Moim zdaniem jak się a dobry skład do gry to na end lvlu zaczyna się prawdziwe granie. Chociaż nie wiem jak to jest na offie, ale wątpię by było inaczej niż na privach ; ) Mnie osobiście WoW już się dawno przejadł. Dostaje co chwila propozycje kupna konta na offie, ale raz że nie mam kasy, dwa byłoby mi jej po prostu szkoda na grę MMO no i po trzecie nie kręci mnie to tak jak 2 lata temu. Ile można tłuc humanoidy na raidach ;p
Na offie mozna powiedziec jest ciut inaczej.
Teraz jest moda na zatrzymywanie expa w konkretnym celu, np. sa gildie only 60 robiace premady na 60-64 bg/raidy vanilla, zbierajace vanilla gear, itd., bez pomocy zadnej 85lvl. Tak samo na 70, kumpel byl w gildii The Illidari Council http://eu.battle.net/wow/en/guild/tarren-mill/The%20Illidari%20Council/ i normalnie robili pvp i rajdy na tbc content bez 80. Oczywiscie gear vanilla/tbc, bez heirloomow.
Co do heirloomow to jest druga sprawa. Twinkowanie. Coraz wiecej jest uber twinkow, ktorzy sa full wyheirloomowani (head, shoulders, back, bron, chest, trinket, nawet ring), z BiS gearem na ich lvl i wyenchantowani. Musze wspominac o HP rzedu 1,1k na 14 levelu? ;]
Ale ogolnie na 85 lvlu zywo jest, szczegolnie w pvp. Chociaz musze powiedziec, ze trudno znalezc jakas gildie (na Tarren Mill EU przynajmniej), ktora przyjelaby swieza 85, albo 85 ze slabym gearem. Ja sie ciesze, ze mam 364 item lvl, moze to nie duzo, ale teraz taki jest 'popularny' ilvl od ktorego wszedzie jeszcze przyjmuja i biora na kazdy raid (oprocz firelands hc oczywiscie).
Tak w ogole to sobie League of Legends zainstalowalem, ciekawi mnie jego fenomen