Stary Obóz: Obóz największy i najbezpieczniejszy. Atmosfera tu
prawie wszystkim sprzyja, ludzie są porządni i nie dostaniesz od nich w morde, jak coś źle zrobisz
(chociaż, kto wie. Zależy co zrobisz i komu). Zazwyczaj ludność tego obozu służy pomocą, chociaż znajdzie się parę "czarnych owiec"
(ale parę to nie tak dużo). Jest tu wiele atrakcji, jak chociażby arena
(na której nikt nie walczy , ale pominę ten fakt). Możesz tutaj wypić piwo, zjeść coś z rożna, pogawędzić z przyjaciółmi i wiele innych rzeczy
(wystarczy tylko krzta wyobraźni)! Oprócz tego można tutaj spokojnie sypiać, nie tak jak w Nowym Obozie. Strażnicy patrolują obóz, więc masz pewność, że się obudzisz. Z resztą Stary Obóz prowadzi jeszcze wymianę z Królem, więc jest w tym Obozie wszystkiego pod dostatkiem.
Podsumowanie: W Starym Obozie możesz czuć się bezpiecznie, gdyż jest dobrze "zabezpieczony" i ciągle patrolowany. Nie musisz tutaj spać z jednym okiem, bo masz wrażenie że zaraz ktoś wskoczy do chaty i Cię zabije.
Jeżeli lubisz wieść spokojne, bezpieczne życie
(bez częstszego przypływu adrenaliny) to Stary Obóz jest właśnie dla Ciebie!
Nowy Obóz: W Nowym Obozie roi się od bandziorów i większość ludzi nie jest przyjaźnie do siebie nastawiona. Oprócz tego, obozu pilnuję dwóch słabiutkich szkodników. Wystarczy chociażby trzech
dobrze wyszkolonych wojowników, i już można wyrżnąć małą ćwiartkę (jak nie więcej) ludzi w obozie. Oprócz tego w nocy jakiś szpieg by mógł bezszelestnie przejść/przepłynąć przez tą ogromną wyrwę w skalę i zabić w nocy we śnie po cichutku parę ludzi
(ale ja mam wyobraźnie!). Tak więc Nowy Obóz nie należy do tych najbezpieczniejszych obozów. Oprócz tego niebezpieczeństwem w Nowym Obozie są również okrutni szkodnicy, którzy jak coś źle powiesz mogą ci poderżnąć gardło. Ale Nowy Obóz ma też plusy. Jakby chociażby to, że możesz żłopać w karczmie ryżówkę przez cały dzień i mieć na wszystko wywalone. Nie zapominajmy również o tym, że w owym obozie jest też wielu porządnych ludzi. Mam tu na myśli: Kretów, którzy kopią dzień i noc, aby mieć na jedzenie. Zbieraczy, którzy zbierają ryż/produkują alkohol, aby również mieć na jedzenie. Najemników, którzy bronią magów - i samych magów, którzy próbują uratować wszystkich ludzi (i samych siebie), niszcząc barierę
(co prawda to nie oni uratowali ludzi, ale co tam!).
Podsumowanie: Jeżeli umiesz spać z jednym otwartym okiem, trzymać język za zębami i nie pakować się w cudze sprawy, jeżeli lubisz pić ryżówkę przez cały dzień i wiele innych, Nowy Obóz jest dla Ciebie!
Obóz Sekty: Obóz Sekty jest według mnie najmniej bezpiecznym obozem. Jak śpisz, ktoś może wejść do twojej chatki i Cię zabić (itd., itp.). Ale jest też wiele plusów w Obozie Sekty. Jakby chociażby to, że możesz cały dzień ćpać i wytarzać w bagnie, co jest obrzydliwe - ale przyjemne.
Możesz tutaj poskakać z wodospadu do wody/bagna, polować na zwierzęta i wiele innych rzeczy - wystarczy tylko krzta wyobraźni, a możesz wieść przyjemnie i (może ^_^ ) niebezpiecznie życie.
Podsumowanie: Co prawda obóz ten nie jest najlepiej "zabezpieczony", ale zawsze można sobie wstawić drzwi do domu. :mellow: Jednakże jeżeli lubisz palić ziele i mieć częste przypływy adrenaliny, to Obóz Sekty jest dla Ciebie.
"Ogólne podsumowanie": Wybieram mój ulubiony obóz, czyli Stary Obóz.
Między innymi dlatego, co napisałem na samej górze
( i dlatego że nie chcę mi się rozpisywać, a lubię ten obóz ).