Traktowanie Uczniów...

Status
Zamknięty.

Świrus

Ginekolog (Przywódca zbójów)
QUOTE (Em.50 @ 19-12-2005, 16:54) Taka ciekawostka : Dzisiaj na korytarzu powiedziałem Kurw* , a koleś od matmy do mnie podszedł i się pyta czy ja to powiedziałem (wiedział że to ja
smile.gif
) a ja mówię , że to nie ja ! A on do mnie ... "to się przekonamy" . Zabrał mnie do pokoju nauczycielskiego a ja spękany ze strachu . I mówię do siebie samego : nie przyznam się i chu* . Ale na koniec mówił , że wpisze mi uwagę (co mnie bardzo zdenerwowało , ponieważ jestem jednym z najlepszych uczniów w szkole i muszę mieć świadectwo z paskiem a do tego potrzebne jest też zachowanie) . No i skończyło się na tym , że się przyznałem .
I co to wnosi do tematu? Złamałeś regulamin szkoły i spotkała Cię kara, w czym problem?

QUOTE No znam przykłady takich co chcieli i próbowali [naprawdę] a nie mogli, bo byli tacy jacy byli.
Dla takich ludzi sa szkoły specjalne.

QUOTE Powinieneś się z niej wytłumaczyć jak najbardziej.
Ale, gdyby miasł się tłumaczyć z głupoty nie musiał by się tłumaczyć.

QUOTE Ale jak nauczyciele przeginają to wtedy k****** mnie bierze(patrzcie na mojego wcześniejszego posta w tym temacie
Dokładnie to samo musi się dzić z nauczycielami.

QUOTE Gdyby to cos dało chetnie bym spróbował
Siniaka
tongue.gif

QUOTE Jeżeli chodzi o sprawę traktowania nauczycieli....to zależy tylko do tego czy nauczyciel sobie pozwoli na jakieś wybryki
Tutaj jednak widać, że niektórzy własnie się irytują taką dyscypliną.

Sever Sharivar

Słodka...
VIP
To chyba tylko ja mam w miare normalną szkołę. Nie mówię, ze nauczyciele z mojego LO sa święci, ale wierzcie mi - byli gorsi. Stara kadra poszła do piachu, czyli emerytura w końcu i sa nowi nauczyciele ( same kobiety i 1 gapa rodzaju meskiego ). Prawa ucznia i ten cały WSO prawie nie sa łamane.

Dzieiejsza młodzież myśli, że jak zapali/wypije/odpyskuje itp to są wielcy i wogóle. Żałosne. W meście gdzie się ucze sa trzy szkoły średnie: moje LO, ZS ( naprawde super szkoła ) i słynny Witos, przy którym jest Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii. I ten Witos, to "cudeńko", "perełka" to żałosna buda. Chodzą tam najgorsi z najgorszych, cuda tam sie dzieja.

QUOTE Wybierając szkołe ma się zamiar czegos nauczyć.
A metody tego juz nie powinny być brane pod uwagę. Ach, tak? To nauczyciel ma prawo mnie wyzwać, pobić, oplić i co tam chcesz? Gratuluje toku rozumowania.

QUOTE poza moimi zainteresowaniami i co mnie bedzie obchodzić, jeśli mam zamiar pracować np w dziennikarstwie?

Trzeba bylo iśc do zawodowki albo na inny profil. Jak mnie wpieniają takie gadki. Zawodówka jest gorsza? W czy? Że matury się tam nie pisze? Że się tam pracuje? Mam brata w zawodówce, chodzi trzy dni do szkoły od 8.00 do 15.00, reszta to praktyki od 7.00 do popołudnia, nawet w soboty. I obija się? Wątpie. Niekiedy do zawodówek chodzą o wiele bardziej wartosciowi ludzie niż do LO czy techników. Nie wierzysz? To trudno.

Cahir

Member
No to jedziemy:

QUOTE Z reszta jak sie patrzy na tę całą gównarzerię po 15 lat to i tak przychodzi ochota na zabijanie.
Właściwe mozna pogratulować niektórym nauczycielom, ze tylko od debili wyzywaja.

