Wrażenia

Jodełko

Weteran
Weteran
Redakcja
Otoż mam dla was pytanie, dla tych którzy są już na forum bardzo długo. W jakim celu siedzieliście kiedyś na forum a w jakim dzisiaj? Myśle ze będzie u was podobnie jak u mnie, lecz moge sie mylić, dlatego ten temat piszę.

Otóz kiedyś tutaj siedziałem zeby pogadać o Gothicu, pomagać innym itp.. Głównie przebywałem tutaj z powodu Gothica. Teraz jest inaczej, postuje tu dalej, lecz głownie chodzi mi o wymienianie poglądów na różne tematy, z życia, co wy uważacie o czymś, jakie macie zdanie, żeby poznawać userów, chce tu pogadac o rzeczywistości ,życiu itp. Czyli zeby pogadać se o tematach dotyczących Hobby.

Piszcie, mam nadzieje że moja teoria się sprawdzi.

Sługa Kruka

Member
Hmm...jeśli się nad tym dłużej zastanowię to u mnie jest podobnie. Wcześniej bywałem na forum, żeby pogadać, pomagać itp. Odkryłem już większość sekretów gry, więc teraz jestem tutaj głównie, aby gadać na różne tematy, czytać ciekawe opka
biggrin.gif
i poruszać trudne kwestie. Ale ostatnio mam takie wrażenie, że foro jakby schodzi na psy...sam nie wiem, dlaczego tak myślę. Jest jakoś nudno i taka monotonia panuje...oby to się zmieniło.

Morgahard

" I'm what you call a demon..."
Weteran
Jejku czemu nie wiem. na forum spodobał mi się klimacik. userzy się znają debatują na temat gry którą bardzio lubię. Zarejestrowałem się robiąc przy tym ze 6 kąt (
tongue.gif
) i zostałem. Nigdy nie mialem sam większych problemów ale porad się chętnie udzielało. Potem fajne jaja są na forum np ten film z Vapkiem jak pingwin po markecie biega. Generalnie w to się wkręca a niektórych ziomów z forum darzy się szacunkiem
biggrin.gif
Tyle

Na forum może nie jestem baaardzo długo ale zawsze jakiś czas....

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Kiedyś siedziałem, bo byłęm ciekaw jak zrobić silnego maga. W końcu sie okazało, że doszedłem do tego sam. Potem głównie pomagałem.

Następnie zacząłem wchodzić w działy "Hobby" i "Gry"(wtedy jeszcze nie było o MMO). Tak też wchodze do dziś oraz na gildie.

Do dzisiaj siedze z sentymentu, czasem mam jakiegoś problemosa i przyda się rada ludzi bardziej obcykanych(np. co kupić) oraz dla tego, ze w gildii mamy ciekawe rozrywki niekoniecznie związane z Nordmarem:)

Megarion

El Presidente
Ja oczywiście przybyłem, kiedy dostałem Gothica... I pewnie miałem jakieś wątpliwości i pytania.

Najpierw jednak przejrzałem stronę i zaczytałem się w opowiadaniach, lay był w ogóle inny, sam już go nie pamiętam
laugh.gif
Wtedy jeszcze nie miałem pojęcia co to jest forum internetowe, toteż pamiętam, że kiedyś było jeszcze pomarańczowe. Nastąpiła jednak zmiana i zarejestrowałem się... I siędzę do dzisiaj.

Więc chcę podziękowac tym wszystkim, którzy pomogli mi kiedykolwiek z Gothiciem i nie tylko, podczas mego pobytu na tym forum
biggrin.gif

ozi

Athlete
Weteran
Masz racje Jodeł. Kiedyś siedziałem na forum z miłości do Gothic'a, teraz? Z przyzwyczajenia. Obecnie forum jest to dla mnie dział Hobby, Opowiadania (opo o TH by. Z@dzior rlz xP) i dział przeznaczony dla Modów. Kiedyś, tj. prawie 2 lata temu, skrobałem posty gdzie się dało, byłem młotkiem i zakałą forum :p Lubiałem swoją pozycję (bez skjarzeń) na forum i czułem klimat gry pełną gębą. A teraz? Wszystko przemineło... Nie chce już gadać, że poodchodzili starzy, dobrzy userzy, że teraz jest tu syff i wogóle, bo to teksty Glifiona i Arcane ;P Ale poprostu nie czuję klimatu... Może dlatego też poodchodziłem z Gildii ;] Heh.

