Więzienie Marzeń

yeed

Trolololo Guy
Weteran
Moderator
Zobaczcie na to !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.widelec.org/wiezienie_marzen,id,52.html

Oszaleli do końca....najlepiej niech dają im jeszcze bo 10mln euro na konto....
nie jedna rodzina żyje w skrajnym ubóstwie a takie debile mają sobie żyć w takich warunkach???
..śmiech na sali....każdy z tych fagasów
(zamykać tych najgroźniejszych a reszta za drobne przestępstwa do roboty)
powinnien zapieprzać na robotach publicznych albo w kamieniołomach....
cokolwiek a nie grzać dupę w cieplutkim hoteliku bo to nie jest więzienie...
wystarczy porównać z więzieniem na Syberii...tam to dopiero szkoła przetrwania
A wy co sądzicie????

szczurek

Menda serowa
Weteran
Heh, zdaje mi sie ze takie więzienie będzie tylk ozachęcać do przestępstw. Przeciez niektore rodziny nie mają takich luksusow w swoich skromnych domostwach. Fala przestępczosci na pewno wzrośnie a więzienie będzie przepelnione non stop.
To mi się bardziej z domem wczasowym kojazy. Więzienie to zimne cele z twardymi łóżkami, z chlebem i wodą na śniadanie i ciuszkami w paski. A nie coś takiego...

xenex

Member
Gruba przesada jak dla mnie, każdy bandzior kryminalista będzie miał luksus za to że popełnił przestępstwo, a na świecie są ludzie którzy chcieli by mieć coś takiego a nie mogą. Najbardziej wkurza mnie to że taki ktoś będzie tam sie czuł lepiej niż w domu, siłownia, pokoje zaj***ste , wogóle lux nie wiem kto wpadł na ten debilny pomysł. Więzienie to cela, po której pełzają szczury, łóżka to najgorsze łóżka jakie mogą być, a do jedzenia chleb suchy. A tutaj nagle luksus, debilizm.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
Ja myślę, że to nie więzienie, ktoś sobie jaja robi. Przecież to nie możliwe aby taki budynek był zbudowany dla przestępców, no chyba, że dla takich co dali komuś w łapę:p Albo posłowie zbudowali takie więzienie myśląc o swojej przyszłości:p

Johnny

Member
No troche to poj...ne :huh: . Jak jacyś mordercy, złodzieje, gwałciciele mogą życ w takich warunkach. To normalni uczciwi ludzie nie mają takich luksusów. Przecież to aż tam chce się byc. Ciekawe jakie żarcie mają. Pewnie Menu z potrawami każdego rejonu świata. Dla mnie to jest chore <_<

Megarion

El Presidente
A jest to "zwykłe" więzienie dla morderców, pedofili itp, czy raczej dla tych "specjalnej troski"? Świadków koronnych na przykład.

Lord Viqux

Member
Meg, świadkowie koronni nie dostają wyroku, w zamian za nazwiska są wolni i czyszczeni z zarzutów ;] prowadzą życie z czystą kartą..

Co do więzienia.. mnie to się po prostu nie mieści w głowie. Aż trudno to skomentowac... to jest dla nich nagroda, a nie kara, więc po co oni to zrobili? naprawde żałosne, ze wydaje się grube miliony na takich gnojków, podczas gdy te pieniądze mogły by uratowac życie wielu ludziom.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Hm ciekawe... a całośc nosi wdzięczną nazwę Centrum Sprawiedliwości Leoben. Wygląda to raczej na ośrodek wczasowy, a nie na więzienie. Z tego co wyczytałam, bo mój niemiecki lekko już kuleje, jest to luksusowy zamknięty zakład karny o minimalnym rygorze, położony w środkowej Austrii, w mieście Leoben. Śmieszne, ale byliśmy tam na wycieczce i nam tego "cuda" nie pokazali. Hm, co kraj to obyczaj... U nas więzień nie ma, a w świecie tworzą takie ośrodki. Jakoś wątpie by więźniowie chcieli uciec z takiej paki... Mają tam lepiej niż niejeden w domu, dach nad głową, rozrywki, deptak, pokoje jak w hotelu... n/c ale jak Austriaków stać to niech mają takie bajery. Na dodatek prawie cały budynek od frontu jest ze szkła... Kosztowna inwestycja jak na obecne czasy.

Megarion

El Presidente
CYTAT(Lord Viqux @ 20-06-2007, 00:08) [snapback]146691[/snapback]
Meg, świadkowie koronni nie dostają wyroku, w zamian za nazwiska są wolni i czyszczeni z zarzutów ;] prowadzą życie z czystą kartą..

Niekoniecznie, drogi panie ;) Przez jakiś czas muszą być odizolowani od byłych kumpli, a przecież można chyba także "zamknąć" jakiegoś delikwenta w takim ośrodku wypoczynkowym w zamian za zeznawanie.

doctor

Wariat
Weteran
Ja aby dodam ze niedługo bardziej sie będzie opłacało iść do więzienia niż żyć na wolności :p

Aniol Stroz

Najlepszy grafik
Moderator
Redakcja
Żenada, żal.pl i tyle. Tak jak powiedział Yeed, niech im dadzą jeszcze troche kasy na konto i będzie luz. Tyle rodzin żyje w biedzie, a tacy przestępcy mieli by chodzić sobie swobodnie po budynku, ćwiczyć na siłowni i odpoczywać? Lol. Takich ludzi powinno się wsadzać do zimnego więzienia. Śmieszą mnie jednak niektórzy swoimi wypowiedzeniami. Poprostu ktoś sfotografował jakiś piękny apartament i napisał że to więzienie marzeń a tu (nie wszyscy) piszecie jakby takowe już istniały (nie istnieją [?]). Wracając do tematu, wolę nie wiedzieć kto wpadł na taki głupi pomysł. Jeżeli tak miałoby wyglądać więzienie, liczba przestępst wzrosłaby o bardzo dużo. Nawet ja pokusiłbym się o jakąś kradzież :p (żart),
CYTAT
Ja aby dodam ze niedługo bardziej sie będzie opłacało iść do więzienia niż żyć na wolności

Niedługo.. Miejmy nadzieję że nie. Może nasi politycy nie wymyślą czegoś tak badziewnego.. Nawet napewno. Skąd wzięli by pieniądze na takie cudo? Każdy z nich ma "forse" ale kto by dał.. Państwo napewno nie nazbierało by tyle.

Pozdrawiam.

dankan

Member
A tam unosicie się panowie, jak dla mnie to Niemcy i Austryjacy moga robić u siebie co tylko chca ,skoro im to nie przeszkadza.
W Polsce bynajmniej żaden więzień, skazany za morderstwo nie żyje w luksusowym "hotelu" więziennym i długo zaden nie bedzie miał okazji, bo nasze wspaniałe państwo ma o wiele więcej wydadków niz nasi zachodni sąiedzi i z pieniędzmi napewno jest co robic:)

Do góry Bottom