Wasz Ulubiony Przedmiot W Szkole

Moozi

Member
Witam
W tym temacie chciałbym dowiedzieć się jaki jest wasz ulubiony przedmiot w szkole. Wypowiedzcie się dla czego go lubicie ? Czy wiążecie z nim swoją przyszłą edukacje lub życie zawodowe ? Czy macie jakieś osiągnięcia związane z tym przedmiotem (konkursy itp.)

Moim ulubionym przedmiotem jest geografia. Lubię ten przedmiot dlatego że dzięki niemu mogę dowiedzieć się wiele o przeszłości świata i ziemi oraz poznać znaczenie wyrazów które były dla mnie kiedyś nic nie znaczące.
Osiągnięć jak na razie nie mam ale kto wie co przyniesie czas. Jak narazie mam same piątki z geogry
cool.gif
.
Pozdro all.

Yezo

Active Member
W 3 klasie gimnazjum był to matematyka i wtamtym okresie to właśnie z nia wiazałem swą przyszłośc, jednak licelana rzeczywistość i pani profesor
dry.gif
zmieniła diametralnie moje zdanei na temat tego przedmiotu, ehh w gimie to tłumaczyli żebys zrozumiał a w LO to no coment..ale nie o tym chcialem. Teraz zainteresowało mnie kilka przedmiotów: Fizyka, wspomniana już geografia i chemia (chociaż nie jestem jakiś rewelacyjny z tego przedmiotu) co do sukcesów to z matematyki coś tam było kiedys jednak nic znaczącego...

szczurek

Menda serowa
Weteran
Hmm jeśli chodzi o gimnazjum to u mnie było podobnie jak u sebka. Lubiłem mtme, miałem same 4 i 5 a teraz przyszło liceum i... ;/ N jako tako sobie radze moze to 2 bedzie. W gimnazjum lubiłem tez biologię, jako ze moja wychowawczyni uczyla biologii i to mi zostało do teraz ;] Lubie ten przedmiot. Co do innych - informa ze względy na dostep do kompa z netem w czasie lekcji
biggrin.gif
Moze nie jest to jakis mój ulubiony przedmiot, ale mam dobre oceny takze z PO
tongue.gif
A to za sprawą mojej aktywności społecznej ;] Jako ze naleze do organizacji " Młodzi dla Gdyni" uczestnicze w kazdej większej imprwezie na terenie mojego miasta, typu sztab WOŚPu, jakies spotkania z gwiazdami i politykami ;] No a w szkole jest to promowane wysoka ocena z PO
tongue.gif

bobek_666

sex beast
Weteran
Moim ulubionym przedmiotem zawsze był WOS. W gimnazjum byłem zdecydowanie najlepszy z klasy i zaryzykowałbym stwierdzenie, że i najlepszy ze szkoły. Polityka nigdy nie była mocną stroną mojego wiejskiego gimu ;]. Tym sie poniekad wyróżniałem.

Teraz jestem w LO. Tutaj podyskutować mogę z wieloma ludźmi. W klasie mam nawet czlonka młodzierzówki PiS. Kiedy na WOSie przeprowadzana jest dyskusja głównymi aktorami jesteśmy my: PiS'owiec i Platformers (jak nazywa mnie kumpel). Czasem fajne rozmówki wychodzą np.:
Nauczyciel: Rząd można porównać do pociągu...
PiSowiec: ...którego kierownikiem jest Marcinkiewicz, a pierwsza klasa zajmuje drugi wagon.
Ja: Dlatego koleje padają ;].

Opinia o mnie jest taka, że popieram bogatych, a leje na biednych. Nie jest to prawda, ale to już post na inny temat...

masta

Member
Taaak... przynajmniej jeden rozsądny Nie-PiSowiec. Bo jak na niektórych forach(o2) patrzę, to tam są sami rasiści i PiS-owcy, choć często to równoznaczne. Ale to nie o to chodzi.
Przedmiot: Zdecydowanie polski, pewnie dlatego, żę nasza nauczycielka jest świetna. MOże też to, że jestem całkiem niezły.

Tak się sam czasami zastanawiam "Jaki jest mój ulubiony przedmiot w sql??"
Gdy się tak zastanawiam to dochodzę do wniosku, że najbardziej lubie ławkę. Czemu?? Bo można się na niej przespać w odpowiedniej pozycji oczywiście.
biggrin.gif
tongue.gif
laugh.gif
.