Heh... tu się zgodze... nie wierze, że nauczyciel beształby kogokolwiek od tak, dla zabawy. Na pewno ten ktoś to wielki kozak, który myśli że mu wszystko wolno. Na pewno nikt mi nie powie, że nauczyciel znenca się nad nim a on nic nie robi. Mam w klasie kilku takich, którzy co chwile zaczynają do nauczycieli i pozwalają sobie na wszystko a jeśli nauczyciel podnosi głos i poładuje kilka dopalaczy i ndst , zaraz lecą do dyra jak to ich krzywdzi... że nic nie robili itd. Jestem pewien, że jakby nauczyciel mógł "zaj*bać" takiemu, było by na jakiś czas bardzo spokojnie.

QUOTE Właśnie taki temat chciałem założyć Ale mniejsza z tym ...
Taka ciekawostka : Dzisiaj na korytarzu powiedziałem Kurw* , a koleś od matmy do mnie podszedł i się pyta czy ja to powiedziałem (wiedział że to ja) a ja mówię , że to nie ja ! A on do mnie ... "to się przekonamy" . Zabrał mnie do pokoju nauczycielskiego a ja spękany ze strachu . I mówię do siebie samego : nie przyznam się i chu*.

Patrzcie… i taki mówi, że nauczyciele są niesprawiedliwi… czytałeś kiedyś szkolny regulamin? Jeśli nie, to poczytaj, bardzo mądra lektura…

QUOTE Z teraźniejszości, gdzie ludzi zabija się na urodziny kolegi...
Teraźniejszości… może i tak ale zachowujesz się jak jakiś… nieważne…

QUOTE Trzeba bylo iśc do zawodowki albo na inny profil.
Szkoła jak szkoła… może trochę gorsza ale co z tego ??

QUOTE Skoro nic nie umieją - takie jest życie.
Normalny człowiek wziął by sie do roboty i nauczył.
Ludzie postępowi demokratyczni i pełni praw człowieka wolą się wyżalic w internecie(po w twarz sie boją)
Ich wina, że są najsłabsi czy nauczyciela?

A nie pomyślałeś o tym że mogą nie mieć możliwości ?? Może siedzą nad książkami i nic im nie wchodzi :/ Zastanów się nad sobą… Chociaż masz racje pod względem tych „drapichrustów” którzy siedzą w szkole i czekają na przerwę… zamiast takiej wegetacji powinni się zacząć uczyć…

QUOTE Oczywiscie.
Wiedział, że jak ukradnie może spotkac go kara? - wiedział
Ukradł? - ukradł
Nie udało mu sie ucieć - jego strata
Tylko jego wina, że go wybebeszono.

Lol… człowieku… jakbyś żył w takich warunkach jak taki człowiek na pewno zmieniłbyś zdanie…

QUOTE Jeśli tak chciałbyś bicie w szkole to może podejdź do ściany i kilka razy z główki...
Gdyby to cos dało chetnie bym spróbował

Wiesz… przemyśl to co mówisz… a jak nie wyciągniesz wniosków to zrób „kilka razy z główki…”

Naprawde... co się w tym kraju dzieje...

Pozdrawiam

Edit:
QUOTE W meście gdzie się ucze sa trzy szkoły średnie: moje LO, ZS ( naprawde super szkoła ) i słynny Witos, przy którym jest Wyższa Szkoła Turystyki i Ekologii. I ten Witos, to "cudeńko", "perełka" to żałosna buda. Chodzą tam najgorsi z najgorszych, cuda tam sie dzieja. Zgadzam się, Sucha B. Rulez !!:p

Świrus

QUOTE Ach, tak? To nauczyciel ma prawo mnie wyzwać, pobić, oplić i co tam chcesz? Gratuluje toku rozumowania.
Jak się wybiera szkołe to trzeba się liczyć z zachowaniem nauczycieli.

