Tutaj poruszę kilka ciekawych wątków. Numero Uno. Pewnie pamiętacie historię 4 świątyń. No na wszelki wypadek przypomnę:
Ale nasz dworek królowej gucławy to 3 świątynia. A były 4. Co z 4?
Zwróćmy uwagę na ostatnie zdanie. Co z ostatnią? Czy będzie to wyjaśnione w Arcani? Jak myślicie?
Numero Duo. Na Gothicpedi znalazłem coś takiego:
Numero Trio.
Tu znów żródłem jest GP.
Myślicie, że nasz gadzi ożywieńczy przyjaciel to śniący? No i jeszcze jedno. To:
A tu coś o świątyni śniącego. Też z GP.
Żródło: GothicpediaDawno temu wyznawcy Beliara wznieśli Cztery Świątynie. Magowie Ognia oraz paladyni nie mogli pozwolić im na swobodne działanie. Odnaleźli dwie i zniszczyli. Wtedy pozostałe rozpłynęły się w powietrzu i zniknęły na długie lata. Jedna z nich powróciła, a jest nią Dwór Irdorath.
Ale nasz dworek królowej gucławy to 3 świątynia. A były 4. Co z 4?
Żródło: GothicpediaWybrańcowi udało się przeżyć niebezpieczeństwa jakie miała do zaoferowania Świątynia i zabijając Czarnego Maga dostaje się przed oblicze Smoka-Ożywieńca. Pokonuje go, a tym samym Irdorath traci swą moc.
Trzecia świątynia upadła, ale co się stało z ostatnią?...
Zwróćmy uwagę na ostatnie zdanie. Co z ostatnią? Czy będzie to wyjaśnione w Arcani? Jak myślicie?
Numero Duo. Na Gothicpedi znalazłem coś takiego:
Co myślicie? Bo ja nie wiem co myśleć.Podczas wyprawy do Świątyni, Bezimienny pisze w dzienniku, że Dwór przypomina mu Świątynie Śniącego.
Numero Trio.
Tu znów żródłem jest GP.
Istnieje uzasadnione podejrzenie, że Smok-Ożywieniec to w rzeczywistości Śniący (lub przynajmniej jego avatar), ze względu na brak imienia (imię Śniący zostało mu nadane przez ludzi, Krushak przez orków), ponadto przytoczony niżej fragment dialogu jest małą podpowiedzią :
B : Kim jesteś?
SO : Nadal musisz o to pytać? Zastanów się głupcze! Przecież wiesz, kim jestem. Nie mam imienia, tak jak Ty nie masz imienia. Mój stwórca obdarzył mnie boską mocą, tak jak Twój bóg obdarzył mocą Ciebie. Moim prznaczeniem jest zniszczyć swiat. Tak, jak twoje przeznaczenie wyznacza moralny kod paladynów (ta kwestia jest zmienna i zależy od gildii). Czy nie czujesz więzi, która nas łączy? Tak! Teraz wiesz, kim jestem.
B : Nie... To niemożliwe! Xardas zawsze mówił...
Przytoczone przez Pana Smoków podobieństwa do Bezimiennego mogą jednak oznaczać nie tylko ich wspólną przeszłość. Smok mógł mieć równie dobrze na myśli, że są wybrańcami bogów. Te i wiele innych nieścisłości mogą zostać wyjaśnione w Arcania a Gothic Tale, gdyż z dotychczasowych informacji wynika, że Śniący może odegrać w niej kluczową rolę
Myślicie, że nasz gadzi ożywieńczy przyjaciel to śniący? No i jeszcze jedno. To:
Co mówił? Co? To, że śniący został wygnany?B : Nie... To niemożliwe! Xardas zawsze mówił...
A tu coś o świątyni śniącego. Też z GP.
Czy ktoś może wstawić treść pamiętnika?W Świątyni Śniącego możemy znależć pamiętnik pewnego niewolnika za czasów budowy Świątyni.