A tak serio to lubię biologię, historię, informatyke i matematyke. Lubię je dlatego, że na nich nie chce mi się spać!!!! Dobre i tyle bo u mnie na polskim to byście chcieli wyskoczyć oknem i zakończyć te cierpienia
biggrin.gif
. Pozdro!!

Cisu

Member
A ja ogólnie za szkołą nie przepadam. Nie licząc W-f'u to moim ulubionym przedmiotem jest j. polski, ale tylko i wyłącznie literatura. Lubię opracowywać wiersze i tym podobne
tongue.gif
. Gramatyki nienawidzę
tongue.gif
.

<KRUK>

Member
Moim ulubionym przedmiotem była historia dopóki nie zaczeła nas uczyć pani A.Ta...wska.Mowie wam to dopiero piła(
laugh.gif
). A teraz najbardziej lubie przyrode i WF.

Ja w podstawówce lubiałem W-F i nic pozatym. Fajny był nauczyciel. W gimnazjum jak zobaczyłem gościa od w-f to sie przeraziłem. Grubas nic nie pokarze tylko sie umie wydzierać na innych. Nic nie wytłumaczy tylko sie drze. Wracając do mojego ulubionego przedmiotu. Najbardziej lubie biologie. Jak dla mnie to najprostrzy przedmiot w 1 gim. Mam fajną nauczycielke i nawet ciekawie prowadzi lekcje.

Bor@

Member
Moim ulubionym przedmiotem jest informatyka. W dzienniku same shostki. Sam napisalem juz kilka prostych gierek rpg dla satysfakcji. w ogole mam zawalistego nauczyciela ktory zna sie na rzeczy.zna algorytmy i wogole. skonczyl studia z informatyki. oprocz tego jest WOS i W-F. Mamy zawsze na silowni. No i historia.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
Na początku lubiłam geografię, histę i języki...Ale jak poszłam do mojego LO to znienawidziłam histę...Nauczycielka do bani, 5 tematów na jednej lekcji i się tego naucz
dry.gif
Przepadam za to za polskim, niemieckim, ang. i oczywiście geografią.
No i oczywiście infa z najlepszym gościem pod słońcem
laugh.gif

shooX

Ciasteczkowy Potwór
Weteran
Pamiętam jak chodziłem do gimnazjum to moim najlepszym przedmiotem była Historia. Zawsze czułem sentyment do tego przedmiotu, ponieważ historia naszego narodu bardzo mnie interesuje.

Teraz jak już jestem w technikum to wszystko się zmieniło. Nauczyciel od Historii to naprawdę wielki głupek ( sory, za ostre słowa ) ponieważ nic nie umie wytłumaczyć.
Teraz moim najlepszym przedmiotem jest Chemia. Bardzo fajna nauczycielka, umie wytłumaczyć, można się pośmiać z panią. Zacząłem interesować się chemią i sam próbuje robić niektóre doświadczenia, lecz nie zawsze wychodzą. Bardzo lubię różne reakcję.

Pozdro.

Kan

Member
Ciekawy temat, no nie powiem. Tak samo jakby ktoś się mnie spytał, jakie jest moje ulubione narzędzie tortur
sad.gif
dry.gif
.

No dobra. Można by powiedzieć że moim ulubionym przedmiotem (podkreślam to ponieważ w tym przypadku mówię tylko o przedmiocie a nie o wrednej pani profesor która potrafi do końca obrzydzić nawet najlepszy przedmiot
dry.gif
)....... A więc moim ulubionym przedmiotem jest......Religia. A dlaczego? Bo nie uczęszczam na nią i mam dzięki temu wolną godzinę
tongue.gif
........ No nie, tylko żartowałem (ale na Rele rzeczywiście nie chodzę).

