Euro 2008

Polska

• Total voters
    0

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
Każdy prawdziwy kibic piłki nożnej wie zapewne , że jutro rozpoczyna się najważniejsza w europie impreza piłkarska.
W związku z tym chciałbym się dowiedzieć, jakie nadzieje pokładacie w Polskiej reprezentacji? To nasz pierwszy występ na Euro i ciężko powiedzieć, jak nam wyjdzie. Ja jednak myślę, że mamy spore szanse na wyjście z grupy, a jak będzie potem, to się zobaczy - wszystko zależy od tego, na kogo byśmy trafili w dalszych rozgrywkach.
Mimo wszystko obstawiam że w finale wystąpi Holandia lub Hiszpania i jedna z tych drużyn zdobędzie w tym roku tytuł.
Jakie jest wasze zdanie? Zachęcam do głosowania w sondzie i wypowiedzi :)

Pozdrawiam

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Cóż.. Jeżeli chodzi o polaków.. Trudno tutaj cokolwiek mówić. Nie chce być optymistą ;]. Jednak, bardzo bym się ucieszył gdyby wyszli z grupy. A co dopiero gdyby zdobyli mistrzostwo.. Kto wie.. W ankiecie zagłosowałem na ''odpadną w ćwierćfinale''. To i tak byłby ogromny sukces. Nic jednak nie jest pewne. Poczekajmy trochę ;[. Jeżeli chodzi zaś o mistrza.. Obstawiam Portugalię. To bardzo dobra reprezentacja z wieloma potencjałami. A jeżeli nie oni, to Hiszpania.. Z sentymentu :). Pozdrawiam.

switek17

Member
CYTAT
W związku z tym chciałbym się dowiedzieć, jakie nadzieje pokładacie w Polskiej reprezentacji?
Żadne :D
Uważam, że nie wyjdą z grupy - przegrana z Niemcami i remis z Chorwacją. O wyjściu z grupy zadecydują gole i to Chorwacja będzie druga. Chyba, że Niemcy mile zaskoczą polskich kibiców i gdzieś zremisują. Na Austrię to nie ma co liczyć :)
Ogólnie to jestem optymistą, ale jeśli chodzi o naszą reprezentację, to jestem nastawiony odwrotnie.
Mistrzem Europy będą Niemcy, zobaczycie :p

Kacperex

KacŚpioszek
Niestety po tym co Polacy pokazują jestem pełen obaw. Chciałoby się, by polacy wyszli z grupy jednak szczerze w to wątpie. Jak dla mnie nie mają oni najmniejszych szans. baty z niemcami, chorwacją.
Nie ma co się oszukiwać jesteśmy słabą reprezentacją. Nasi gracze tacy jak Żurawski to w ogóle nie powinni być powołani, ile on grał w Celticu teraz, hę?
fajnie będzie pooglądać jak grają światowe gwiazdy i już się jutra nie mogę doczekać.

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Ostatni nasz mecz w grupie (z Chorwatami) zdecyduje o 2 miejscu. Nie ma bata. Przypomnę, że ostatni mecz z Chorwacją zakończył się remisem 1:1 (towarzyski przed MŚW Niemczech). A pamiętamy, że tam Chorwacja prezentowała wysoki poziom, zwłaszcza podczas meczu z Brazylią. Wnioskuję z tego, że Chorwacja może być drużyną, z którą dobrze nam się gra (tak jak z Włochami :)).
Mistrz? Niemcy faworyci, ja stawiam na Włochy. Hiszpania jest cienka w turniejach...

T

Thran

Guest
W tych sprawach ja się nieznam ale kurdę uważam że Polacy i puchar Europy to jeszcze za wcześnie jest mamy słabą reprezentacje nawet Leo nie pomoże nawet reklama z Leo nie pomoże ! "Leo Why ! for Money !"

Rangiz

Weteran
Weteran
Redakcja
Tak dla podgrzania nastroju :)
http://youtube.com/watch?v=I3bTiSlIQGQ

CYTAT
Żurawski to w ogóle nie powinni być powołani, ile on grał w Celticu teraz, hę?