QUOTE Jak mnie wpieniają takie gadki. Zawodówka jest gorsza? W czy? Że matury się tam nie pisze? Że się tam pracuje? Mam brata w zawodówce, chodzi trzy dni do szkoły od 8.00 do 15.00, reszta to praktyki od 7.00 do popołudnia, nawet w soboty. I obija się? Wątpie. Niekiedy do zawodówek chodzą o wiele bardziej wartosciowi ludzie niż do LO czy techników. Nie wierzysz? To trudno.
Może jestem tępy, ale Mi się wydaje, że Sieghelierowi chodziło o pójście do zawowdówki, gdyż nie ma tam fizyki.

U Mnie w szkole zdarzają się rzadkie zławania tego WSO, raz miałem 4 klasówki w tygodniu, ale co z tego? Materiał jest wystarczająco prosty by się nauczyć na przeddzień klasówki, albo Ja jestem zdolny. Kartkówek z tego co wiem to nauczyciele mają prawo robić, kiedy im się podoba, niezależnie od ilości sprawdzianów. Żadnych problemów nie widzę.

QUOTE My mamy po 5 kartkówek w tygodniu i 3 sprawdziany ... nie narzekam , bo nic nie zdziałam
Wedle mych informacji to jest dozwolone.

Shadow27

Member
Jak tak czytam ciągle nowe wypowiedzi tutaj to dochodze do wniosku , że tak naprawdę na nauczycieli narzekamy tylko dlatego , że karają (niesłusznie oczywiście ...) za coś co zrobiliśmy... a jakby nie ukarali takiego tępaka co gościowi twarz obił za to , że mu nie pożyczył złotówki ?! Przecież taki człowiek jest psychiczny i pomyśli , że nauczycieli takie coś nie obchodzi i będzie to robił jeszcze częściej !! Nauczyciele jak już mówiłem muszą karać a uczniowie powinni słuchać ... a Ci co jak mówicie powinni wziąść się do roboty często naprawdę to robią , ale co jeżeli (tak jak ja) jesteśmy słuchowcami i wszystkiego uczymy się na lekcji a nie w domu , ale takich trzech idiotów się wydurnia , obraża nauczyciela i traci połowę lekcji na pouczenia i uwagi ... przez coś takiego ja tracę możliwość opanowania materiału... Ale oczywiście nikt na to nie spojrzy bo tacy mądrale myślą , że tak właśnie powinno się zachowywać na lekcji i olewają to co się im mówi bo ich przekonania są najlepsze ...
jedna rada ... zanim kogoś się skrytykuje i powie , że powinien coś zrobić napierw trzeba sprawdzić czy w ogóle mógł cokolwiek zrobić , bo jeśli nie to często nie jego wina...

Glifion

Hitman
Weteran
By was wszystkich szlag... czy wy w ogóle widzicie, co za bzdury piszecie? Łamanie praw uczniów, łamanie WSO? A wy myślicie, że uczniowie to co? Spokojnie, jak aniołki przychodzą do szkoły się uczyć, a źli nauczyciele się nad nimi znęcają... dajcie spokój. Uczniowie mają i tak za dużo praw. Nauczyciel nie powinien robić nic przeciwko regulaminowi, nie powinien podnosić głosu, karać uczniów w sposób fizyczny. Belfer uderzy ucznia, od razu robi się wielka afera, media wszędzi piszą takie rzeczy, a jak sytuacja się odwróci... cóż, mało kto chce stanąć po stronie pokrzywdzonego, gdyż jak wielu twierdzi, to wina samego nauczyciela, który dał sobie wejść na głowę. Kiedyś takie rzeczy się nie zdarzały, uczeń za karę dostał po łapach linijką i jakoś nikt od tego nie umarł. Teraz taki gówniarz może podejść i opluć pracownika szkoły, jedyne co dostanie, to nagana od dyrektora, ale to i tak się rzadko zdarza. Najgorsze tałatajstwo siedzi w gimnazjach, banda przygłupów, którym się wydaje, że są dorośli i wszystko im wolno.