Moim ulubionym przedmiotem jest.......Historia. (tym razem na serio). Nie wiąże z mim jakichkolwiek nadziei (Tak samo jak ze wszystkimi przedmiotami). Ten przedmiot jest po prostu ciekawy. Lubię sobie poczytać o zamierzchłych czasach. I o dokonaniach różnych epok. Jednakże tylko do końca XIX wieku. Ponieważ wiek XX jest napakowany przeróżnymi zakłamaniami i niedomówieniami. Mówi się czasami że historia z tego okresu (i nie tylko) jest służebnicą władzy.
mad.gif

Można by jeszcze wspomnieć o fizyce, chemii i biologii. Ponieważ jestem ciekaw mechanizmów rządzących światem oraz jak jest on zbudowany.

RobsonAjax

Member
Mój ulubiony przedmiot geografia, pewnie wyjatek ze mnie
ohmy.gif
biggrin.gif
, ale z tego przedmiotu nie lubie klimatów, prehistorii. Po prostu jestem dobry przy mapie
tongue.gif
.
Nie pogardze tesh histą z ktorej mam jutro sprawdzian z 36 postaci historycznych.
Lubie tesh matme choć nie jestem z niej najlepszy. Angielski też jest spoko.
Sorry za częsciowy brak Polskich znaków.
Pozdrawiam.

Aha i pozdrawiam moich nauczycieli
laugh.gif
laugh.gif
laugh.gif
, a zwłaszcza panią od chemii
dry.gif

P.S. Ale ze mnie Mózg roku 2005, zapomniałem o WF

Gothi

Pain Donkey
Weteran
Po pierwsze biologia. Niestety los tak chciał, że dobrego nauczyciela miałem tylko w trzeciej klasie gima i aktualnie na przedmiocie rozszerzonym [tylko jedna godzina tygodniowo
sad.gif
, kiedy podstawy mam 4 godziny w tygodniu z kobietą głupią jak but
sad.gif
(((( ].
Po za tym WOK [wiedza o kulturze]. Czasem puści facet fajną muzę i ogólnie jest spox.
Lubię historię generalnie, ale nie historię szkolną. W sumie ze wszystkim jest tak, że jest coś co mnie interesuje, tylko czemu o tym nie ma nic w szkole?

Może też dodam najbardziej beznadziejne:
-WOS - nuda, pierdoły i spanie. Baba ględzi głupoty o społeczeństwie i myśli, że ktoś w to wierzy...
-Religia - jako wierzący, praktykujący etc, załamuje mnie poziom religii w szkole. W gimie miałem nawiedzoną katechetkę, której nieszczególnie mi żal, że robili ją w dupe jak się dało, ale nie rozumiem, czemu teraz, gdy mamy z całkiem nienajgorszym ojcem [nie licząc tego, że słucha radia maryja =.= ] ludzie chodzą tylko po to by se jaja porobić. Głupota zupełna.
-Polski - jak się okzuje polski w szkołach nie jest przedmiotem humanistycznym a ścisłym. Nie ma czegoś takiego jak własna interpretacja, jak własne zdanie etc... Beznadzieja...
-Matma - smęty, powtarzanie od klas 4-6 w podstawówce w kołko tego samego... zgon na miejscu...
-Chemia i fizyka... co ciekawe powinienem zdać to na maturze w zakresie rozszerzonym, ale jakoś tego nie widzę. Mimo, że od fizy kolesia mamy świetnego, zupełnie nie kminie większości, a chemia nie dość, że jeszcze gorsza, to do tego facet jest beznadziejny...

Jak widać dzisiejsza szkoła dla humanistów nie jest...

Gothi Out

Rumbler

Member
Ho ho... no proszę cóż to za cudny temat. Eh... jeżeli o mnie chodzi to wprost nie znoszę chodzić do szkoły (jak każdy), ale jak już w niej jestem, to trawię tylko dwa przedmioty. WOS oraz historię, historię lubiłem od zawsze, ponieważ ciekawiły mnie te wszystkie bitwy. Zwłaszcza te, które wygrali Polacy. Nie będę ukrywał, że jestem nacjonalistą. Strasznie lubiłem też Przedsiębiorczość, WOKu, oraz chemię.