Ostatnio w cale. Ale teraz jest w nowym klubie. Nie wiem czy tam gra.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Gra, strzela bramki... Tylko niech już karnych nie strzela bo się powtórzy sytuacja z meczu z USA z MŚ w Korei i Japoni...
Licze na to że Polska wyjdzie z grupy, potem to już na bierząco będzie można określać ich szanse w dalszych rozgrywkach. Nie wiadomo tak na dobrą sprawę kto w jakiej jest formie, bo nikt nie pokazał nic nadzwyczajnego w meczach kontrolnych.
Mistrza zdobędzie... Hiszpania ;o Tak jakoś mam kaprys żeby na nich postawic ;]

Reynevan

de Tréville
Wątpliwa sprawa. Odpadniemy już w grupowej, ot choćby Niemcy nas skopią zapewne. Dla nich każdy mecz z polakami to sprawa honoru. Dla nas w sumie też, aczkolwiek jak zawsze w historii - to oni będą kopać nas.
No o ile się uda, ale szanse widzę marne. Pewnie jak zawsze tylko ostatni mecz wygramy.
Tak czy siak entuzjastą nie jestem.

Pozdrawiam, Idiota Roku mr. Reynevan

Pablo

Member
Myślę że nie uda nam się wyjść z grupy, choć bardzo bym chciał, żeby wyszli. Co do Mistrza Europy to postawiłem na Portugalie.

Panie Reyu nie zawszę Niemcy nas kopali, chociażby bitwa pod Grunwaldem:)

Pandrodor

Member
CYTAT
chociażby bitwa pod Grunwaldem:)
Wtedy pokonaliśmy krzyżaków xD

Co do Polskiej drużyny, to wierzę w Leo Benhakera (jak to się pisze?), myślę, że Polska wyjdzie z grupy...ale mistrzostwo? Nie...

Jeszcze cd. meczu z Niemcami, to wrócił stary dobry chwyt media marktu - jeśli polska wygra ten mecz to MM zwraca kasę za telewizory niektóre :D
Pozdrawiam

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
CYTAT
Panie Reyu nie zawszę Niemcy nas kopali

No tak, ale przypuszczam że gdy będziemy grać z Niemcami to mamy nikłe szanse, wkopią nam zanim się obejrzymy. Jak znam życie Niemcy wyjdą z potężnym składem.
Leo Beenhakker powinien wystawić młody a dobry skład.

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Pandrodor @ 06-06-2008, 17:48) index.php?act=findpost&pid=184953
Wtedy pokonaliśmy krzyżaków xD

Nie no Panda, teraz to mnie położyłeś na łopatki...

Jeśli chodzi o Niemców, to mamy stosunkowo duże szanse na wygranie, ponieważ nie są oni w najlepszej formie. Chociażby jedna z gwiazd, Michael Ballack wypadł z formy po kontuzji, Lehmann też nie wypada rewelacyjnie. Niestety sytuacja Polski też nie jest najlepsza - odejście z zespołu Kuby Błaszczykowskiego jest dużą stratą, Tomek Kuszczak też ostatnio wylądował w szpitalu z powodu kontuzji, na szczęście niegroźnej, Żurawski też nie jest w dobrej formie. Mimo wszystko wierzę, że polską reprezentację stać na wiele i liczę że PRZYNAJMNIEJ wyjdziemy z grupy.

Pele

Dowódca Straży Magów Wody
CYTAT
Jeśli chodzi o Niemców, to mamy stosunkowo duże szanse na wygranie, ponieważ nie są oni w najlepszej formie.

Bojan - spójrz na warunki do treningu. Mamy je o wiele gorsze niż Niemcy, jak mamy być dobrzy jak my nie mamy gdzie trenować.

CYTAT
Chociażby jedna z gwiazd, Michael Ballack wypadł z formy po kontuzji, Lehmann też nie wypada rewelacyjnie.

Może tu masz racje, ale reprezentacja Niemiec ma też Bastiana Schweinsteigera on jest równie dobry jak Ballack, bardzo mocno kopie z daleka co już jest minusem dal nasszej reprezentacij.

Co do wyjścia z grupy nie licząc meczy z Niemcami licze na to, że wyjdziemy.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Oni maja tego i tego, a tamten potrafi strzelać... Straszne...
My mamy 23 wspaniałych chłopakó którzy na pewno nie wyjdą na boisko z pelnymi gaciami. Bramki kto strzelać ma, a do tego mamy wiare...

