zostaje z nami jeszcze do Mistrzostw Świata. Mam nadzieję, że przez ten czas zbuduje potężną reprezentację, której przebłyski widzieliśmy w eliminacjach.
Dzięki chłopcy za to, że próbowaliście. Za to jestem z was dumny.

Phantom Lord

Active Member
CYTAT
Wygrać z Chorwacją.
Dobrze by było, aczkolwiek widziałem ich mecz z Niemcami... Moim zdaniem gnietli ich jak w dziadku do orzechów. Biegli dosłownie do każdej piłki, nasi się zatrzymywali i poddawali. Trochę mi się to skojarzyło z Getafe, miejmy nadzieję, że Chorwaci polegną równie szybko, jak owy hiszpański klub... Tylko, że w meczu z Polską.

Ja już właściwie po pierwszym meczu uznałem, że z tej grupy nie wyjdziemy i teraz liczę na to, że szwaby dostaną jak najbardziej po zadach.
CYTAT
jeb** leśny

CYTAT
jeb** leśnego

Mam nadzieję, że nie masz nic do Leśków :D

Reynevan

de Tréville
Sędzia musi za to beknąć... w ten czy inny sposób. To po prostu w oczy kuje, że w doliczonym czasie koleś karnego stawia Austriakom. Psia krew...

On to lubi:
_42020274_footy5.jpg

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Ehh.. Szkoda gadać.. Uważam że polacy grali dobrze. W pierwszej połowie trochę gorzej, jednak nie było tak źle. Komentator dobrze dopasował słowa mówiąc ''Artur Boruc zero, Austria 0'' (chodzi o wynik meczu).. Miał być cud w wiedniu, a co było? Widać było, iż sędzia od początku był za gospodarzami. Cóż... Karnego nie powinno być, powinien powtórzyć rzut rożny.. Chociaż.. Roger strzelił z karnego.. A ciekawe dlaczego doliczyli aż 3 minuty.. Przecież nie było takich wielkich przerw.. Ah, nie będę tutaj stawiał obelg itp.. Przegraliśmy, trudno..

Pozdrawiam.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Pierwsza bramka sprawiła że szalałem z radości. Kumple darli japy i wszyscy byli zadowoleni. Druga połowa sprawiła że byłem dumny z naszej reprezentacji (pierwsze 20 minut bez komentarza). Sędzia - żółta karta dla Krzynówka - bo strzelił po gwizdku... Stronniczy pajac czekał kiedy walnąć tego karnego i się doczekał - co z tego że na tym ujęciu ktoś szarpie Bąka? Karny i to z 13 metra... 93 minuta okazała się być naszym grobowcem. Po meczu wyszliśmy i śpiewaliśmy co się u nas o takim sędziowaniu myśli... Pozostaje nam niestety kibicować tym austyjackim mendom w meczu Niemcami a naszym życzyć powodzenia z Chorwacją...

cesc

Member
Karny duch..., bo ja nic nie widziałem.

Ocena Meczu POLSKA- Austria i jego przebieg.

Nasi nie grali zbyt dobrze, na początku spotkania, wyglądało to jak trening z tyczkami, tylko że na bramce był solidny mur i nikt nie mógł strzelić, bo w bramce stał fantastyczny Artur Boruc.

Nic nam nie wychodziło, aż do 30 minuty kiedy to Roger strzelił bramkę. Wielu mówi, że była strzelona ze spalonego, ALE TAK NIE MOGŁO BYĆ, BO GDY SAGANOWSKI PODAWAŁ TO PIŁKA OD BIŁA SIĘ OD NOGI AUSTRIAKA.

http://pl.youtube.com/watch?v=sp4s8IO5m4Q w 1:12 minucie widać, że piłka odbiła się od nogi Austriaka.