Peace.

szczurek

Menda serowa
Weteran
Ja tu wparowałem jeszcze jak była ta niebieska szata. Najpierw siedziałem tylko na stronce i czytałem działy. Potem zainteresowały mnie opowiadania. Siedzialem tak i czytałem z miesiąc a potem kliknąłem w forum ( bo tego jeszcze nie sprawdzałem ). Zarejestrowalem się i zacząłem pisać głupoty
tongue.gif
Cały czas o gothicu. Potem utworzono gildie i dołączyłem do Leśników. Stopniowo zaczynałem pzesiadywać tylko tam i teraz tak mi zostało, że zaglądam na forum w poszukiwaniu towarzystwa. Chętnie też rozmawiam na tematy które mnie interesują. Pomagam tez czasami n00bkom w gothicu ;]

EdGaR

Member
Ja na początku na nstonie czytałem artykuły etc. Potem wszedłem na forum i zarejestrowałem się, aby pisać o Gothicu, potem Gothic mi się znudził, więc bywałem głównie w dzxiałach "Hobby" i "O grach". Potem doszedłem do gildi, a teraz ciągle tu jestem, ponieważ g.up ma niepowtarzalny klimat jakiego nie znalazłem na innych forach. Tak więc oprócz g.up odwiedzam jeszcze inne forum (o grafice) i to tylko tyle
smile.gif

Pozdrawiam

Gelo

Member
Ja może nie jestem tak długo ale też się wypowiem. U mnie zaczęło się od tego, że chciałem zobaczyć czego nie udało mi się jeszcze odkryć. Ktoregoś razu zajrzałem do działu z opowiadaniami, spodobało mi się i wszystkie przeczytałem. Było mi mało i zacząłem szperać po forum. Mimo, że nie byłem zarejetrowany regularnie czytałem nowości, w czasie kiedy był problem z serwerem. Aż w końcu zdecydowałem się dołączyć i teraz nie żałuje
smile.gif
.
Pozdro for all

doctor

Wariat
Weteran
Hmm... ja generalnie na tym forum szukalem kiedys porad bo nie wiedzialem paru rzeczy od gotha no i szukalem ciekawostek... teraz siedze tu i pomagam innym oraz traktuje forum jako rozrywke cos co mi zajmuje czas jak siedze w necie
smile.gif

lubie pisac posty i generalnie fajna tu jest atmosferka
smile.gif

Grour

Member
Ja dotarłem tu przez przypadek, chciałem się dowiedzieć czegoś o Gothic'u i akurat trafiłem na tą stronkę. Potem zrejestrowałem się na forum, bo chciałem zobaczyć jak to jest wogóle być na takim forum ;P. To było moje pierwsze forum, więc praktycznie nic nie umiałem, ale starałem się ;]. Pomagało się innym w problemach, poczytałem kilka opów. Potem dostałem się do Zbójów i cieszę się że tam trafiłem, poznałem kilka fajnych osób ;] (pozdro Archimonde ;P). Hmmm... A teraz to już siedzę i czytam co piszą na Forum Generalnym, no i w dziale o Gothic'u 3 ;].

Shadow27

Member
Szczerze... to ja tutaj nie pokazałem się z powodu Gothica. Kiedy zacząłem "karierę" na forum to już wiedziałem wszystko o Gothicu co tylko mogło mi być potrzebne. Ja tutaj przyszedłem ze względu na dział opowieści. Z początku tylko tam spędzałem czas
tongue.gif
później zacząłem postować w Hobby , a na koniec zostałem Leśnikiem. Teraz głównie Leśnictwo mnie tu trzyma , a poza tym ciekawe dyskusje są tutaj częściej spotykane niż tematy o Gothicu. Ogólnie można tu gadać o wszystkim. Czasami się pośmiać , a czasami porozważać jakieś głębsze duchowo kwestie. O Gothicu zaczne tu pisać dopiero jak wyjdzie 3 część i będe miał jakieś pytanie. To moje pierwsze i jak narazie jedyne forum
tongue.gif

chery

Member
Podobnie jak Jodeł. Najpierw byłem zdesperownym poszukiwaczem cracka do NK. W końcu go znalazłem i stwierdziłem żę sobie pochodzę po forum, poczytam posty etc. Zacząłem, pisać, doradzać, brać udział w dyskusjach aż w końcu zostałem leśnikiem. Teraz nie siedzę tu dla Gothica (aczkolwiek zdarza mi się od czasu do czasu wypowiedzieć w jakiejś kwestii z nim związanej) tylko dla leśników, działu hobby, komputery, gry i inne. Z czasem człowiek staje się częscią tego forum i nie potrafi już bez niego żyć. Zdaje mi się czasem, że to jest jak nałóg
smile.gif
Jak raz zaczniesz to już nie przestaniesz (chyba żę jakaś terapia antyforumowa
tongue.gif
). Najdziwniejsze jest to, że jest to moje pierwsze i jedyne forum z jakim dane mi było się zetknąć.
P.S
Jodeł temat ciekawy i twórczy. Gratuluję
smile.gif

Em.50

Member
Tak naprawdę to licząc moje inne konta )tak , tak niektórzy mnie pamietają) siedzę na forum juz ponad rok , więc chyba się wypowiem . Kiedyś na forum siedziałem by porozmawiać o Gothicu , ponieważ byłem podekscytowany tą grą . W ogóle kiedyś na forum było inaczej , lepiej , milej >>takie wrażenie<< ...
Teraz rzadko siedzę na foro a jak nieraz siedzę to tylko dla straty czasu i napisania paru nudnych postów ...
Pozdrawiam - Em