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Pele @ 06-06-2008, 22:03) index.php?act=findpost&pid=185014
Bojan - spójrz na warunki do treningu. Mamy je o wiele gorsze niż Niemcy, jak mamy być dobrzy jak my nie mamy gdzie trenować.

Nie przesadzaj Pele, nie jest jeszcze tak źle. Mamy stadiony, dobrą kadrę, sprzęt, więc nie sądzę, żeby były problemy z treningiem.
Może faktycznie mamy gorsze warunki treningowe niż Niemcy, ale nie na tyle, żebyśmy nie mogli im dorównać.

Tak jak mówię, ja jestem optymistą. Może trochę niepoprawnym, ale wierzę, że dokopiemy Szwabom :)

Dadex

Al di là delle nuvole
Weteran
Niezbyt interesowała mnie ostatnio piłka nożna (czyt. w ogóle), ale z pewnością nie przegapię ME, a już na pewno niedzielnego meczu. Kiepski jestem w przewidywaniu, ale patrząc realnie mamy trudną grupę i niewątpliwie wyjście z niej będzie nie lada wyzwaniem. Z pewnością najbardziej interesująco zapowiada się mecz z Niemcami, ciekaw jestem jak to się potoczy. Co do naszych piłkarzy to lubię Boruca i Żurawia, zaś nie znoszę Smolarka, cóż będzie okazja bym zmienił o nim zdanie.
Reasumując mamy ok 40% na wyjście z grupy, potem może być nawet łatwiej. Swoją drogą ciekaw jestem, czy trafi się jakiś czarny koń.

Jay_Kay

Magister vitae
Właśnie problem w tym, że nie ma kto strzelać tych bramek. Ile goli strzeliliśmy w ostatnich pięciu meczach towarzyskich z nienajlepszymi (oprócz Danii i USA) drużynami? Zdaje się, że cztery. Brożek w domu, Wichniarek w domu, Sikora w domu. W kadrze Żurawski który jest bardziej ofensywnym pomocnikiem i Zahorski, który nie wiem po co jedzie na Euro.
Może uda się wywieźć z Niemcami remis, dała nam przykład Grecja jak sprawiać niespodzianki mamy ;)

rondel

Member
Myślę, że najważniejszym meczem na Euro będzie mecz z Niemcami, jeżeli zdobędziemy w tym spotkaniu punkty to umotywuje nas to w następnych spotkaniach. W połączeniu z euforią po remisie bądź wygraną z Niemcami i z fantastyczną wiedzą Leo myślę, że mamy duże szanse na wyjście z grupy. W ćwierćfinale będzie na pewno ciężko, bo będziemy grać z jedną z 8 najlepszych drużyn w Europie, choć myślę, że wyjście z grupy w historycznym pierwszym występie na Euro będzie wielkim sukcesem.

Moim zdaniem Euro wygra drużyna Hiszpanii, mają oni w swoich szeregach mnóstwo gwiazd, a w eliminacjach pokazali, że mogą wygrać z każdym.

POZDRAWIAM

Bojan

Spirit Crusher
Weteran
CYTAT(Dadex @ 06-06-2008, 22:38) index.php?act=findpost&pid=185030
ale patrząc realnie mamy trudną grupę

Grupa jest bardzo dobra, jedna z lepszych możliwych. Gdybyśmy zamiast Niemiec trafili na Rumunię, która była losowana z tego samego koszyka, wyjście z grupy na pewno było by łatwiejsze. Jednak jest tak jak jest, mamy Niemców i musimy z nimi wygrać. Zawsze mogliśmy trafić gorzej.

Co do Zahorskiego, trzeba przyznać że pokazał się z dobrej strony, na 8 występów w reprezentacji strzelił jednego gola, zawsze grał przyzwoicie. Widocznie Leo dostrzegł w nim duży potencjał, dlatego wybrał jego a nie Jelenia czy Wichniarka.

Rondel, Anglia też ma dużo gwiazd, a jakoś nigdy tytułu nie zdobyła- ba, w tym roku nawet nie zakwalifikowała się do finałów.

I kolejne niepokojące wieści na temat polskiej kadry: http://sport.onet.pl/0,1264200,1764475,wiadomosc.html

Do góry Bottom