Nawet teraz, widzę nieraz prostackie zachowanie niektórych uczniów... którzy kłócą się nauczycielem bez ważnej przyczyny. Nauczyciel to także człowiek i ma prawo się pomylić, ale wszystko można spokojnie wyjaśnić, bez niepotrzebnych i nieprzyjemnych sytuacji. Ja osobiśnie zupełnie nie rozumiem toku waszego rozumowania, ani nie mam pojęcia jaki sens ma ta dyskusja. Moja matka była nauczycielką przez ponad 30 lat i dobrze wiem, jakie to zostawia ślady, zwłaszcza ostatnie lata...

"Im dalej idziesz, tym mniej wiesz.
[Lao-Tsy]"

Kan

Member
QUOTE Jak się wybiera szkołe to trzeba się liczyć z zachowaniem nauczycieli.
Czy uważasz szkołę za miejsce kaźni? Szkoła była stworzona po to aby edukować młodych ludzi i przygotowywać ich do przyszłego życia. Jeżeli nauczyciel odnosi się z pogarda do ucznia nic dziwnego że nie jest on dla niego żadnym autorytetem.

QUOTE U Mnie w szkole zdarzają się rzadkie zławania tego WSO, raz miałem 4 klasówki w tygodniu, ale co z tego? Materiał jest wystarczająco prosty by się nauczyć na przeddzień klasówki, albo Ja jestem zdolny. Kartkówek z tego co wiem to nauczyciele mają prawo robić, kiedy im się podoba, niezależnie od ilości sprawdzianów. Żadnych problemów nie widzę.

Może ty tak. Ale nie każdy ma takie same warunki. Każdy człowiek jest inny i nie powinniśmy dopasowywać niczego do własnych wymogów.

QUOTE ale takich trzech idiotów się wydurnia , obraża nauczyciela i traci połowę lekcji na pouczenia i uwagi ...
Tu się zgodzę ponieważ od ucznia powinno się wymagać aby zachowywał się jak człowiek a nie jak małpa. I tych typków powinno się tępić. Ale nie kosztem całej klasy.

Siegheiler88

Member
QUOTE QUOTE
Oczywiscie.
Wiedział, że jak ukradnie może spotkac go kara? - wiedział
Ukradł? - ukradł
Nie udało mu sie ucieć - jego strata
Tylko jego wina, że go wybebeszono.

Przykład ludzkiej głupoty. Ale także głodu itd. Tak, więc nie do końca trafna sugestia.
Do końca, do końca...
Jego wina, że głodny, czy np. moja?

QUOTE Zgadzam się. 15 latki choć jestem o niewiele starszy są bardzo wkurzające. Wyzywaja nauczycieli itd. Jak ktoś mi jedzie od Debili to i ja pojadę nauczycielowi.
Nierwy trzeba miec żelazne. A trzeba przyznać, że to są tylko nauczyciele.

Tu nie chodzi mi dokładnie o wiek.
W necie pełno teraz dzieciaków po 13-15 które jak się z czyms nie zgadzaja to wyzywaja i w inny sposób robia z siebie debili.
Tylko niektórzy zostaja tacy do końca.

QUOTE Wiesz za nic pobicie było nie fair. Za coś rozumiem takie czasy.
Za nic raczej się nie dostawało, kiedyś ludzie byli bardziej honorowi...

QUOTE QUOTE
Z teraźniejszości, gdzie ludzi zabija się na urodziny kolegi...

Nie wydaje mi się. Chyba, że należysz do jakieś sekty, albo innego pomyleństwa.
Czy ja na tak zakłamanego człowieka wygladam?
Proszę:
http://kara_smierci.k-raj.com.pl/zduny02072004.htm
Jakies rozbieżności?
Miliard razy bardziej wolę zginąć w średniowieczu za kradzież jablek niz teraz bo jakis frajer ma urodziny...

QUOTE Nie Shadow, użycie słowa sekciarzem nie jest najlepsze... najlepiej powiedzieć krótko... skin
Raczej człowiek w miarę racjonalnie myslacy.