Druga połowa to piękny mecz w wykonaniu Polaków, cały zespół grał pięknie, a Roger świetnie technicznie, aż chciało się patrzeć jak Roger biega z piłką i kręci. Druga połowa należała do nas. Polska przeważała i grała o niebo lepiej. Można powiedzieć że tak jak w Eliminacjach. Był to piękny mecz, ale coś pod koniec zaczeło się komplikować sędzia jakby umyślnie szukał bramki dla Austriaków, bo gwizdał praktycznie cały czas pod naszym polem karnym. Polacy się opierali, aż do 92 minuty kiedy to pan Webb dał karnego dla Austrii, ale idzie pytanie. Za co ? Bo chyba nie za to że gracze szarpali się za koszulki ? Bo gdyby tak było to w meczu co 5 minut mielibyśmy karne. Zresztą w taki sam sposób faulowany był Jacek Bąk.
Jest jeszcze pytanie czemu powtórzyli wolny ?, dlatego że Polacy wybili piłkę ?

No i stało się Polacy zremisowali z Austrią po karnym którego nie było. Sędzia skrzywdził miliony ludzi, ale udowodnił też że Piłka Nożna jest i będzie nie uczciwa... nie zmienię zdania, dla mnie wygrała Polska, mam tylko nadzieje że AUSTRIA NIGDY NIE ZAGRA W ŻADNYM TURNIEJU, A PAN WEBB ZAKOŃCZY KARIERĘ SĘDZIEGO, A TAKŻE ZOSTANIE SUROWO UKARANY...

dudekkss

Carcass
Weteran
Redakcja
Mecz był bardzo dobry dla polaków poza ostatnią minutą. Polacy grali bardzo dobrze, poza pierwszymi 30 minutami. Zwycięstwo się im należało. Błędy były także, o czym zapominać nie wolno, ale kto ich nie popełnia. 1 bramka była wspaniała. Emocji nie zabrakło. Niestety życie jest brutalne i pokazało nam znowu że nas tam chyba nie lubią. Ale co poradzić ? Zachowania niektórych kibiców mnie rozśmieszają ot co. Było minęło. Nie jestem z tego zadowolony, bo życzyłem naszym chłopakom jak najlepiej. Ale teraz pozostał mecz z Chorwacją, który ...... mamy nikłe szanse na choćby remis po tym co pokazali Chorwaci z Niemcami. Oczywiście, będę kibicował naszym.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Włochy - fart na maxa, juz dzis powinni nie liczyc sie w walce o awans.
Meczy z Austrią nie komentuje, a miałem nawet takie senne wizje ze Austria wyjdze z grupy naszym kosztem...

0260042748.jpg

Na jednym z for znalazłem jedyne warianty które nas interesują:

A)
Austria 1-0 Niemcy (Następny sędzia im mecz wydrukuje)
Polska 2-0 Chorwacja (Nasi zmotywowani jak nigdy, chcą udowodnić, że nawet Webb nie wyjebie nas z Euro)

M Z R P BZ-BS PKT
1 Chorwacja 3 2 0 1 3-3 6
2 Polska 2 1 1 1 3-3 4
3 Austria 2 1 1 1 2-2 4
4 Niemcy 3 1 0 2 3-3 3

B)
Austria - Niemcy 0:0 (W tym 10 nieuznanych bramek Niemców)
Polska - Chorwacja 3:0 (Chorwacja myśli o niebieskich migdałach, a nasi wczuwają się w reklamę Pepsi)

M Z R P BZ-BS PKT
1 Chorwacja 3 2 0 1 3-4 6
2 Polska 3 1 1 1 4-3 4
3 Niemcy 3 1 1 1 3-2 4
4 Austria 3 0 2 1 1-2 2

Kacperex

KacŚpioszek
Holandia po prostu pokazuje jak się powinno grać. To co pokazuja na euro jest powalające. Mało kto liczył na ich wyjście z grupy, a tu takie rzeczy. Jak dla mnie są to pretendenci do mistrza.

A zaś co do meczu wczorajeszego - gdyby grali dobrze to by im sędzie na pomógł. Jak dla mnie Polska nie ma już szans żadnych.

Do góry Bottom