Że Risen 2: Dark Waters ukaże się w Polsce, to jest raczej pewne. Chciałem w tym temacie zebrać Wasze opinie na tematu rodzaju lokalizacji gry u nas. Podobna dyskusja toczyła się przed premiera pierwszej części Risen. Być może jeszcze za wcześnie na to, gdyż nie znamy oficjalnego dystrybutora gry w Polsce, ale warto podyskutować nad lokalizacji, chociażby przypominając sobie jak to było w oryginalnym Risen.
Osobiście wolę wersje kinową. Nie mam nic do dubbingu, o ile jest on całkowity, Ale przyzwyczaiłem się do słuchania angielskich dialogów. bo nawet nie mam co myśleć posłuchać oryginalnej wersji czyli niemieckiej. Wszelakie księgi i dłuższe teksty lepiej mi się czyta właśnie. Głos jest tylko dodatkiem.
Osobiście wolę wersje kinową. Nie mam nic do dubbingu, o ile jest on całkowity, Ale przyzwyczaiłem się do słuchania angielskich dialogów. bo nawet nie mam co myśleć posłuchać oryginalnej wersji czyli niemieckiej. Wszelakie księgi i dłuższe teksty lepiej mi się czyta właśnie. Głos jest tylko dodatkiem.