Kacperex
KacŚpioszek
Podczas zakończonych już targów E3 zapowiedziano, że w Risen 2 gracz otrzyma do dyspozycji własny statek. Wiemy, że będzie trzeba skompletować załogę i dowodzić okrętem, jednak to tylko dwie wiadome, ujawnione przez deweloperów. Zmierzając jednak do sedna sprawy, co myślicie o takiej opcji - nowości jakby nie było w grach rpg?
Dla mnie sam pomysł wydaje się być znakomitym posunięciem ze strony twórców. Wszak wcisnąć taką śnieżynkę w zastygły już temat rpg to musi przynieść jakiś sukces. Wszystko zalezy według mnie od tego jaką swobodę otrzymamy, sterowanie owym statkiem może być ciekawe, jednak aby nie trwało to zbyt długo, bo wtedy może okazać się to nużącym przymusem.
A jak wy się na to zaopatrujecie?
Pozdro
Dla mnie sam pomysł wydaje się być znakomitym posunięciem ze strony twórców. Wszak wcisnąć taką śnieżynkę w zastygły już temat rpg to musi przynieść jakiś sukces. Wszystko zalezy według mnie od tego jaką swobodę otrzymamy, sterowanie owym statkiem może być ciekawe, jednak aby nie trwało to zbyt długo, bo wtedy może okazać się to nużącym przymusem.
A jak wy się na to zaopatrujecie?
Pozdro