QUOTE No znam przykłady takich co chcieli i próbowali [naprawdę] a nie mogli, bo byli tacy jacy byli. Choc zapewne wg. ciebie tacy nie zasługują na życie czy coś takiego. Czyż nie? A po za tym często wina leży u nauczyciela, jeśli ktoś czegoś nie umie.
Co ma powiedziec mój ojciec który się uczył histori sam, z ksiażek zagranicznych bo nie chciał czytać komunistycznych bzdur?
Jeżeli człowiek chce to sie wszystkiego nauczy.
Ale o ile prościej jest stwierdzic, że ktos inny jest głupi, tylko nie ja?

ROTFL&patrz sygnaturkę

Widziałem już wcześniej. I to chyba komentarza nie wymaga. To świadczy o tobie. I na pewno nie dobrze.
Może i nie wymaga, ale chętnie sie dowiem co o tym sądzisz...
Czemu nie dobrze?

QUOTE QUOTE
A głupoty tłumaczyć?

Powinieneś się z niej wytłumaczyć jak najbardziej. Jestem za.
Z której dokładnie?
Bo moje oczy chyba słabna z wiekiem...

QUOTE Ach, tak? To nauczyciel ma prawo mnie wyzwać, pobić, oplić i co tam chcesz? Gratuluje toku rozumowania.

Oczywiście.
Jak bym miał do wyboru szkołe trzyletnia bezstresową a jednoroczną stresowa i obie nauczyly by mnie tego samego bym wybrał stresowa, i był 2 lata do przodu.
Proste, co nie?

QUOTE Jak mnie wpieniają takie gadki. Zawodówka jest gorsza? W czy? Że matury się tam nie pisze? Że się tam pracuje? Mam brata w zawodówce, chodzi trzy dni do szkoły od 8.00 do 15.00, reszta to praktyki od 7.00 do popołudnia, nawet w soboty. I obija się? Wątpie. Niekiedy do zawodówek chodzą o wiele bardziej wartosciowi ludzie niż do LO czy techników. Nie wierzysz? To trudno.
Gdzie napisałem, że jest gorsza?
Jak ktos nie daje rady w LO to niech idzie do zawodówki - program łatwiejszy i mniej godzin...

Megarion

El Presidente
Jeżeli szkoła ma na uczyć, co wszyscy chętnie podkreślają i ja się z tym zgodzę, to czego nas nauczy? To, że słabszych można bić, głupich zabijać a nieuków zjadać? W TV trąbili o przekupnej nauczycielce... ona jest dobra? Nieźle was ta szkoła nauczyła, odechciewa mi sie jej.

QUOTE Belfer uderzy ucznia, od razu robi się wielka afera, media wszędzi piszą takie rzeczy, a jak sytuacja się odwróci... cóż, mało kto chce stanąć po stronie pokrzywdzonego, gdyż jak wielu twierdzi, to wina samego nauczyciela, który dał sobie wejść na głowę. Kiedyś takie rzeczy się nie zdarzały, uczeń za karę dostał po łapach linijką i jakoś nikt od tego nie umarł. Teraz taki gówniarz może podejść i opluć pracownika szkoły, jedyne co dostanie, to nagana od dyrektora, ale to i tak się rzadko zdarza. Najgorsze tałatajstwo siedzi w gimnazjach, banda przygłupów, którym się wydaje, że są dorośli i wszystko im wolno.

Niestety, to zależy od nauczyciela. Mamy taki okaz, który bił (1. klasa PODSTAWÓWKI) dzieci. Całe miasto go wyszydza. Bo przecież 7 letnie dzieci mogły go pobić! Może się bronił?
dry.gif
Ps, ja sam dostałem w 3. klasie sp od pewnej baby. Nie sądzę, żeby mnie coś nauczyło, oprócz mniejszego szacunku do nauczycielki.