A teraz kilka przedmiotów, których nie znoszę (głównie ze względu na popapranych nauczycieli):
- Matematyka
- Elementy Analizy Matematycznej
- Fizyka
- WF
- Religia

Szkoła od zawsze była piekielnym bagnem i jako taka, na zawsze pozostanie w mej pamięci.

cichy

Member
Taaa mam kilka ulubionych przedmiotów choć tak naprawde nie nawidze szkoły (chyba jak każdy), mogę do nich zaliczyć informatyke, j. angielski, j. polski i oczywiście W-F. Z każdym przedmiotem jest związene coś kim chciałbym zostać w przyszłości:

Informatyka - ogólnie interesuje się tym przedmiotem, pozatym chciałbym zostać informatykiem...
J. Angielski - jest to język jaki moim zdaniem powinien znać każdy, bez niego będe po prostu niczym...
J. Polski - nie wiem dlaczego, chyba dlatego że mam z niego całkiem przyzwoite oceny
W-F - wiąze się z tym tylko jedna dyscyplina - piłka nożna - moim marzeniem jest aby zostać zawodowym piłkarzem

To wszystko

Megarion

El Presidente
QUOTE (masta @ 29-11-2005, 08:30) Taaak... przynajmniej jeden rozsądny Nie-PiSowiec. Bo jak na niektórych forach(o2) patrzę, to tam są sami rasiści i PiS-owcy, choć często to równoznaczne. Ale to nie o to chodzi.
Przedmiot: Zdecydowanie polski, pewnie dlatego, żę nasza nauczycielka jest świetna. MOże też to, że jestem całkiem niezły.

QUOTE Taaak... przynajmniej jeden rozsądny Nie-PiSowiec. Bo jak na niektórych forach(o2) patrzę, to tam są sami rasiści i PiS-owcy, choć często to równoznaczne.

No nie, dopiero w Leśnikach a chce mi podpaść
biggrin.gif

Nie jestem PiSowcem, ani rasistą ale zgadzam się z większością (choć nie ze wszystkim) ich pomysłów. Więc bójcie sie, bo Widmo Kaczyzmu zasłania nasz piękny kraj (chociaż to już nie widmo, to już RZECZYWISTOŚĆ
biggrin.gif
:D:D:D).

Co do przdmiotów, to są trzy - Historia, WoS i częściowo Polski.

Historia to oczwyiście bitwy, pokoje i dyplomacja, ale także nasz naucziciel 4-6 podstawówy, co 2 lekcja to pijany
biggrin.gif
Serio. Teraz wreszcie ktoś normalny, więc i pasja tym przedmiotem się zwiększa.

WoS, bo zawsze mozna prowadzić dyskusje z nauczycielką, która naprawdę pod tym względem jest wyjątkowa (dzisiaj np. na gegrze udowodniłem babie na oczach 28 uczniów że sie myli, a ona za skarby sie nie przyznała). No i oczwyiście to, że mowa także o naszym ukochanym sejmie.

Polski - wszytko oprócz wkówania imiesłowó itp, zwłaszcza dyskusje (2 wyjątek w szkole) z facetką na najróżniejsze tematy.

Kacperex

KacŚpioszek
Ulubiony przedmiot. Hm.. nie ma takiego
smile.gif
Mogę powiedzieć, że jestem leniem i czekam tylko za magicznym dźwiękiem dzwonka po 45 minutach siedzenia na lekcji. Nie lubię chodzić do szkoły, gdyż mam lepsze rzeczy do robienia w tym czasie.
Co prawda zdarzają się lekcje gdzie mogę wysiedzieć, ale to tylko ze względu na spoko nauczycieli.
Lubię:
W-F - nie ma to jak dobry wycisk fizyczny. I patrzenie na to jak ćwiczą dziewczyny z klas maturalnych, ale one mają ciała.
BHP - super nauczycielka można z nią jak z koleżanką porozmawiać.
P.O. - Mamy lekcje z instrukcją bandażu
tongue.gif
Zwała jest na lekcjach.
Religia - Lubię się kłócić z księdzem.

Shrat

Przywódca Magów
Moim ulubiony przedmiotem jest taki którego na 995 nikt z forum w budzie nie ma czyli wyszukiwanie informacji:D-szuka się na nim informacji w necie, bedziemy tworzyć własne stronki i takie tam bibeloty:D.Przedmiot jest spox poszukasz co trzeba dostaniesz 5 i siedzisz w necie do konca lekcji albo grasz w demo fify 2006 które ktoś ściągnął
biggrin.gif
, planujemy zrobić sobie turniej w worms armagedon jak gostek pozwoli:)

Do góry Bottom