Jedi

Caporegime
VIP
U mnie to jest podobnie do jodełka, nie fascynują mnie raczej gry CrPG ale jakos gothic mnie wciągna, nie przyszedlem na to foroom bo nie wiedzialem gdzie jest lares... (chodx na poczatku nie moglem go znaleść
tongue.gif
) przyszedlem tako popatrzeć
tongue.gif
zaczelem ingerowac, gadac i tak sie zaczelo, i gothic jest tutaj chyba raczej podtematem niż tematem
tongue.gif

Pozdro

Nekromanta Boom

Dzika Karta
Weteran
Cóż....Szczerze to kiedyś było sto razy piękniej. Pamiętam że G Up miało jeszcze, bodajże niebieską szatę ( to były czasy
wink.gif
) Lecz teraz G Up nie wydaje mi się tak piękne jak dawniej. Wielu moich znajomych, z którymi jako lamerzy podbijaliśmy G Up
tongue.gif
teraz już w ogóle nie ma. NIe muszę też chyba mówić jak było prawie rok temu, kiedy to ukazały się gildie. Normalnie każdy palił się do pracy...
Nadal mam sentyment do tej strony i nadal ją odwiedzam choć straciłem net. Jestem tu od prawie 1,5 roku i nadal kocham G Up i obejść się bez niego nie moge.
Jednakże tak jak kiedyś spamowałem by mieć jak najwyższy level pod avatarem
tongue.gif
tak teraz mam to totalnie gdzieś bo że tak powiem DOROSŁEM.

Kiedyś ciagnął mnie spam, teraz bardziej pogaduszki i gildia mnie ciągnie. Tak czy siak mam nadzieje, że G Up przetrwa wieki...

E

eMzi

Guest
Ja jestem tu już dobrze ponad rok [cholera, kupa czasu...]. Forum G.Up było moim pierwszym Forem, a zdecydowałem się na rejestrację tu po dwumiesięcznym siedzeniu na stronie. Generalnie to stronę G.Up poznałem jeszcze, kiedy internetu nie miałem, czyli przed listopadem 2004 roku.
W moim początkach Forumowego bytu, aż nadtym lamerem chyba nie byłem. Nigdy na warna nie zasłużyłem, chociaż parokrotnie dobijałem swój licznik do 100 [bo ktoś mi chyba usuwałem moje złe posty...]. Zarejestrowałem się akurat jak miałem problem z uruchomieniem Nocy Kruka i wtedy też trochę pokłóciłem się z niejakim Gumiaqiem [ReZiWizem ;p]. Z czasem postowałem co raz mniej i mniej, teraz mam średnią 0.9 posta na dzień i nie bardzo zapowiada się na jej wzrost.
Szczerze mówiąc to Fora po prostu przestały mnie już jarać, postowanie nie jest tak fajne jak kiedyś było. W ogóle komputer stracił dla mnie już urok...

Skąd ja to znam... ;P - Oz.

Kushi

Weteran
Weteran
QUOTE (Wyjadacze)G.UP to już nie to samo

Jestem już z półtora roku na forum i zgadzam się z tym twierdzeniem. Kiedyś wchodziłem tu w celach Gothicowych, a potem gdy powstały gildie już tylko w celach gildii. Czasem wchodzę w komputery i tyla. Szkoda, ale wyraźnie forum utraciło klimat.

Gorn 2

Member
No cóż po pierwszej części Gothica byłem tak tym zafascynowany, że postanowiłem znaleźć jakiekolwiek forum, żeby poprostu na nim pobyć, pogadać no i tak siedzę tu do dziś, może nie nabijam teraz postów tak jak kiedyś ale ciągle przeglądam nowe tematy
smile.gif
Ahh tak wogóle brakuje mi tego g.up co było na kiedyś.....

Feomathar

Über Boss
Moderator
Redakcja
Na forum siedziałem dobrze ponad rok... ale jakoś mi się odechciało, po tym strasznym momencie (ciągłe rejestracje 10-15 osób dziennie, przez kilka tygodni, całodobowe spamowanie nowych). Nudzi Was pewnie gadka ze klimat nie ten sam, co kiedyś... ale mi się wydaje ze to właśnie ten stary klimat mnie trzymał na tym forum. Obecnie jakoś tego nie czuje, dlatego tez rzadko zaglądam.
A co do tematu konkretniej, to na forum zajrzałem raz, bo jak pewnie większość [99,(9)%] osób byłem strasznie zafascynowany gra. Postanowiłem się zarejestrować z czystej ciekawości. Teraz tak sobie rozmyślam ze gdyby nie "tamto" forum, to nie poznałbym wielu wspaniałych ludzi (Efremz, Snake, Sword, Rey, Bobek... mógłbym jeszcze wymieniać i wymieniać).
Czasem milo jest sobie poczytać stare tematy, jak jeszcze gro starych userow się wypowiadała. Teraz jest inaczej...
sad.gif

pozdrawiam

Do góry Bottom