Nasz nauczyciel od matematyki, jest naprawdę wporządku, zawsze wytłumaczy i pomoże, nikogo ni obrażą, 80% procent klasy zawsze sie uspokaja jedną jego uwagą (pozostaje 20% są to 2-3 osoby ). Szanuję go bardzo, chociaż czasem i mi się dostało, nie raz niesłusznie.

Moja pani od polskiego. Również ją szanuję bardzo, chociaż jest wymagająca, często prowadzi inne od zywczajnych lekcji i jako jedyny chłopak z klasy mogę się u niej 5 na koniec.

Facetka od fizyki. Od czasów mojej mamy którą zresztą uczyła, wyzywa ludzi od "ty idioto". Jest niesprawiedliwa, jeżeli się kogoś uczepi, nic nie pomoże zmiana i skrucha. Mimo mojej poprawy, otrzymałem od niej okrągłe 3, zamiast obiecanej 4. Może powiecie, ze to wina oceny, ale cała szkoła zgodna (w jej przypadku) nie trafia się często.

Co do uczestnictwa w sekcie pewnego pana, to bym się niezgodził. Bardziej mi to przypomina skrajną organizację prawicową.

QUOTE QUOTE Nie Shadow, użycie słowa sekciarzem nie jest najlepsze... najlepiej powiedzieć krótko... skin

Raczej człowiek w miarę racjonalnie myslacy.

Ludzie, którzy uważają inne rasy, narodowości za gorsze, bo to tylko inne narodowości nie myślą racjonalnie. Chyba ze jednak tym skinem nie jesteś.

PS. Ja jeszcze chodze do gimnazjum, jakby coś. I nie chdzi mi tu o trudność fizyki czy niechęć do niej, lecz kobietę, która jej naucza.

Świrus

QUOTE Czy uważasz szkołę za miejsce kaźni? Szkoła była stworzona po to aby edukować młodych ludzi i przygotowywać ich do przyszłego życia. Jeżeli nauczyciel odnosi się z pogarda do ucznia nic dziwnego że nie jest on dla niego żadnym autorytetem.
Ma się prawo do wyboru szkoły, jak się wybiera szkołe, która jest miejscem kaźnie to potem można mieć tylko do siebie pretensje.

QUOTE Może ty tak. Ale nie każdy ma takie same warunki. Każdy człowiek jest inny i nie powinniśmy dopasowywać niczego do własnych wymogów.
To niech tacy ludzie znajdą szkołe, która sprosta ich wymogom.

Godfather

Maruda Di Tutti Capi
Weteran
Przyznaje że nie czytałem wszystkich wcześniejszych postów, ale 2/3 z was pisze takie durnoty że mnie cholera trafia, wy myślicie że co? Że tylko wy macie jakieś prawa, a nauczyciel musi się do nich dostosować? Jeśli tak to współczuje wam światopoglądu i waszym nauczycielom że mają takich debili w klasach. Zanim powiecie coś o prawach ucznia to najpierw je przestudjujcie, bo widzę że macie o nich marną wiedzę. Bo np. jest prawo do nieutrudnionego pozyskiwania nauki, ale przecież uczniowi sami łamią to prawo zachowując się na lekcjach jak stado pawianów, to po co ma się k..a te prawa? I dlaczego nauczyciel ma się do tego i innych praw ucznia dostosowywać skoro my sami tego nie robimy? Przecież to nie dla nich chodzimy do szkoły i to nam powinno zależeć a nie im. I jeszcze jedno najpierw przeczytajcie statut szkoły czt inne coć gdzie prawa są wyszczególnione, pozaznaczajcie te które wy złamaliście i te które złamał nauczyciel, i jeśli wam wyjdzie że to nauczyciel złamał więcej praw niż wy to dopiero zakładajcie te DURNE tematy.

Z brakiem szacunku dla ludzkiej głupoty. Godfather

Kan

Member
QUOTE Ma się prawo do wyboru szkoły, jak się wybiera szkołe, która jest miejscem kaźnie to potem można mieć tylko do siebie pretensje.
Jakoś nigdy nie zauważyłem aby w biuletynach i reklamówkach różnych szkół było napisane że szkoły te używają cielesnych kar, zaś nauczyciele w nich pracujący to banda chamideł (lekkie ubarwianie). Skąd uczeń u licha ma wiedzieć o takich rzeczach?

QUOTE To niech tacy ludzie znajdą szkołe, która sprosta ich wymogom.
Notki że "to szkoły tylko dla geniuszy" także nie widziałem.

QUOTE Czy ja na tak zakłamanego człowieka wygladam?
Proszę:
Jakies rozbieżności?
Miliard razy bardziej wolę zginąć w średniowieczu za kradzież jablek niz teraz bo jakis frajer ma urodziny...

Strony takie są tworzone przez ludzi o poglądach takich jak ty. Więc powoływanie się na nie jako na wiarygodne źródła są raczej przesadą.

Moozi

Member
Powiem szczeże że w mojej szkole również istnieje WSO i jest również łamany. Niektórzy z nas nawet nie znają jego całej treści. Nie został igdzie wywieszony. A nauczyciele ciągle go łamią. Np: nauczycielka od polaka (wychowawczyni - wredne babsko (żona zastępcy dyrektora) co troche robi nam sprawdziany godzinne lub dwugodzinne bez zapowiedz
dry.gif
. Strasznie wnerwiające. Poza tym co tydzień mamy a tak z 3, 4 sprawdzany godzinne. Niekiedy w właśnie 4 w jeden dzień. Nienormalne. Do tego dochodzi przygotowanie inf. "dodatkowych - dla chętnych" (tylo tak się nazywają, tak naprawdę każdy je musi mieć
mad.gif
) Podsumówując nauczyciele straszni, oprócz kilku. Szkoła również do bani.

+Dark Innos+

Member
No u mnie w szkole też tak jest że nieprzestrzegają szkolnych praw , chodz mam taka zawalistaą klase co się upomina o swoje prawa więc raczej u mnie w klasie
nauczyciele przestrzegają szkolnych praw. Dlatego nasz klasa ma najgorszą opinie w szkole . Chodz ostatnio ksiądz powiedział do mojego kumpla tak " ... takiego zaawansowanego idityzmu jeszcze nie widziałem ... '' - No ale to sie z moim księdzem zgodze no bo ten gość to typowy DEBIL , jabym był na jego miejscu to tez bym tak zrobił bo ale ile razy można upominać ??? Chodz z drugiej strony ksiądz niepowinien sie tak odzywać do ucznia .

<KRUK>

Member
Witam. W mojej budzie tez sa łamane prawa ucznia. Wiekszosc nauczycieli tez kieruje sie zasada 'ryby i dzieci głosu nie mają'. U mnie w szkole jest taka nauczycielka od historii (to przez nia znienawidziłem ten przedmiot
dry.gif
) , ktora nie kieruje sie tematami z podrecznika (nie wiem po co nam kazala je kupować
mad.gif
) tylko z jakiejs sciagi. Wogole prawie wszyscy nauczyciele z mojej szkoły uwazaja sie za najwyzszych i jak czegos nie umiemy to jestesmy dla nich niedorozwojami. Oczywiscie ja daze starszych szacunkiem ale czasami ktos przegnie i nie moge dluzej wytrzymać.

Gorn 2

Member
U mnie w szkole, niektóre z tych praw są łamane a w większości przez panią wicedyrektor, która uczy mnie chemii już 3 rok... ze sprawdzianów robi klasówkę tylko, że u niej to jest sprawdzian <WoW> często na lekcji wyżywa się na niektórych uczniach .... nie licząc kar cielesnych itp. Wogóle jakby lała na wszystko ;\. Nic ją praktycznie nie obchodzi <Bravo>. Pozostali nauczyciele, dają się znieść oprócz narzekania, że oni są zmęczeni muszą itp. a kto im każe ?:/. No i to chyba tyle z tych ważniejszych. Dlatego też próbuje się urwać z lekcji jak to jest możliwe ;]

Shadow27

Member
QUOTE Dlatego też próbuje się urwać z lekcji jak to jest możliwe ;]

Dobrze , że poruszyłeś ten temat ... otóż to jest kolejny powód tak zwanego "uwzięcia się" na nas przez nauczycieli ... jak ma Cię lubić nauczyciel , dla którego być może jesteś wielce utalentowany jeżeli przychodzisz na co drugą lekcję ... i to z widocznym zarysem wagarów ... nie można się im dziwić , że nie przepadają za uczniami , którzy uciekają zlekcji tzn. olewają jej lekcje... to nie dziwne , że w razie przypału taki nauczyciel nie pomoże wam tylko powie jakcy jesteście naprawdę ... pomyślcie też w taki sposób ...

GoKU gm

Member
w mojej szkole są łamane prawa ucznia chyba ja kw kazdej a dlaczego? bo przychodzą uczniowie którzy myślą ze sa bogami i robią co chcą teraz jest spokojniej bo połowa klasy niezdała bo albo sie urywali z lekcji albo za duzo pyskowali do nauczycieli i w koncu wylądiowali w jakis innych szkołach tylko czy to ich czegos nauczylo? no chyba nie mają poprostu kilka lat wiecej do podjęcia dorosłego i odpowiedzialnego zycia społecznego.Pozdro

Siegheiler88

Member
QUOTE (Kan @ 19-12-2005, 20:23) QUOTE Czy ja na tak zakłamanego człowieka wygladam?
Proszę:
Jakies rozbieżności?

Strony takie są tworzone przez ludzi o poglądach takich jak ty. Więc powoływanie się na nie jako na wiarygodne źródła są raczej przesadą.
Właściwie, powinienem Cię wyzwać od debili, nnie umiejących uzywac internetu.
Ale co mi tam:
Google strike back:
http://um1.warman.com.pl/v_syrenka/new/ind..._id=1069&kat=10
http://pz.lap.pl/?id=news&pokaz=newsa&news_id=187
http://www.wprost.pl/ar/?O=63473

A jak Ci nie pasuje, to poszukaj w Wyborczej, NIe, Trybunie czy innym Nigdy Wiecej które czytasz...

Świrus

QUOTE To, że słabszych można bić, głupich zabijać a nieuków zjadać?
Gdzie Siegheiler napisał o szkole w którym się robi takie rzeczy przez przyczyny?

QUOTE Jakoś nigdy nie zauważyłem aby w biuletynach i reklamówkach różnych szkół było napisane że szkoły te używają cielesnych kar, zaś nauczyciele w nich pracujący to banda chamideł (lekkie ubarwianie). Skąd uczeń u licha ma wiedzieć o takich rzeczach?

Notki że "to szkoły tylko dla geniuszy" także nie widziałem.
Jakoś nigdy nie widzałem reklamy, której dowolny fragment mógłby odstraszyć klienta, no nie raz w rekalmie "LOT". Jeżeli się wybiera produkt/czy coś w tym stylu nie można się kierowac samimi superlatywami, a takie są w reklamach. Czasem trzeba Sobie znaleść inne źródło, zeby nie było rozczarowania, Ja np. prawie kupiłem CoD2, ale grzeb powiedział Mi jaka ta gra jest naprawdę
tongue.gif

QUOTE Chodz z drugiej strony ksiądz niepowinien sie tak odzywać do ucznia .

QUOTE 8. Nie mów nieprawdziwego świadectwa przeciw bliźniemu swemu.
tongue.gif

QUOTE Właściwie, powinienem Cię wyzwać od debili, nnie umiejących uzywac internetu.
Ale co mi tam:
Google strike back:
http://um1.warman.com.pl/v_syrenka/new/ind..._id=1069&kat=10
http://pz.lap.pl/?id=news&pokaz=newsa&news_id=187
http://www.wprost.pl/ar/?O=63473

A jak Ci nie pasuje, to poszukaj w Wyborczej, NIe, Trybunie czy innym Nigdy Wiecej które czytasz...
Poza tym w wiadomościach długo o tym mówili jakiś czas temu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom